Alles over woordrelaties

Woordrelaties komen vaak voor op assessments. Bij Hellotest begrijpen we daarom goed dat je hiervoor wilt oefenen. Door je te verdiepen in de verschillende soorten woordrelaties en hiermee te oefenen, kun je je goed voorbereiden en je prestatie op het echte assessment verbeteren. Onze oefenpakketten zijn hier ideaal voor!

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle soorten woordrelaties, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Wat zijn woordrelaties?

Woordrelaties zijn een onderdeel van verbaal redeneren. Zoals het woord al zegt, draait het hierbij om woorden die in relatie staan met elkaar. Je krijgt bij woordrelaties maximaal vier woorden te zien, die twee paren vormen. Het is aan jou om te bepalen wat de relatie tussen deze woorden is. Jij dient uit te zoeken welke woorden bij elkaar horen en of de woorden antoniemen of synoniemen van elkaar zijn.

Woordrelaties oefenen

Een woordrelatie bestaat uit een aantal woorden.

Woordrelaties oefenen

Van deze woorden hebben twee woorden een verband: antoniem of synoniem.

Woordrelaties oefenen

en eenvoudig voorbeeld van vier woorden. Hier zit een antoniem of synoniem in.

Woordrelaties oefenen

In deze woordrelatie zijn “gadeslaan” en “aankijken” synoniemen.

Het lastige aan woordrelaties is dat je niet weet of je synoniemen of antoniemen moet selecteren in een vraag. Je zult dus over een grote woordenschat moeten beschikken om snel de juiste combinaties te kunnen selecteren. Deze woordenschat bouw je tijdens je leven op en heeft dus grotendeels te maken met bestaande kennis. Maar je kunt natuurlijk wel oefenen om je kennis uit te breiden! Als je veel geoefend hebt met woordrelaties, zul je de woordrelaties gemakkelijker herkennen en zal het assessment je dus ook beter afgaan. Wil je woordrelaties oefenen? Dan kunnen onze oefenpakketten je verder helpen. Met de oefenpakketten van Hellotest kun je woordrelaties oefenen en een test maken die eruit ziet zoals die van het assessmentbureau.

Hoe kun je woordrelaties oefenen?

Het is met name belangrijk dat je veel oefent als je goed wilt presteren op het assessment. Dat betekent meer dan een paar vragen bekijken en eventjes oefenen. Pas wanneer je veel woordrelaties hebt bekeken en een groot aantal vragen hebt gemaakt, kun je zeggen dat je je optimaal hebt voorbereid voor het ‘echte’ assessment.

Wanneer je gebruikmaakt van een van onze oefenpakketten, weet je zeker dat je goed oefent met woordrelaties. Per assessmentbureau hebben wij verschillende vragen opgesteld waarmee je woordrelaties kunt oefenen. Zo lijken de vragen het meest op die van het assessment dat je straks moet afleggen en ben je dus optimaal voorbereid.

Welke assessmentbureaus maken gebruik van woordrelaties?

Er zijn verschillende assessmentbureaus die gebruikmaken van woordrelaties. Controleer van tevoren goed of dit ook geldt voor het assessmentbureau waarvan jij het assessment moet afleggen. Als je MCT-H of MCT-M van NOA moet maken, zul je vrijwel altijd het onderdeel woordrelaties krijgen. Woordrelaties toetst, naast woordanalogieën, het verbaal redeneervermogen. Omdat je over een grote woordenschat moet beschikken voor dit onderdeel, is het zinvol om goed te oefenen. Door te oefenen raak je bekend met verschillende soorten antoniemen en synoniemen en zul je een hoger resultaat voor de test halen.

Kijk goed van welk assessmentbureau jij een assessment krijgt en selecteer het goede oefenpakket. Want je weet: een goede voorbereiding is het halve werk!

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.