21+ toets oefenen

De 21+ toets wordt door veel hogescholen gebruikt. Met dit oefenpakket kan jij álle 21+ toetsen in Nederland voorbereiden! Start vandaag dus nog met jouw voorbereiding en start met jouw opleiding.

Dit oefenpakket is geschikt voor o.a.: Avans Hogeschool, Fontys Hogeschool, Haagse Hogeschool, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht, HvA, LOI, NCOI, NHL Stenden, NTI, Saxion Hogeschool.

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

van 104,99 voor 34,99

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor de 21+ toets slaagt zonder te oefenen?"
4.4/5

21+ toets oefenen gratis

Aob Compaz oefentoets

Probeer een oefentoets van Aob Compaz met alle soorten vragen.

NOA oefentoets

Probeer een oefentoets voor NOA met alle NOA onderdelen die je kunt krijgen.

NTI / LOI / NCOI oefentoets

Probeer een oefentoets voor de zelfontwikkelde testen van NTI / LOI / NCOI.

Pearson DAT toelatingstoets

Probeer een oefentoets voor de Pearson DAT toelatingstoets met alle onderdelen.

21+ toets wordt o.a. ingezet bij

Belangrijkste tip voor de 21+ toets

Zorg dat je specifiek voor jouw 21+ toets oefent. De ene toets is de andere niet. Er zitten grote verschillen tussen de verschillende toetsen. Via Hellotest kan je specifiek voor jouw 21+ toets oefenen. Daarmee haal je het beste resultaat.

21 plus toets

Onderdeel van een 21-plus toets is vrijwel altijd een capaciteitentest. Een mbo of hbo koopt bij een externe testontwikkelaar de capaciteitentest in. De meest voorkomende testen die je kunt krijgen, zijn de volgende vier:

  1. AOB Compaz,
  2. Ixly adaptieve capaciteitentest,
  3. NOA MCT-M of MCT-H,
  4. Pearson DAT of DAT Next Generation.

Deze testen zijn allemaal anders. Daarom is het dus ook belangrijk dat je goed weet welke test je moet maken. De meeste testen toetsen in ieder geval op de volgende onderdelen:

  • abstract redeneervermogen,
  • numeriek redeneervermogen en
  • verbaal redeneervermogen.

In de video hieronder leggen we meer uit over de verschillende 21+ toetsen op mbo- en hbo-niveau:

YouTube video

21 plus toets Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool maakt gebruik van de NOA test. Als je voor de Haagse Hogeschool een 21 plus toets moet maken, moet je dus de NOA MCT-H maken. Ons 21+ toets oefenpakket (deze pagina) bevat de NOA training die je nodig hebt. Je kunt dus gewoon dit oefenpakket aanschaffen. Daarmee ben jij perfect voorbereid op de Haagse Hogeschool 21+ toets.

21 plus toets Hanzehogeschool

De Hanzehogeschool maakt gebruik van de NOA test. Als je voor de Hanzehogeschool een 21 plus toets moet maken, moet je dus de NOA MCT-H maken. Ons 21+ toets oefenpakket (deze pagina) bevat de NOA training die je nodig hebt. Je kunt dus gewoon dit oefenpakket aanschaffen. Daarmee ben jij perfect voorbereid op de Hanzehogeschool 21+ toets.

21 plus toets Hogeschool Rotterdam

De Hogeschool Rotterdam maakt gebruik van de Pearson DAT Toelatingstoets. Dat is een bijzondere vorm van de “normale” Pearson Dat toets. In ons 21+ toets oefenpakket (deze pagina) zit een specifieke training voor de Pearson DAT Toelatingstoets. Je kunt dus gewoon dit oefenpakket aanschaffen. Hiermee ben jij perfect voorbereid op de Hogeschool Rotterdam 21+ toets.

21 plus toets HvA

De HvA maakt gebruik van de NOA test. Als je voor de Hogeschool van Amsterdam een 21 plus toets moet maken, moet je dus de NOA MCT-H maken. Ons 21+ toets oefenpakket (deze pagina) bevat de NOA training die je nodig hebt. Je kunt dus gewoon dit oefenpakket aanschaffen. Daarmee ben jij perfect voorbereid op de HvA 21+ toets.

21 plus toets NHL Stenden

De NHL Stenden maakt gebruik van de NOA test. Als je voor de NHL een 21 plus toets moet maken, moet je dus de NOA MCT-H maken. Ons 21+ toets oefenpakket (deze pagina) bevat de NOA training die je nodig hebt. Je kunt dus gewoon dit oefenpakket aanschaffen. Daarmee ben jij perfect voorbereid op de NHL 21+ toets.

21 plus toets Windesheim

De Hogeschool Windesheim maakt gebruik van de NOA test. Als je voor Windesheim een 21 plus toets moet maken, moet je dus de NOA MCT-H maken. Ons 21+ toets oefenpakket (deze pagina) bevat de NOA training die je nodig hebt. Je kunt dus gewoon dit oefenpakket aanschaffen. Daarmee ben jij perfect voorbereid op de Windesheim 21+ toets.

LOI en NTI: eigen 21+ toets

De LOI en NTI hebben een eigen test ontwikkeld. Deze testen hebben wat weg van de andere 21+ testen maar verschillen wel. Daarom hebben wij voor deze testen een aparte training toegevoegd aan dit oefenpakket. Als je dus het 21+ oefenpakket bestelt, krijg je toegang tot een training “Hogeschool toelatingstoets”. Daarmee kan je zowel LOI en NTI voorbereiden. 

21+ toets minimum score

Om toegelaten te worden tot de opleiding moet jouw score van de 21 plus toets hoger zijn dan de normgroep. De normgroep wordt vastgesteld door het gemiddelde te nemen van een vergelijkbare groep. Als jij dus op een hbo-opleiding aangenomen wilt worden, moet jouw score op hbo-niveau zijn. Als jij op een mbo-opleiding aangenomen wilt worden, moet die score op mbo-niveau zijn.

Het gaat erom dat je het gemiddelde van jouw normgroep verslaat. Dus stel dat gemiddeld iedereen 70% goed heeft van de test. Dan moet jij dus minstens 70% goed hebben. Het lastige is dat je niet weet waar precies die grens ligt. Maar uit ons onderzoek blijkt dat meer dan de helft niet oefent voor hun test. Als jij dus wel oefent, is de kans heel groot dat je het gemiddelde kunt verslaan.

21 plus toets hbo

Als je niet over het juiste havo- of vwo-diploma beschikt, kan je een 21+ test hbo maken om toch toegelaten te worden. Het wisselt enorm hoe de test eruit ziet. Maar meestal is dit een assessment van AOB Compaz, NOA of Pearson. Soms moet je ook nog middelbare school examens maken. Bijvoorbeeld om te bewijzen dat je goed in natuurkunde bent.

Elke hbo-instelling kiest zelf voor de test die ze gebruiken. Daarom is er zoveel verschil. Hieronder zie je een kort overzicht van hogescholen en welke test ze gebruiken. Onderaan de pagina een compleet overzicht van alle hogescholen en de testen.

HogeschoolTestontwikkelaar
Avans HogeschoolAOB Compaz
Fontys HogeschoolIxly
Haagse HogeschoolNOA
Hanzehogeschool GroningenNOA
Hogeschool InhollandNOA
Hogeschool RotterdamPearson
Hogeschool UtrechtNOA
Hogeschool WindesheimNOA
HvANOA
LOIEigen test (dit oefenpakket)
NCOIIxly
NHL StendenNOA
NTIEigen test (dit oefenpakket)
Saxion HogeschoolNOA

21 plus toets mbo

Ook op het mbo wordt de 21+ test ingezet om te bepalen of je geschikt bent voor de opleiding. Deze wordt ingezet als je niet over de juiste diploma’s beschikt. Bijvoorbeeld omdat je een ander vakkenpakket hebt. Of omdat je jouw middelbare school niet hebt afgemaakt. Of omdat de diploma’s uit jouw geboorteland niet erkend worden.

De test die je het meeste tegenkomt op het mbo is de AMN test. Deze test wordt door bijna alle ROC’s gebruikt. Een andere test die je kunt tegenkomen is de TMA test. Deze testen zijn heel erg verschillend. Zorg dus dat je weet welke test je moet maken. Dan kan je gericht de 21+ toets oefenen. Anders heeft de voorbereiding echt geen zin.

21 plus toets voorbeeld

Hieronder vind je enkele voorbeelden van vragen die je op de 21 plus toetsen van het hbo en mbo kunt verwachten. Deze voorbeelden kan je ook op de echte testen tegenkomen. Als je een beter beeld wilt of meer voorbeelden kan je op de juiste test bovenaan deze pagina klikken. Daar kan je direct gratis oefenen voor jouw 21+ toelatingstoets.

Abstract redeneren

Abstract redeneren

Hierboven zie je een voorbeeld van abstract redeneren. Jij moet kiezen welk vakje op de plaats van het vraagteken moet komen. Zie jij het antwoord? Laten we beginnen met de eerste kolom pijltjes naar onder. Die beweegt naar rechts in het volgende vakje. Net zolang tot ie weer terug gaat. Dus in het antwoord staat deze kolom weer op de eerste plek. Dan blijven A en C over. De tweede kolom met pijltjes naar boven doet hetzelfde. Die moet dus op de plek van kolom 2 eindigen. Dus dan is het antwoord A.

Numeriek redeneren

Soms moet je enkele eenvoudige rekensommen oplossen. Hieronder een aantal voorbeelden. Deze sommen moet je met hoofdrekenen, dus zonder rekenmachine, oplossen:

  • 7/11 + 9/22 =
  • 1,50 – 0,045 =
  • 68 : … = 16
  • 11/14 x … = 2/7
  • 3/8 : … = 9/16

Verbaal redeneren

Een voorbeeld van verbaal redeneren, is woordrelaties. Je krijgt dan telkens vier woorden te zien. Jij moet dan twee woorden selecteren die hetzelfde of het omgekeerde betekenen. Het zijn dus synoniemen of antoniemen. Hieronder zie je een aantal woorden met de hint erachter:

Woord 1Woord 2Woord 3Woord 4Hint
zelfingenomenneerbuigendgeaardaangeslotenSynoniem
chicsjofelculinairaankledingAntoniem
vertrouwelijkafstandelijkdeterminerenaantijgingAntoniem
gadeslaanaankijkendoorslaanaanwezigeSynoniem
cruciaalondergeschiktemancipatieaarlenAntoniem
offensiefaanvalcharmeachterhoedeSynoniem

21+ toets ervaringen

  • Zorg dat je van tevoren goed weet welke test je moet maken. Zoals je hieronder kunt zien, worden er veel verschillende testen gebruikt. Elke test heeft een andere voorbereiding nodig en ander oefenmateriaal. Bij Hellotest krijg je specifiek oefenmateriaal voor elke test.
  • Er hangt heel veel van de 21+ test af. Daarom kan je dat best spannend vinden. Neem daarom alle rust die je kan nemen. Bij NOA kan je bijvoorbeeld tussen de verschillende onderdelen zoveel tijd nemen als je wilt. Doe dat dan ook.

Overzicht van alle 21 plus toetsen

Alle testen die hieronder staan, kan je oefenen met dit oefenpakket. Als je dus 60 dagen voor één van deze testen wilt oefenen, klik je bovenaan (of onderaan) de pagina op “Start met oefenen”.

HogeschoolTestontwikkelaar
Albeda collegeNOA
Alfa collegeNOA
ArtEZ Hogeschool voor de KunstenAOB Compaz
Avans HogeschoolAOB Compaz
AventusNOA
Breda university of applied sciencesNOA
Capabel HogeschoolAOB Compaz
da Vinci collegeNOA
Deltion collegeNOA
Drenthe collegeNOA
Fontys HogeschoolIxly
Friesland collegeNOA
Haagse HogeschoolNOA
Hanze Hogeschool ZwolleEelloo
Hanzehogeschool GroningenNOA
HAS hogeschoolNOA
HKUNOA
Hogeschool InhollandNOA
Hogeschool LeidenAOB Compaz
Hogeschool RotterdamPearson
Hogeschool St JoostAOB Compaz
Hogeschool TioIxly
Hogeschool UtrechtNOA
Hogeschool WindesheimNOA
Hogeschool Zeeland University of Applied SciencesAOB Compaz
Horizon collegeNOA
HvANOA
Koning Willem I collegeNOA
LOIEigen test
NCOIIxly
NHL StendenNOA
NOVA collegeNOA
NTIEigen test
Regio collegeNOA
ROC A12NOA
ROC AmsterdamNOA
ROC Friese PoortNOA
ROC Midden NederlandNOA
ROC MondriaanHFM
ROC NijmegenNOA
ROC ZadkineNOA
Saxion HogeschoolNOA
THIM, Hogeschool voor FysiotherapieAOB Compaz
VONKIxly
WindesheimNOA

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw 21+ toets!.

Waarom Hellotest?

Hellotest 21+ toets besteld, ik had een bovengemiddelde score dankzij het oefenen! Super tevreden!

Defne

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

prima oefeningen voor de HU 21+ toets. ik heb dankzij jullie oefenpakket mijn toets gehaald! heel erg bedankt!

Saïda

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Door middel van de oefen pakketen van Hellotest heb ik mijn 21+ test bij de HU met vlag en wimpel gehaald. Vanaf februari startende met HBO fysiotherapie. Veel dank voor jullie zorgvuldige oefenreeksen en uitleg.

Dylan

Heb een 21+ toets pakket besteld. Duidelijke uitleg, VEEL oefeningen en heb daar zeker veel gebruik van gemaakt. Ik heb daarmee met positief resultaat mijn 21+ toets in 1 keer afgerond. Zou het zeker aanraden voor de prijs!

W.A.

Veelgestelde vragen

Heb je de 21+ toets niet gehaald? Dat is erg vervelend. Meestal mag je dan dit semester de test niet opnieuw maken. Vraag bij de hogeschool of universiteit na wanneer je de toets mag herkansen. Zorg er bij jouw herkansing voor dat je wel slaagt. Dat doe je natuurlijk door de te oefenen met ons 21+ toets oefenpakket.

Een 21+ toets of 21+ toelatingstoets wordt gebruikt om te kijken of jij de juiste capaciteiten hebt voor een bepaalde opleiding. Daarvoor moet je een capaciteitentest maken. Als jouw score hoger is dan het gemiddelde van de mensen die deze test maken, ben je geslaagd voor de test.

In principe mag je de 21+ maar één keer maken. Als je de toets niet haalt, moet je tot het volgende semester wachten om het opnieuw te proberen. In sommige gevallen mag je het zelfs een jaar niet meer proberen. Informeer hierover bij jouw opleiding.

Als je geen ervaring hebt met capaciteitentoetsen is de 21+ moeilijk. Maar ook als je eerder een capaciteitentest hebt gemaakt, is de 21+ toets moeilijk. Het idee is dat je namelijk aantoont dat je over een bepaald niveau beschikt: hbo- of wo-denkniveau. Daarom zul je moeilijke vragen krijgen om te controleren of je echt dat niveau hebt.

Dat wisselt per 21+ toets. Maar je krijgt eigenlijk altijd een paar abstracte vragen (zoals figuurreeksen of exclusie), numerieke vragen (zoals cijferreeksen en rekenvaardigheid) en verbale vragen (zoals woordanalogieën en woordrelaties).

De 21+ toets is alleen geldig voor de periode waarin jij je aanmeldt. Je kunt de score helaas niet meenemen naar een andere opleiding of een ander semester. 

Als je 20 bent, kom je over het algemeen niet in aanmerking voor een 21+ toets. Sommige opleidingen maken hierop een uitzondering. Vraag dit na bij de opleiding waar je aan wilt beginnen.

De uitslag van het 21+ onderzoek van de LOI krijg je heel snel na het maken van de toets. Meestal dezelfde werkdag of de dag erna.

Het aantal punten dat je moet halen om te slagen voor de LOI test is niet bekend. Het gaat er namelijk om dat je beter scoort dan het gemiddelde van de mensen die de test maakt. Daarom is het belangrijk dat je goed oefent. Want daarmee wordt de kans dat je de rest verslaat een stuk groter.

Een 21+ toets wordt gebruikt om te bepalen of jij over de capaciteiten beschikt om een hbo- of wo-opleiding met succes af te ronden. Daarom moet je een capaciteitentest maken. Als jouw score goed genoeg is, word je aangenomen voor de opleiding. Het gaat er dan om dat je beter bent dan het gemiddelde van de mensen die de test maken (de normgroep).

Dat wisselt per 21+ toets. Maar je krijgt eigenlijk altijd een paar abstracte vragen (zoals figuurreeksen of exclusie), numerieke vragen (zoals cijferreeksen en rekenvaardigheid) en verbale vragen (zoals woordanalogieën en woordrelaties).

Dat wisselt per 21+ toets. Maar je krijgt eigenlijk altijd een paar abstracte vragen (zoals figuurreeksen of exclusie), numerieke vragen (zoals cijferreeksen en rekenvaardigheid) en verbale vragen (zoals woordanalogieën en woordrelaties).

Heb je de 21+ toets niet gehaald? Dat is erg vervelend. Meestal mag je dan dit semester de test niet opnieuw maken. Vraag bij de hogeschool of universiteit na wanneer je de toets mag herkansen. Zorg er bij jouw herkansing voor dat je wel slaagt. Dat doe je natuurlijk door de te oefenen met ons 21+ toets oefenpakket.

Ga nu jouw 21+ toetsen oefenen voor 34,99