Pearson Clinical is een onderzoeksbureau dat bekend is om hun Differentiële Aanleg Test, die je cognitieve vermogens test. Op deze pagina vind je specifieke informatie voor de Pearson Clinical Differentiële Aanleg Test.

Wat is een Pearson Clinical assessment? 

De Differentiële Aanleg Test van Pearson Clinical is ontwikkeld als selectiemiddel in recruitment. Vanuit verschillende invalshoeken word je op je capaciteiten beoordeeld. Jouw cognitie wordt gemeten op de onderdelen Figuurreeksen (Abstract redeneren), Analogieën (Verbaal Redeneren) en Rekenvaardigheid (Numeriek Redeneren). Deze drie onderdelen samen geven een inschatting van jouw cognitieve vermogens.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het Pearson assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Verbeter

Verhoog je score en verbeter je kans op een baan.

Gericht

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau.

Kwaliteit

Volgens recruiters representatief voor een echt assessment.

Direct

Direct toegang en meteen aan de slag op alle apparaten: mobiel, tablet en desktop!

Mobiel

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk

Vergelijk je score met anderen en weet waar je staat.

Maxime Boelen

Marketing Officer – Study Association Aureus

Dankzij Hellotest kunnen onze studenten oefenen voor e-assessments. Zo bieden wij extra waarde aan onze leden.

Berthe van der Peet – van Gerven

Partner – De HR Boetiek / Brands for Talents

Dankzij Hellotest kan ik makkelijk kandidaten plaatsen bij bedrijven omdat zij de testen halen.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan Pearson Clinical. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een Pearson Clinical assessment?

Een Pearson test wordt vaak gebruikt als selecterend onderdeel in een recruitmentproces. Met de Pearson evaluation wordt ingeschat of jij voldoet aan de eisen voor de betreffende functie. Voldoe je niet aan de eis val je direct af voor de betreffende functie. Daarom is het belangrijk om te oefenen voor de Pearson Clinical test. 

Hoe ziet een Pearson Clinical assessment eruit?

Een Pearson evaluation bestaat uit drie onderdelen; de figuurreeksen, analogieën en rekenvaardigheid.

Figuurreeksen (bewegend) – Logisch of abstract redeneren

Het onderdeel figuurreeksen van de Pearson test focust zich op jouw vermogen om visuele informatie op een correctie manier te interpreteren. Hiermee wordt jouw abstract redeneervermogen en analytisch denken gemeten. Het type figuurreeksen dat wordt gebruikt, focust zich op patronen. Op basis van een aantal figuren zul je in dit onderdeel van de Pearson evaluation de onderliggende principes moeten herleiden om het volgende figuur in de reeks te bepalen. Figuurreeksen worden in veel assessments gebruikt en kennen daarom veel varianten. Onderliggend zijn er echter maar een beperkt aantal principes die de logica van een figuurreeks bepalen. Ken je deze principes? Dan ben je klaar voor het onderdeel Figuurreeksen van de Pearson Clinical Differentiële Aanleg Test.

Pearson figurenreeksen
Pearson analogieën

Analogieën – Verbaal redeneren

Het tweede onderdeel van de Pearson test, zijn de analogieën. Analogieën zijn een veelgebruikt onderdeel in assessments. Zo ook in de Differentiële Aanleg Test. Een analogie is een methode om relaties tussen woorden te leggen. Jouw vermogen om snel en goed deze analogieën op te lossen is afhankelijk van de mate waarin je in staat bent om de relaties tussen woorden te herkennen. Analogieën zijn onder te delen in een beperkt aantal categorieën. Zodra je deze categorieën snel leert herkennen en toepassen ben je in staat om een goede score te halen. Daarbij geldt natuurlijk wel dat hoe meer analogieën je hebt gezien en geoefend, hoe sneller en beter je zult scoren in de Pearson Clinical test.

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor Pearson:

  • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
  • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
  • 16 lessen.
  • 73 testen.
  • 1415 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers

Rekenvaardigheid – Numeriek redeneren

Het laatste onderdeel van de Pearson Clinical test is numeriek rekenen. Het onderdeel rekenvaardigheid wordt in veel assessments gebruikt. Echter zijn er wel veel variaties op ontwikkeld. Voor de Pearson Clinical Differentiële Aanleg Test focust het onderdeel rekenvaardigheid zich op rekenkundige taken. Dit kan bijvoorbeeld het oplossen van sommen, rekenen met breuken, toepassen van formules en het juist schatten van informatie zijn.

Pearson rekenvaardigheid

Wat meet een Pearson Clinical assessment?

Het Pearson Clinical assessment meet je capaciteiten en cognitieve vermogens aan de hand van drie onderdelen. Zo wordt een duidelijk beeld geschetst van hoe goed jij kunt redeneren en of jouw capaciteiten en vaardigheden geschikt zijn voor een bepaalde baan. 

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

De totale tijd voor de Differentiële Aanleg Test is ongeveer 60 minuten. Hierbij heeft elk onderdeel een korte instructie. De Pearson test wordt vaak op locatie afgenomen waardoor je de test maakt op een ter plaatse beschikbaar gemaakte werkplek. Naast pen en papier is het gebruik van een rekenmachine niet toegestaan.

Welke vaardigheden heb je nodig om een Pearson Clinical assessment te maken?

Bij het maken van een Pearson Clinical assessment worden meerdere vaardigheden van je gevraagd. Dit zijn de belangrijkste vaardigheden: 

  • complexe informatie kunnen verwerken
  • abstracte, verbale en numerieke problemen oplossen
  • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven

Omdat elke test een zeer specifieke aanpak nodig heeft, is het erg belangrijk om bekend te raken met de vragen die Pearson Clinical je kan stellen. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, neem deze van tevoren goed door.

Hoe moet ik een Pearson Clinical assessment oefenen?

Door goed te scoren op de Pearson test, maak jij meer kans op jouw droombaan. Oefen dus het Pearson Clinical assessment door ons Pearson DAT Oefenpakket aan te schaffen. Dit oefenpakket zorgt ervoor dat jij goed voorbereid bent op de Pearson test. Onze ervaring leert dat de onderdelen van Pearson goed te oefenen zijn en het effect van voorbereiding erg groot kan zijn op je score. Oefen dus naar hartelust op figuurreeksen, analogieën en rekenvaardigheid. Ons op maat gemaakte pakket bestaat uit verschillende oefenvragen inclusief uitleg en Pearson Clinical assessment antwoorden.

Wat meet de Pearson persoonlijkheidstest?

Pearson hanteert meerdere persoonlijkheidstesten. Namelijk de Golden Personality Type Profiler en de Personality for Professionals Inventory. De Golden Personality Type Profiler, ook wel GPTP, is een Big Five persoonlijkheidstest met een aanvullende schaal voor Kalm versus Gespannen. De Personality for Professional Inventory, ook wel de PfPI, is ook gebaseerd op de Big FIve persoonlijkheidstest. Maar deze test meet daarnaast nog 21 werk gerelateerde persoonlijkheidstrekken.