Brainsfirst Oefenen

Brainsfirst maakt gebruik van een game based assessment: NeurOlympics. Dat betekent dat je in dit geval 4 online spellen moet spelen. Brainsfirst zet deze spellen in voor HR en recruitment. Bijvoorbeeld bij ABN Amro. Maar ook veel voor topsporters. Zoals bij de KNVB en AZ. Als jij een Brainsfirst assessment moet maken, wordt er een profiel van jou gemaakt. Op basis van 53 cognitieve factoren en 9 eigenschappen ontstaat er een profiel. Dat laat zien welke functies en carrière bij jou past.

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Corstiaan Smit

“De beste voorbereiding op het assessment interview, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Brainsfirst: Neurolympics Tips

Je hoeft niet te oefenen voor de game based assessments van Brainsfirst. Dat betekent niet dat je niet moet zorgen dat je een goede prestatie levert. Zorg dus dat je uitgerust bent, een goede werkplek hebt en je goed kunt concentreren.

Wat is een Brainsfirst assessment?

Het Brainsfirst assessment, de NeurOlympics, bestaat uit vier online assessment games. Deze vier online games meten capaciteiten zoals geheugen, anticipatie, controle en aandacht.

Bijzonder aan de games is dat ze ook adaptief zijn. Dat betekent dat het spel steeds moeilijker wordt als je een goed antwoord geeft. Zo wordt tijdens het spel jouw maximale capaciteit bepaald. Daardoor is het spel ook voor iedereen moeilijk. Wees dus niet ongerust als de test moeilijk is, want dat hoort erbij!

Als je alle games hebt afgerond wordt een profiel samengesteld op basis van 53 cognitieve factoren en negen eigenschappen. Dat profiel wordt gebruikt om vast te stellen of je geschikt bent voor een bepaalde functie, sport of niveau.

Waarom een Brainsfirst assessment?

De Brainsfirst NeurOlympics worden gebruikt om kandidaten te selecteren voor werkgevers. Tijdens de games wordt je getest op onder andere:

 • stressbestendigheid,
 • overzicht,
 • reactiesnelheid,
 • overzicht.

Bijzonder aan Brainsfirst is dat er ook specifiek gekeken wordt naar topsporters. Na vier games is er een goed beeld van je ontstaan. Dat kan dan worden vergeleken met bestaande profielen waar de werkgever naar op zoek is. De werkgever stelt namelijk vooraf een ideaal profiel op met:

 • Welke kwaliteiten écht belangrijk zijn.
 • De kwaliteiten die nodig zijn, maar niet heel belangrijk.
 • Welke kwaliteiten niet relevant zijn.

Op basis van jouw uitslag en de opgestelde kwaliteiten komt er een match tussen jou en de functie van 0 tot 100%. Hoe hoger de match, hoe geschikter je waarschijnlijk bent.

Het voordeel van de games is dat je met een minder CV toch door kunt gaan naar de volgende ronde. Er wordt namelijk niet meer puur gekeken naar vaardigheden maar juist naar jouw profiel. Als je dus niet zulke mooie cijfers hebt of geen bijbaantjes tijdens je studie hebt gedaan, kan je dankzij de games toch gekozen worden.

Omdat de werkgever waarschijnlijk meerdere vacatures heeft, worden er meerdere profielen opgesteld. Zo kan het dus ook gebeuren dat als je de games gemaakt hebt, blijkt dat er een andere functie is die perfect bij je aansluit. In dat geval krijg je dat ook te horen en kom je misschien wel voor een andere functie in aanmerking. Dit is heel anders dan bij sommige bedrijven waar je na een mislukte sollicitatie misschien wel een jaar niet meer mag solliciteren.

Hoe ziet een Brainsfirst assessment eruit?

Je moet vier verschillende games maken. Elke game duurt zo’n tien minuten en je zult in totaal zo’n 45 minuten met de games kwijt zijn. De soorten games die je kunt verwachten zijn:

 • werkgeheugen,
 • anticipatie,
 • controle,
 • aandacht.

Wat meet een Brainsfirst assessment?

Het Brainsfirst assessment beoordeelt 53 cognitieve vaardigheden en stelt op basis daarvan jouw profiel samen. Dit profiel vormt de basis voor de verdere stappen in het sollicitatieproces.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Vind het juiste oefenpakket voor jouw test