Wat is een HRorganizer assessment?

HRorganizer is een assessmentbureau dat actief is in meerdere landen. Dit assessmentbureau gebruikt de testen van Cut-e voor de capaciteitentest. Naast het afnemen van assessments en capaciteitentesten is HRorganizer ook actief in het ondersteunen van effectiviteit van teams. Zo wordt bijvoorbeeld de Talentscan ingezet voor het herkennen en erkennen van talent. Je komt dit assessmentbureau tegen bij de Test-drive test die je moet maken als onderdeel van een sollicitatie.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het HRorganizer assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan Hrorganizer. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een HRorganizer assessment?

Een HRorganizer assessment wordt door bedrijven ingezet tijdens een selectieprocedure. Het biedt opdrachtgevers meer zekerheid over kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden van de sollicitant. Na het maken van het assessment is bekend wat je talenten zijn, wat je drijft in je werk en welk ontwikkelpotentieel aanwezig is.

Grote klanten van HRorganizer zijn FrieslandCampina, Leger des Heils en Lufthansa.

Hoe ziet het HRorganizer assessment eruit?

HRorganizer gebruikt de Test-drive test assessmentmodule van Cut-e. Als je de test moet maken van HRorganizer zul je dus naar de website van Cut-e worden gestuurd. Cut-e is een grote speler in de assessmentmarkt. Ze hebben tientallen instrumenten ontwikkeld voor het testen van kandidaten op allerlei eigenschappen. Dit gaat verder dan de reguliere capaciteitentest met verbaal, numeriek en logisch redeneren. Cut-e heeft bijvoorbeeld ook nog ontwikkelpotentieel, leiderschapsstijlen of loopbaankeuzes. Onderdelen in dit assessment worden vaak aangeduid als Scales.

De volgende drie onderdelen kom je tegen op een HRorganizer assessment:

 • Verbaal redeneren: teksten analyseren
 • Numeriek redeneren: rekenen met tabellen
 • Logisch redeneren: ontdekken van regels en relaties

Teksten analyseren – Verbaal Redeneren

Als onderdeel van de capaciteitentest van HRorganizer wordt vrijwel altijd gebruikgemaakt van een meting van verbaal redeneren. Tijdens verbaal redeneren moet je in korte tijd zeer veel teksten analyseren en stellingen beoordelen. Het antwoord op de stellingen is altijd ‘waar’, ‘niet waar’, of ‘niet te beoordelen’.

De meting van verbaal redeneren is een erg lastig onderdeel. Je moet een zeer groot aantal vragen in een korte tijd beantwoorden. Daarnaast gaan de vragen over meerdere teksten. In de meeste gevallen krijg je zes tabbladen te zien met daarop relevante informatie. Omdat er zeer veel informatie in de vragen verwerkt zit, is het echt belangrijk dat je snel herkent in welk tabblad je het juiste antwoord kunt vinden.

Je vindt het juiste tabblad vaak aan de hand van de vraagstelling. Je krijgt bijvoorbeeld meerdere tabbladen te zien over één bedrijf. In het ene tabblad wordt dan genoemd wie er in de raad van bestuur zit, en op een ander tabblad wordt de strategie uitgelegd. De stelling bevat bijvoorbeeld een naam of juist een strategisch uitgangspunt. Dat geeft een goede indicatie op welk tabblad de juiste informatie gevonden kan worden.

In ons cursusmateriaal wordt er ingegaan op het behandelen van stellingen met ‘waar’, ‘niet waar’, en ‘niet te beoordelen’. Daarnaast oefen je stapsgewijs met steeds meer tabbladen en complexe vragen. Zo krijg je bij de eerste toetsen slechts enkele tabbladen te zien met wat minder vragen. Uiteindelijk oefen je het juiste aantal vragen onder tijdsdruk met meerdere tabbladen.

HRorganizer meting van verbaal redeneren
HRorganizer meting van numeriek redeneren

Rekenen met tabellen – Numeriek Redeneren

De capaciteitentest van HRorganizer bevat in bijna alle gevallen een meting van numeriek redeneren. Dit is een lastig onderdeel. De capaciteitentest bestaat uit meerdere tabbladen met visuele en numerieke informatie.

De tabbladen beschrijven samen één onderwerp maar elke pagina bevat ook unieke informatie. Zo kan bijvoorbeeld over één bedrijf de jaarrekening, een overzicht van de producten en een voorspelling van de komende groei worden getoond. De meest complexe toetsen bevatten tot wel zes verschillende tabbladen. De vragen over deze tabbladen volgen altijd dezelfde vorm. Een stelling moet beoordeeld worden met ‘waar’, ‘niet waar’, of ‘niet te beoordelen’.

In tegenstelling tot andere assessmentbureaus moet je deze versie van numeriek redeneren relatief weinig berekenen. Normaal moet je veel formules toepassen en ingewikkelde berekeningen uitvoeren. Echter nu gaat het er vooral om dat je het juiste tabblad selecteert en de informatie juist interpreteert. Je moet in dit geval slechts kleine berekeningen uitvoeren.

Het lastige aan deze test is dat vragen ook niet beantwoord kunnen worden. Je zult dus goed moeten kunnen inschatten of een vraag niet te beoordelen is. Deze antwoordoptie zorgt ervoor dat je de stellingen echt goed moet begrijpen. In combinatie met een korte tijd voor alle vragen is dit voor veel kandidaten lastig.

In het oefenpakket van Hellotest wordt duidelijk uitgelegd hoe de verschillende tabbladen kunnen worden geïnterpreteerd. Je leert indexcijfers, wisselkoersen en andere type tabellen en grafieken herkennen en interpreteren. Daarnaast oefen je de juiste hoeveelheid vragen onder de juiste tijdsdruk. Hierbij krijg je net als op de echte test verschillende tabbladen met informatie te zien.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Regels en relaties ontdekken – Logisch Redeneren

Het ontdekken van regels en relaties van HRorganizer is een uniek onderdeel binnen de capaciteitentesten. Veel capaciteitentesten bestaan uit verbaal, numeriek en logisch redeneren. Het onderdeel ontdekken van regels en relaties is de variant van logisch redeneren voor HRorganizer.

Je ziet vier ruiten die gevuld zijn met allerlei letters en cijfers. De vier ruiten zijn verdeeld in twee paren. Elk paar deelt één of meerdere eigenschappen die het paar verbindt. Bijvoorbeeld alle letters bestaan uit klinkers of juist medeklinkers. Of misschien zie je wel vier keer dezelfde letter.

Zodra je dit hebt vastgesteld moet je bepalen of een aantal nieuwe ruiten tot categorie A of B behoren. Omdat dit een uniek onderdeel is wordt ook het ontdekken van regels en relaties als lastig ervaren. Het cursusmateriaal legt uit wat de meest voorkomende varianten zijn in dit type capaciteitentest. Aanvullend zijn er een aantal oefentoetsen om de manier van uitvragen te testen.

HRorganizer regels en relaties

Wat meet een HRorganizer assessment?

Het HRorganizer assessment is een vaardigheidstest die de algemene intelligentie van een kandidaat voor een vacature meet. Dit doen ze aan de hand van het testen van verbaal, numeriek en logisch redeneren.

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

De Test-drive test van HRorganizer kent een aantal eigenschappen die de test uniek maakt ten opzichte van andere capaciteitentesten en intelligentietesten.

 • Onderdelen: uniek. Geen enkel bedrijf gebruikt de combinatie aan onderdelen zoals HRorganizer die in de Test-drive test meet.
 • Navigeren in vragen: mogelijk. Doordat je kunt navigeren tussen vragen kun je eventueel een moeilijke vraag overslaan en die later beantwoorden. Ook is het mogelijk om terug te keren naar een twijfelgeval.
 • Tijdsverdeling: één set tijd per onderdeel. Hierbinnen moeten alle vragen worden beantwoord. Wel is het mogelijk om vragen over te slaan en aan het einde te behandelen. De test is zo gemaakt dat het vrijwel niet mogelijk is om alle vragen af te hebben in de tijd die er voor staat.
 • Tactiek en aanpak: erg belangrijk. Omdat alle vragen per onderdeel binnen dezelfde tijd gemaakt moeten worden is de aanpak doorslaggevend. Het is bijna niet mogelijk om alle vragen van het HRorganizer Test-drive assessment af te krijgen in de tijd die er voor staat. Daarbij moet ingeschat worden welke vragen te moeilijk zijn om in de gestelde tijd te beantwoorden. Die moeten worden overgeslagen, zodat er niet onnodig tijd wordt besteed aan te moeilijke vragen.

Welke vaardigheden heb je nodig om HRorganizer assessment te maken?

Bij het maken van een HRorganizer test worden meerdere vaardigheden van je gevraagd. De belangrijkste vaardigheden zijn:

 • complexe informatie kunnen verwerken;
 • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven;
 • logische, verbale en numerieke problemen oplossen.

Omdat elke test een zeer specifieke aanpak nodig heeft, is het erg belangrijk om bekend te raken met de vragen die je op je HRorganizer assessment kunt verwachten. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, neem deze van tevoren goed door.

Hoe moet je HRorganizer oefenen?

Om echt uitgebreid te oefenen en je goed voor te bereiden op de HRorganizer test, adviseren we je om een HRorganizer Oefenpakket van Hellotest te kopen. Deze online training voor de Test-drive test van HRorganizer bestaat uit de oefenvragen, inclusief antwoorden en uitleg, om logisch, numeriek en verbaal redeneren te oefenen.

Wat meet de HRorganizer shapes?

De HRorganizer shapes is de persoonlijkheidstest die wordt gebruikt om kandidaten te testen. Deze test is ontwikkeld door Aon en is een adaptieve, op competenties, gerichte persoonlijkheidstest. De shapes is gebaseerd op een 18 dimensioneel persoonlijkheidsmodel waaruit dus ook de competenties blijken.

Er bestaan verschillende soorten shapes testen, namelijk:

 • basic, 15 schalen met elk 6 items.
 • graduate, 18 schalen met elk 6 items, bedoeld voor pas afgestudeerden.
 • sales: 24 schalen met elk 6 items, bedoeld voor sales.
 • expert: 18 schalen met elk 8 items, voor experts zonder management en sales functies.
 • management: 18 schalen met elk 8 items, geschikt voor middle en senior management.
 • executive: 25 schalen met elk 8 items, geschikt voor senior management / directie.

Andere assessmentbureaus

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor Hrorganizer:

 • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
 • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
 • 15 lessen.
 • 38 testen.
 • 727 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers