Wat is een Aob Compaz assessment?

AOB Compaz is in Nederland een grote aanbieder van diagnostiek en advisering binnen werkomgeving en scholing. Tegenwoordig is AOB Compaz voornamelijk een wegwijzer binnen het onderwijs. Voor advies over werk, loopbaan en de arbeidsmarkt wordt door AOB Compaz doorverwezen naar AOB Compaz; een organisatie waar AOB Compaz sinds begin 2018 onder valt.

AOB Compaz maakt diagnoses, begeleidt mensen naar nieuwe banen en is gespecialiseerd in ontwikkel- en selectie assessments. Wanneer een werkgever wilt weten of een kandidaat geschikt is voor een functie binnen het bedrijf, wordt er gebruik gemaakt van het selectie assessment.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het AOB Compaz assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan AOB Compaz. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een Aob Compaz assessment?

Er zijn verschillende bedrijven die gebruikmaken van een Aob Compaz assessment als onderdeel van hun selectieprocedure. De Aob Compaz assessment training zorgt ervoor dat je een beter persoonlijke scoren op het assessment zult halen dan wanneer je niet zult oefenen. Hiermee heb jij een streepje voor bij je concurrenten die dezelfde sollicitatieprocedure doorgaan. AOB Compaz heeft samenwerkingen met onder andere Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag en het UWV. Maar ook voor veel andere bedrijven die HR beslissingen willen nemen, organiseert AOB Compaz selectie assessments.

Hoe ziet het Aob Compaz assessment eruit?

Het selectie assessment van Aob Compaz bestaat doorgaans uit de volgende testonderdelen: figuurreeksen, cijferreeksen en analogieën. Bekijk de informatie over deze onderdelen hieronder en leer wat je moet weten voor het maken van dit assessment.

Figuurreeksen

Het vermogen om abstract en logisch te redeneren, wordt door het AOB Compaz assessment gemeten aan de hand van het testonderdeel figuurreeksen. De opgaven uit dit onderdeel tonen steeds een aantal figuren die allen bepaalde eigenschappen hebben. De eigenschappen van de figuren beïnvloeden elkaar waardoor er een logisch verband ontstaat. Er zijn veel verschillende eigenschappen mogelijk die het verband doen ontstaan. Het is voor dit testonderdeel verstandig om je bekend te maken met de mogelijk aanwezige verbanden. Het onderdeel figuurreeksen geeft doorgaans vijf verschillende antwoordmogelijkheden waaruit gekozen kan worden.

Dit testonderdeel bestaat doorgaans uit ongeveer 24 vragen. De beschikbare tijd die per vraag wordt gegeven bedraagt ongeveer 1 minuut.

ACT figuurreeksen oefenen
ACT cijferreeksen oefenen

Cijferreeksen

Het numeriek analytisch inzicht wordt door het AOB Compaz assessment gemeten aan de hand van het testonderdeel cijferreeksen. De opgaven uit dit testonderdeel bestaan uit reeksen van 5 cijfers waar een logische relatie tussen bestaat. Deze relatie kan gebaseerd zijn op verschillende soorten rekenkundige bewerkingen als optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Daarnaast kan er een verband ín een relatie worden gevonden die het eerstvolgende cijfer van de reeks kan bepalen. Het is bij dit testonderdeel dus van belang dat je basisniveau wiskunde op peil is. Download gratis het boekje Basisrekenregels om je rekenvaardigheden op te halen.

Het onderdeel cijferreeksen bestaat doorgaans uit 20 tot 25 vragen. Per vraag wordt er ongeveer 1 minuut de tijd gegeven om het juiste antwoord te vinden.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Verbale analogieën

Het vermogen om verbaal en logisch te redeneren, wordt door het AOB Compaz assessment gemeten aan de hand van het onderdeel analogieën. De opgaven uit dit onderdeel bestaan steeds uit twee verbale vergelijkingen tussen twee begrippen. De relatie van de eerste vergelijking moet uiteindelijk hetzelfde worden als die van de tweede vergelijking. Om dat te bereiken, wordt er gevraagd om de open plekken in de getoonde vergelijkingen aan te vullen met de juiste begrippen. Er worden steeds 5 antwoordmogelijkheden getoond waarvan er twee kunnen worden uitgekozen om de lege plekken in de zinnen te vullen.

Het testonderdeel van verbale analogieën bestaat gemiddeld uit 25 vragen. Per vraag wordt er een andere beschikbare tijd gegeven die meestal tussen de 20 en 40 seconden ligt.

ACT analogieën oefenen

Wat meet Aob Compaz assessment?

Het Aob Compaz assessment meet jouw algemene of specifieke intelligentie en persoonlijkheid van. Hiermee kunnen bedrijven meten of jij binnen hun profiel past.

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Tijdsduur

Tijdens het selectie assessment van AOB Compaz wordt er voor iedere vraag een beschikbare tijd gegeven om het juiste antwoord te geven. Het is tijdens het afleggen van dit assessment niet mogelijk om vragen over te slaan. Daarnaast kan de tijd die je bij een bepaalde vraag over hebt niet meegenomen worden naar een volgende vraag. Het is dus zaak om bij iedere vraag zo snel als mogelijk het juiste antwoord op de vraag te vinden.

Internationaal

Het selectieassessment van AOB Compaz bevat het testonderdeel analogieën. Dit onderdeel meet de verbale capaciteiten en hier is dan ook een goed begrip van taal voor nodig. Om deze reden kan het selectieassessment niet als cultuurvrij worden beschouwd.

Welke vaardigheden heb je nodig om Aob Compaz assessment te maken?

Als je een Aob Compaz assessment gaat maken, worden er verschillende vaardigheden van je gevraagd. De belangrijkste vaardigheden die je moet bezitten zijn:

  • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven
  • complexe informatie kunnen verwerken
  • logische, verbale en numerieke problemen oplossen

Iedere test heeft een eigen, zeer specifieke aanpak nodig. Daarom is het van belang dat je bekend raakt met de vragen die je op het Aob Compaz assessment kunt verwachten. Neem iedere specifieke vaardigheid per onderdeel van tevoren goed door.

Hoe moet ik het Aob Compaz assessment oefenen?

We raden je aan om de verschillende onderdelen van het AOB Compaz assessment goed voor te bereiden zodat je een optimale score kunt behalen. Gelukkig zijn de verschillende onderdelen goed te trainen en kan je door middel van oefenen de onderdelen snel onder de knie krijgen. Wil jij de beste oplossingsstrategieën leren en oefenvragen maken? Bekijk dan de oefenpakketten van Hellotest en zorg ervoor dat jij een stapje voor hebt op je concurrenten!

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor AOB Compaz:

  • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
  • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
  • 14 lessen.
  • 49 testen.
  • 1110 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers