Alles over stroomdiagrammen oefenen

Stroomdiagrammen zijn onderdeel van abstract redeneren. Bij een stroomdiagrammen test krijg je eerst een aantal figuren te zien waar een verandering op wordt toegepast. Die verandering wordt vaak met een letter weergegeven waarna je een nieuw figuur te zien krijgt. Veel voorkomende veranderingen bij een stroomdiagrammen test zijn:

  • Grootte: het figuur wordt groter of kleiner
  • Vorm: het figuur verandert van vorm, bijvoorbeeld een cirkel wordt een vierkant
  • Kleur: het figuur verandert van kleur
  • Wisselen: figuren worden van plek gewisseld
  • Vulling: het figuur krijgt een andere vulling
  • Oriëntatie: het figuur draait

Het lastige aan stroomdiagrammen is dat je meestal de veranderingen niet één op één te zien krijgt. Je zult dus eerst moeten vaststellen welke letter voor welke verandering zorgt. Pas als je dat weet, kun je de vraag tijdens de stroomdiagrammen test oplossen. In andere gevallen zorgt een bepaalde letter voor meerdere veranderingen. Je moet dan vaststellen welke veranderingen dat precies zijn. Daarna kun je deze weer toepassen. Hoe kun jij stroomdiagrammen oefenen om dit meer in de vingers te krijgen? Stroomdiagrammen oefenen doe je bij Hellotest.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle soorten stroomdiagrammen, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hoe kun je stroomdiagrammen oefenen?

Stroomdiagrammen kom je bij diverse assessments tegen. Daarom wil jij wellicht stroomdiagrammen oefenen? Dat kan! De uitdaging zit ‘m vooral in dat je de veranderingen niet één op één te zien krijgt. Vooral als je dit onderdeel voor de eerste keer tegenkomt, zul je er moeite mee hebben om het juiste antwoord te bepalen. Dit kan resulteren in een slechte score.

Door het stroomdiagrammen oefenen, raak je bekend met dit onderdeel voor de stroomdiagrammen test en kom je voor minder verrassingen te staan. Daardoor zul je beter presteren. Dat kan met de oefenpakketten van Hellotest!

Stroomdiagrammen voorbeeld

Je krijgt een legenda te zien van beginfiguren, de toegepaste veranderingen en de eindfiguren. Je moet zelf bepalen welke letter(s) voor welke verandering zorgen.

Stroomdiagrammen voorbeeld 2

De toegepaste verandering is WT. WT is een vorm en oriëntatie verandering. Dus wordt de cirkel een vierkant, blijft het formaat gelijk en moet de oriëntatie veranderen. Dan is D het juiste antwoord.

Welke assessmentbureaus maken gebruik van stroomdiagrammen?

Bij ons zijn in ieder geval Testgroup en Saville bekende assessmentbureaus die stroomdiagrammen afnemen tijdens hun assessments. Beide assessments hebben wel hun eigen vorm gegeven aan dit onderdeel.

Stroomdiagrammen oefenen van Testgroup

Testgroup gebruikt stroomdiagrammen, onder de naam Bridge abstract, in de Bridge Ability Test (BAT). Bij deze stroomdiagrammen krijg je een legenda te zien met enkele beginfiguren, veranderingen en eindfiguren. Vervolgens moet je deze veranderingen toepassen op een gegeven figuur.

Het lastige aan deze stroomdiagrammen test is dat je moet bepalen welke veranderingen veroorzaakt worden door welke letter. Er worden namelijk telkens meer letters gegeven. Als je eenmaal weet welke letters verantwoordelijk zijn voor de veranderingen kun je het antwoord bepalen.

Bridge Stroomdiagrammen

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.
Saville Stroomdiagrammen

Stroomdiagrammen oefenen van Saville

Saville gebruikt in de Swift Analysis Test stroomdiagrammen onder de naam diagrammatic aptitude. Bij deze stroomdiagrammen wordt duidelijk aangegeven wat welke verandering precies doet. Vervolgens krijg je een beginfiguur en de verandering te zien. Jij moet dan bepalen wat het eindfiguur wordt.

Het lastige aan de stroomdiagrammen test is dat je veel verschillende veranderingen kunt krijgen. Je moet goed op de volgorde letten om het juiste antwoord te vinden. Goed stroomdiagrammen oefenen loont dus zeker!

Stroomdiagrammen oefenen

De perfecte voorbereiding op een assessment, heb je met de oefentesten van Hellotest! Indien je weet bij welk bureau je een assessment moet afleggen, kun je een oefenpakket voor dat specifieke assessmentbureau bij ons kopen. Indien dat bureau stroomdiagrammen test, kun je daar met ons oefenpakket perfect mee oefenen. Het oefenpakket bestaat uit tal oefeningen, met bijbehorende uitleg, zodat jij van een perfecte voorbereiding profiteert.

Ook kun je kiezen voor ons Hellotest totaalpakket. Dit is handig indien je veel assessments bij diverse bureaus moet afleggen. Hiermee krijg je toegang tot al ons cursusmateriaal!

Start jouw assessment voorbereiding!

Als je binnenkort een assessment hebt, is het belangrijk die goed voor te bereiden. Wij bieden de allerbeste voorbereiding voor specifieke assessments. Bijvoorbeeld voor PiCompany, SHL en LTP.

0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers