Human Company Assessment Oefenen

De beste voorbereiding op het Human Company Assessment. Dit oefenpakket bevat voor alle onderdelen oefenmateriaal, antwoorden en uitleg. Start dus nu met jouw Human Company Assessment voorbereiding.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"
4.4/5

Human Company Test Oefenen

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

Human Company Assessment Oefenen

Probeer een gratis Human Company oefentoets met verschillende onderdelen.

The Human Company Assessment

Wil jij maximaal resultaat voor het assessment van Human Company? Dan is deze cursus voor jou! Je oefent alleen die onderdelen en oefeningen die je voor Human Company nodig hebt. Het cursusmateriaal is zó opgesteld dat je dus niet alleen de basis maar ook specifieke eigenschappen leert.

Deze cursus is de snelste en beste manier om jouw beste resultaat voor de Human Company te halen.

Hoe ziet de cursus eruit?

In het trainingsoverzicht krijg je de volgende onderdelen:

 • Lesplan: hier vind je alle informatie over de cursus.
 • Cijferreeksen (numeriek redeneren)
 • Figuurreeksen (figuurlijk redeneren)
 • Matrixen (figuurlijk redeneren)
 • Analogieën (verbale aanleg)
 • Exclusie figuren
 • Exclusie verbaal

Voor elk onderdeel krijg je lessen waarin het onderdeel uitgelegd wordt. Daarna kun je aan de slag met verschillende oefentoetsen om de stof te oefenen. Door deze aanpak leer je de onderdelen écht goed kennen.

Human Company cijferreeksen

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Je moet dan het volgende cijfer in de reeks vinden. Hiervoor moet je eenvoudige berekeningen uitvoeren. Denk dan aan:

 • optellen,
 • aftrekken,
 • delen,
 • vermenigvuldigen.

Cijferreeksen oefenen

Zie jij het antwoord op deze reeks?

Begin eerst met het uitschrijven van de verschillen tussen de getallen. Dit is eerst +7, dan + 13, dan + 25, dan +49 en dan +97. Je ziet dat er telkens een toename is. Deze toename wordt ook steeds groter. Tot slot lijkt de toename op het getal, 8 en 7 maar ook 15 en 13. Een oplossing zien wij nog niet. Jij?

Het tweede wat opvalt, is dat het volgende getal telkens bijna x2 is. Daardoor kan je wel een uitspraak doen over de uitkomst. Die zal namelijk rond de 398 of 400 liggen. 

Wat gebeurt er nu? Het vorige getal wordt telkens met 2 vermenigvuldigd daarna gaat er iets af. Dus 8 x 2 – 1 = 15. Maar 15 x 2 – 2 = 30. Dus dan moet de laatste stap zijn: 199 x 2 – 6 = 392.

Human Company figuurreeksen

Figuurreeksen zijn een belangrijk onderdeel van abstract redeneren. Je krijgt dan een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je het laatste figuur in de reeks aanwijzen.

Dynamische figuurreeksen

Hierboven een voorbeeld van een dynamische figuurreeks. Zie jij het antwoord? Het zwarte blok beweegt diagonaal van linksboven naar rechtsonder. Daarna gaat ie weer omhoog. Dus die moet linksboven eindigen. Dan blijven B en D over. Het pijltje wijst telkens naar links, dus dan moet het antwoord D zijn.

Human Company matrixen

Matrixen zijn een andere vorm van abstract redeneren. In deze vorm krijg je een raster te zien. Jij moet dan het laatste vakje invullen.

Matrix voorbeeld 1

Deze matrix is relatief eenvoudig. Zie jij het antwoord al? Als je goed kijkt, zie je dat elke rij drie pijlen heeft van een andere kleur. Daarom moet in de laatste rij ook een groene pijl komen. Op zich is blauw ook een andere kleur, maar het is logischer dat er een groene pijl komt. De verticale verbanden zijn nu irrelevant.

Human Company analogieën

Een analogie is een woordpaar met een bepaald verband. Bijvoorbeeld jong en oud. Maar ook meer en meest. Als je een analogie moet oplossen moet je twee woordparen kloppend maken. Bij analogieën kan je onderscheid maken tussen enkele en dubbele analogieën. Bij een enkele analogie vul je 1 woord in. Bij een dubbele analogie twee woorden.

Hoe komt de score voor de Human Company test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Human Company assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer voor Human Company oefenen?

Wil jij meer oefenen voor Human Company? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Human Company capaciteitentest. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!



Inge

Ga nu Human Company oefenen voor 34,99