Bureau Leeuwendaal is een grote HR-organisatie met een diverse dienstverlening. Dit varieert van interim management, HR strategie, werving en selectie tot assessments.

Wat is een Leeuwendaal assessment? 

Een Leeuwendaal assessment is een test voor grote bedrijven. De test wordt gebruikt bij het selecteren van geschikte kandidaten. Als onderdeel van dit selectieassessment wordt ook gebruik gemaakt van een online assessment. Leeuwendaal koopt dit assessment in bij Eelloo (voorheen Meurs HRM). De voorbereiding voor beide kantoren is dan ook hetzelfde. De gebruikte test heet de Eelloo Q1000 test.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het Leeuwendaal assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Verbeter

Verhoog je score en verbeter je kans op een baan.

Gericht

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau.

Kwaliteit

Volgens recruiters representatief voor een echt assessment.

Direct

Direct toegang en meteen aan de slag op alle apparaten: mobiel, tablet en desktop!

Mobiel

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk

Vergelijk je score met anderen en weet waar je staat.

Maxime Boelen

Marketing Officer – Study Association Aureus

Dankzij Hellotest kunnen onze studenten oefenen voor e-assessments. Zo bieden wij extra waarde aan onze leden.

Berthe van der Peet – van Gerven

Partner – De HR Boetiek / Brands for Talents

Dankzij Hellotest kan ik makkelijk kandidaten plaatsen bij bedrijven omdat zij de testen halen.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan Leeuwendaal. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een Leeuwendaal assessment?

Het Leeuwendaal assessment wordt ingezet in de selectieprocedure van verschillende bedrijven. Ben je goed voorbereid op het assessment dan haal je vaak een betere score dan ongeoefend. Je kunt hierdoor beter scoren dan je medekandidaten in de sollicitatieprocedure. Een selectie uit de bedrijven die gebruik maken van Leeuwendaal: Ministerie van Binnenlands zaken, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Inspectie Gezondheidszorg (IGZ). Ook voor een Leeuwendaal traineeship wordt deze test afgenomen. 

Hoe ziet Leeuwendaal assessment eruit?

De Leeuwendaal capaciteitentest richt zich op de algemene cognitieve capaciteiten (ACAP). Deze kunnen worden onderverdeeld in drie specifieke subgroepen: 

 • Verbale Cognitieve Capaciteit (VCAP)
 • Cijfermatige Cognitieve Capaciteit (CCAP) 
 • Figurale Cognitieve Capaciteit (FCAP)

Dit betekent dat je de volgende onderdelen in het Leeuwendaal assessment kan verwachten: figuurreeksen, diagrammen, cijferreeksen en analogieën.

Diagrammen – Verbaal of Abstract Redeneren

Diagrammen is een combinatie tussen visuele en verbale informatie. Er wordt een drietal woorden getoond die een onderlinge samenhang kunnen hebben. Vervolgens moet je van deze woorden inschatten in welke mate ze tot dezelfde verzameling horen of dat het aparte verzamelingen zijn. Bijvoorbeeld, alle olifanten zijn dieren en horen tot dezelfde verzameling. Andersom zijn niet alle dieren olifanten. Dus de verzameling dieren is een groot rondje waarin de verzameling olifanten als een klein rondje volledig past. Aardbeien hebben geen enkele overlap in de verzameling in zowel de olifanten als de dieren, daarmee is dat een losse verzameling.

Een goede voorbereiding op diagrammen is belangrijk om bekend te raken met de veel voorkomende verzamelingen en de manieren van het uitsluiten van foute antwoorden.

Meurs diagrammen oefenen
Eelloo analogieën oefenen

Analogieën – Verbaal Redeneren

Met een analogie wordt de onderlinge relatie tussen twee woorden gebruikt om de onderlinge relatie tussen twee andere zaken te verklaren. Zoals A staat tot B, zo staat C tot D. De twee grote variaties in analogieën zijn enkele en dubbele analogieën. Bij een enkele analogie wordt er al een relatie getoond waarna de tweede relatie gevonden moet worden. Bij een dubbele analogie moeten beide relaties worden vastgesteld.

Leeuwendaal vraagt via de Eelloo capaciteitentest de dubbele analogieën. Er is een eindeloos aantal dubbele analogieën te creëren, echter zijn er een beperkt aantal categorieën waartoe deze behoren. Denk aan functies, eigenschappen, overtreffende trap, etc. In het oefenpakket komen deze meest voorkomende categorieën terug tijdens de les en uitgebreide oefentoetsen.

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor Leeuwendaal:

 • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
 • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
 • 9 lessen
 • 53 testen
 • 1.058 oefenvragen
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers

Cijferreeksen – Numeriek Redeneren

De cijferreeksen van Eelloo die worden gevraagd tijdens het Leeuwendaal assessment, wijken af van reguliere cijferreeksen. Traditioneel moet het volgende getal worden bepaald op basis van de onderliggende principes uit een reeks. Leeuwendaal wijkt hierin af door de twee opeenvolgende getallen te vragen. Dit leidt tot zeer veel afwijkende mogelijkheden bij het uitvragen van cijferreeksen dan de traditionele reeks.

Aanvullend is de mogelijke variatie bij cijferreeksen van nature al erg groot. Het is daarom belangrijk om dit specifieke onderdeel te oefenen waarbij twee antwoorden worden gevraagd om een goede score te halen.

Eelloo cijferreeksen oefenen
Meurs figuurreeksen oefenen

Figuurreeksen (bewegend) – Logisch of Abstract Redeneren

Het onderdeel logisch redeneren van het Leeuwendaal assessment wordt getoetst via bewegende figuurreeksen. Op basis van een aantal figuren moet het volgende figuur logisch worden bepaald. Stel hiervoor de onderliggende principes vast en dat geeft aan welk figuur logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen zijn een veelgebruikt onderdeel in assessments. Mede hierdoor zijn er veel onderlinge verschillen ontstaan. Ook bij dit onderdeel is specifiek oefenen nodig om goed voorbereid te zijn op het echte assessment.

Wat meet Leeuwendaal assessment?

Het Leeuwendaal assessment is een specifiek assessment waarin het werk- en denkniveau van kandidaten wordt gemeten. Aan de hand van verschillende testonderdelen wordt er gemeten op aangeboren intelligentie en verworven intelligentie. Hierdoor wordt het meest betrouwbare beeld van een kandidaat verkregen.

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Het aantal vragen dat je krijgt wisselt tijdens een Leeuwendaal assessment. Je weet dus vantevoren niet hoelang je bezig zal zijn met jouw assessment. Leeuwendaal adviseert om vijf kwartier vrij te maken voor het assessment. 

Welke vaardigheden heb je nodig om het Leeuwendaal assessment te maken?

Bij het maken van een Leeuwendal assessment worden meerdere vaardigheden van je gevraagd. Dit zijn de belangrijkste vaardigheden:

 • abstracte, verbale en numerieke problemen oplossen
 • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven
 • complexe informatie kunnen verwerken;

Omdat elke test een zeer specifieke aanpak nodig heeft, is het erg belangrijk om bekend te raken met de vragen die Leeuwendal je kan stellen. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, neem deze van tevoren goed door.

Hoe moet ik het Leeuwendaal assessment oefenen?

Als jij je zo goed mogelijk wilt voorbereiden op het Leeuwendaal assessment, raden we je aan een het Leeuwendaal Oefenpakket aan te schaffen. Deze online training voor het assessment van Leeuwendaal bestaat uit 470+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden op het Leeuwendaal oefenassessment. Je oefent alleen die onderdelen en oefeningen die je voor Leeuwendaal nodig hebt. Het cursusmateriaal is zó opgesteld dat je dus niet alleen de basis maar ook Leeuwendaal specifieke eigenschappen leert.