MinDef assessment

Moet jij een assessment maken voor het Ministerie van Defensie? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle functies bij Defensie.

Let op: de test die Defensie gebruikt, is de Eelloo Q1000. Dat is een test die uit 4 onderdelen bestaat: analogieën, cijferreeksen, diagrammen en figuurreeksen. Ons oefenpakket bereid je perfect voor op de Eelloo test die Defensie gebruikt.

Q1000 oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor MinDef, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Defensie test te oefenen.

Ministerie van defensieDefensie staat bekend om de krijgsmachtonderdelen:

  • Koninklijke Marine,
  • Luchtmacht,
  • Landmacht en
  • Marechaussee.

Toch beschikt dit Ministerie ook over veel niet-militaire vacatures bij de Bestuursstaf, Defensie Ondersteuningscommando en Defensie Materieel Ondersteuning. Met burgerfuncties als inkoper, technicus en communicatiemedewerker. Hoe dan ook, je draagt direct of indirect bij aan vrede en veiligheid zowel in Nederland als in het buitenland.

Op deze pagina vind je informatie voor een sollicitatieprocedure bij Defensie. Van het psychologisch onderzoek tot het veiligheidsonderzoek.

De perfecte missie: bijdragen aan vrede, vrijheid en veiligheid

Defensie beschermt, verdedigt en ondersteunt wat ons dierbaar is zowel op economisch, internationaal en rampen niveau. Afhankelijk voor of je voor welke vacatures kiest: niet- of militaire vacatures zijn de volgende eigenschappen van belang: stressbestendigheid, samenwerken, discipline, besluitvaardigheid (en goede fysieke gesteldheid).

Sollicitatieprocedure

Gemiddeld duurt de selectie bij Defensie drie maanden, hou hier dus rekening mee. Ben je overspoeld door de mogelijkheden bij Defensie? Dan zijn er voor jou oriëntatie mogelijkheden zoals gesprekken met voorlichters, deelname aan oriëntatie-, meeloop- of kennismakingsdagen.

Online solliciteren

Wanneer je een mooie vacature hebt gevonden kun je via een online formulier solliciteren. Hiervoor moet je je eerst registreren op de website.

Voorselectie

Dan volgt de administratieve voorselectie die bestaat uit de controle of je daadwerkelijk voldoende voorgelicht bent. Vervolgens volgen de sollicitatiegesprekken met de vakoudsten om te zien of je voldoet aan genoemde eisen. Als dit naar wens verloopt, worden een aantal hoge officieren ingeschakeld om een gesprek met je te voeren die samen het aanstellings-adviescommissie vormen.

Assessment en psychologisch onderzoek Defensie

Gezien een beroep bij Defensie veel van je kan eisen, volgt er een psychologisch onderzoek van Defensie. Dit bestaat uit twee delen: een veiligheidsonderzoek en een capaciteitentest (assessment). De test heet de Q1000 en bestaat uit:

Laatste toetsen

Daaropvolgend krijg je te maken met een medische keuring en sporttest. Als dit goed lijkt, begint het er nog meer op te lijken met een arbeidsvoorwaardengesprek om af te sluiten met een veiligheidsonderzoek. Dit laatste gaat over de “vertrouwensfunctie” die je hebt bij de overheid. Vanzelfsprekend zal voor de één sommige toetsen meer van belang zijn dan voor de ander vanwege verschillende werkzaamheden.

Andere ministeries

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99