Avans 21+ toets oefenen

Moet jij een Avans 21+ toets maken? Als je ouder bent dan 21 en niet over de juiste diploma’s beschikt, kan je gebruikmaken van de 21+ regeling. Daarvoor moet je dan een assessment maken en een gesprek voeren om aan te tonen dat jij de opleiding met goed gevolg kunt afronden. Wij bieden een oefenpakket aan voor de Avans 21+ toets. Begin vandaag nog met oefenen!

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op Hogeschool Avans 21+ toets, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Gratis oefentoets voor Avans

Aob Compaz oefentoets

De 21+ toets van Avans is ontwikkeld door Aob Compaz. Dat is dus ook de test die je moet maken. Hieronder kan je een Aob Compaz toets proberen.

Hogeschool Avans 21+ toelatingsprocedure

Avans 21+ toets oefenenAls je niet over de juiste havo, vwo, mbo niveau 4 diploma’s beschikt en je bent ouder dan 21 kan je toch toegelaten worden tot een hbo-opleiding aan de Avans. Daarvoor moet je dan wel een assessment maken. Afhankelijk van de opleiding moet je ook jouw vakkennis verbeteren. Bijvoorbeeld wiskunde of natuurkunde. Dit zie je per opleiding.

Avans 21+ toets

De 21+ toets Avans wordt door AOB Compaz ontwikkeld en afgenomen. Jouw score moet voldoen aan de normgroep. Die normgroep is vastgesteld op hbo-niveau. Als jouw score dus niet hoog genoeg is, word je niet toegelaten. Daarom is het belangrijk dat je de Avans 21+ toets oefent. De onderdelen van deze toets zijn:

  • analogieën,
  • cijferreeksen en
  • figuurreeksen.

Analogieën

Bij analogieën krijg je verschillende woorden te zien. Jij moet vervolgens 1 of 2 woorden selecteren die de analogie kloppend maken. Een voorbeeld van een analogie is bijvoorbeeld:

hand : voet – vinger : teen

Handen en voeten hebben dezelfde verhouding als vingers en tenen tot elkaar.

Cijferreeksen

Bij een cijferreeks krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je zelf het laatste cijfer invullen. Hieronder een voorbeeld:

Aob Compaz cijferreeksen

Zie jij het antwoord op deze cijferreeks? Je begint altijd met het uitschrijven van de verschillen:

Aob Compaz cijferreeksen

Het antwoord moet dus 35 zijn. Je ziet dat er telkens meer wordt opgeteld. Dus 28 + 7 = 35.

Figuurreeksen

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je het laatste figuur aanwijzen:

Aob Compaz figuurreeks

Zie jij het antwoord van deze figuurreeks? De oranje stip beweegt tegen de klok in en blijft dan staan. De blauwe trapeze doet hetzelfde. Daarom moet het antwoord A zijn. Alle andere antwoorden zijn sowieso fout. Wat geel doet, maakt niet uit.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Avans 21+ toets oefenen voor 34,99