Inholland 21+ toets oefenen

Moet jij een 21+ toets Inholland maken? Als je ouder bent dan 21 en niet over de juiste diploma’s beschikt, kan je gebruikmaken van de 21+ regeling. Wij bieden een oefenpakket aan voor de InHolland 21+ toets. Begin vandaag nog met oefenen!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Inholland 21+ Toets Voorbeeld

InHolland gebruikt de MCT-H van NOA. Hieronder kan je een oefentoets van NOA proberen.

Hogeschool Inholland 21+ toets

InHolland 21+ toets oefenenVoor opleidingen aan de Hogeschool Inholland kan het verplicht zijn om een 21 plus toets Inholland te doen. Tijdens dit toelatingsonderzoek worden verschillende vaardigheden getest. Bij goed resultaat, en als je voldoet aan de andere voorwaarden, kan je toegelaten worden tot de opleiding.

Als je de toets niet hebt gehaald, mag je deze niet herkansen binnen het studiejaar.

Halen van de toelatingstoets begint bij een goede voorbereiding. Dankzij ons oefenpakket kan jij alle losse onderdelen oefenen. Op die manier ben je optimaal voorbereid op de echte toelatingstoets.

Waaruit bestaat het oefenpakket

De 21+ toelatingstoets van Inholland bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Logisch redeneren & ruimtelijk inzicht
  • Componenten
  • Spiegelbeelden
  • Exclusie
 • Numerieke capaciteiten
  • Rekenvaardigheden
  • Cijferreeksen
 • Verbale capaciteiten
  • Woordanalogieën
  • Woordrelaties
 • Percentuele snelheid
  • Controleren
 • Engels
  • Leesvaardigheid
  • Tekstbegrip

Het oefenpakket bevat lesmateriaal en oefentoetsen voor al deze onderdelen.

Rekenvaardigheden

Rekenvaardigheden zijn vergelijkbaar met hoofdrekenen. Het is de bedoeling dat je eenvoudige berekeningen uitvoert. Denk hierbij aan: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het lastige aan dit onderdeel is dat je vaak veel berekeningen in korte tijd moet uitvoeren. Goed oefenen, zorgt ervoor dat je sneller en nauwkeuriger wordt.

Componenten

Bij componenten moet je krijg je een gebroken figuur te zien. Het is de bedoeling dat je dan aanwijst welk compleet figuur hiermee gevormd kan worden.

Woordrelaties

Bij woordrelaties krijg je een woord en moet je een woord aanwijzen met dezelfde of tegengestelde betekenis. Je moet dus op zoek naar synoniemen en antoniemen. Daarvoor moet je veel woorden kennen. In ons oefenpakket vind je de meest voorkomende antoniemen en synoniemen. Zo leer je veel combinaties kennen.

Cijferreeksen

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien en moet je zelf het laatste cijfer bepalen. Dat doe je door eenvoudige berekeningen uit te voeren zoals: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het lastige is dat je moet leren zien welke berekening toegepast moet worden.

Controleren

Bij controleren moet je in hele korte tijd bepalen of twee gegeven stukjes tekst of woorden hetzelfde zijn of niet. Door te oefenen leer je met de strakke tijd omgaan en makkelijker verschillen herkennen.

Spiegelbeelden

Bij spiegelbeelden moet je aangeven welke figuren gespiegeld zijn aan het voorbeeld. Dit is een abstract onderdeel dat je met oefening goed onder de knie kunt krijgen.

Woordanalogieën

Bij analogieën krijg je twee aantal woorden te zien met een onderliggend verband. Je moet vervolgens aangeven welk woord hetzelfde verband deelt met het gegeven derde woord.

Exclusie

Bij exclusie krijg je een aantal figuren te zien. Deze staan niet op volgorde. Het is dan de bedoeling dat je aanwijst welk figuur er niet bij hoort. Je moet dus een verband vinden waaraan alle figuren, behalve één, voldoet. Dankzij ons oefenpakket leer je de verschillende soorten verbanden herkennen.

Engels

Bij het onderdeel Engels wordt leesvaardigheid en tekstbegrip getoetst. Daarvoor krijg je in ons oefenpakket verschillende korte Engelstalige teksten te zien. Daarover moet je vervolgens vragen beantwoorden.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

InHolland 21 plus toets oefenen voor 34,99