NCOI 21+ toets oefenen

Moet jij een NCOI 21+ toets maken? Als je ouder bent dan 21 en niet over de juiste diploma’s beschikt, kan je gebruikmaken van de 21+ regeling. Daarvoor moet je dan een assessment maken en een gesprek voeren om aan te tonen dat jij de opleiding met goed gevolg kunt afronden. Wij bieden een oefenpakket aan voor de 21+ toets NCOI. Begin vandaag nog met oefenen!

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Gratis 21+ Toets Oefenen NCOI

NCOI 21+ Toets Voorbeeld

Probeer een oefentoets voor NCOI 21+ toets.

NCOI 21+ toelatingsprocedure

NCOI 21+ toetsAls je ouder bent dan 21 en niet over een havo, vwo of mbo niveau 4 beschikt, kan je alsnog toegelaten worden tot een NCOI opleiding. Daarvoor moet je dan wel het assessment maken. Als jouw score gelijk is aan die van de normgroep, dus hbo-niveau, dan kan je tot de opleiding worden toegelaten. 

Naast het assessment moet je ook een gesprek voeren met een opleidingsadviseur. In dit gesprek beoordeelt de adviseur of je de opleiding aankan. Het gaat daarin vooral om jouw motivatie. Maar ook of je voldoende tijd hebt naast jouw huidige werkzaamheden voor de opleiding. Zorg dat je dus overtuigend bent in dit gesprek.

NCOI 21+ toets

De 21+ van de NCOI is door Ixly ontwikkeld. Wij hebben een specifiek oefenpakket ontwikkeld voor deze toets. Als je ons oefenpakket aanschaft, krijg je 60 dagen toegang tot al het oefenmateriaal. Zo kan jij je perfect voorbereiden op deze toets. De onderdelen die je kunt krijgen, zijn:

  • Cijferreeksen.
  • Figuurreeksen.
  • Matrixen.
  • Verbale analogieën.

Cijferreeksen

In het onderdeel Cijferreeksen moet je uit opeenvolgende getallen de logica kunnen herkennen en het volgende logische beredeneerde getal aanvullen. Je moet snel kunnen hoofdrekenen: de test mag alleen met pen en papier. Daarnaast moet je kunnen bepalen of er nog een dieper verband moet worden geanalyseerd. Hiervoor moet je onder de gewijzigde getallen nog een reeks dieper om tot het juiste antwoord te kunnen komen.

Figuurreeksen

Tijdens het onderdeel Figuurreeksen (bewegend) – Logisch of Abstract Redeneren wordt gemeten hoe goed je bent in het afmaken van logische redeneringen. De oefeningen bestaan uit vier afbeeldingen die elkaar logisch opvolgen. Aan de hand hiervan moet je bepalen wat het vijfde figuur zal zijn. Je zult meerdere figuren tegelijk te zien krijgen die elk hun eigen logische verbanden hebben. Als je de elementen los van elkaar oplost, kun je telkens foute antwoorden uitsluiten tot je één goed antwoord kiest.

Matrixen

Het onderdeel Matrixen is een visueel onderdeel, net als de figuurreeksen. Hiermee wordt gemeten of je snel en goed een ingewikkelde samenhang kunt analyseren en het ontbrekende antwoord kunt aanvullen. De matrixen bestaan altijd uit negen vakken: drie kolommen bij drie rijen. Je moet het negende vak bepalen. Daarbij kun je informatie uit zowel de kolom als de rij gebruiken om tot je antwoord te komen. Het lijkt alsof de informatie complex is, dit zit voornamelijk in de hoeveelheid informatie. Het interessante van matrixen is dat de kolommen en rijen elkaar beïnvloeden. Met enige oefening wordt dit snel duidelijk.

Verbale analogieën

Een analogie is een methode om relaties tussen woorden te leggen. Jouw vermogen om snel en goed deze analogieën op te lossen is afhankelijk van de mate waarin je in staat bent om de relaties tussen woorden te herkennen. Analogieën zijn onder te delen in een beperkt aantal categorieën. Zodra je deze categorieën snel leert herkennen en toepassen, ben je in staat om een goede score te halen. Daarbij geldt natuurlijk wel dat hoe meer analogieën je hebt gezien en geoefend, hoe sneller en beter je zult scoren in de Adaptieve Capaciteiten test.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

NCOI 21+ toets oefenen voor 34,99