Op deze pagina vind je alle informatie over assessmentbureau PiCompany. Heb je binnenkort een assessment van PiCompany? Dan wil je vast de PiCompany test oefenen van tevoren. Hier geven wij je een aantal praktische tips voor!

Wat is een PiCompany test?

De PiCompany Connector Ability test, ook wel de Connector Ability test genoemd, is een cognitieve vaardigheidstest gemaakt door assessmentbureau PiCompany. Tijdens de test wordt de algemene intelligentie van een kandidaat gemeten. Het meet deze intelligentie door 3 verschillende soorten vragen. PiCompany heeft verschillende onderdelen: figuurreeksen, matrixen en cijferreeksen.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het PiCompany assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Verbeter

Verhoog je score en verbeter je kans op een baan.

Gericht

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau.

Kwaliteit

Volgens recruiters representatief voor een echt assessment.

Direct

Direct toegang en meteen aan de slag op alle apparaten: mobiel, tablet en desktop!

Mobiel

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk

Vergelijk je score met anderen en weet waar je staat.

Maxime Boelen

Marketing Officer – Study Association Aureus

Dankzij Hellotest kunnen onze studenten oefenen voor e-assessments. Zo bieden wij extra waarde aan onze leden.

Berthe van der Peet – van Gerven

Partner – De HR Boetiek / Brands for Talents

Dankzij Hellotest kan ik makkelijk kandidaten plaatsen bij bedrijven omdat zij de testen halen.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan PiCompany. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een PiCompany test?

Er zijn veel bedrijven die gebruikmaken van de test van PiCompany in de sollicitatieprocedure. Als je de Connector Ability goed oefent, haal je in de meeste gevallen een betere persoonlijke score dan ongeoefend. Je kunt hierdoor sneller en beter zijn dan je concurrenten door de sollicitatieprocedures gaan. Een selectie uit de bedrijven die gebruik maken van PiCompany: Ahold Delhaize, de Bijenkorf, Damen, De Brauw en Van Doorne.

Hoe ziet een PiCompany assessment eruit?

De PiCompany Connector Ability test heeft over het algemeen drie onderdelen. Dit zijn de figuurreeksen, matrixen en cijferreeksen. In sommige gevallen krijg je ook het onderdeel analogieën. Omdat het onderdeel analogieën niet altijd in de uitnodiging staat, is het aan te raden dit altijd voor te bereiden. Dan kom je niet voor verrassingen te staan op het assessment zelf.

De Connector Ability test van PiCompany is een zogenaamde adaptieve test. Dat betekent dat het niveau zich aanpast tijdens de test zelf. Als je een vraag snel goed beantwoordt, krijg je een moeilijkere vraag. Andersom geldt dit ook: bij een fout antwoord krijg je een makkelijkere vraag. Zo blijft de test constant uitdagend voor elke kandidaat.

Figuurreeksen

Tijdens het onderdeel Figuurreeksen (bewegend) – Logisch of Abstract Redeneren wordt gemeten hoe goed je bent in het afmaken van logische redeneringen. De oefeningen bestaan uit vier afbeeldingen die elkaar logisch opvolgen. Aan de hand hiervan moet je bepalen wat het vijfde figuur zal zijn. Je zult meerdere figuren tegelijk te zien krijgen die elk hun eigen logische verbanden hebben. Als je de elementen los van elkaar oplost, kun je telkens foute antwoorden uitsluiten tot je één goed antwoord kiest. PiCompany gebruikt opvallend vaak meerdere figuren die hetzelfde zijn, bijvoorbeeld drie vierkanten in één reeks. Het lastige hieraan is dat je zeer abstract moet redeneren om de logica van elk figuur met 100% zekerheid te kunnen bepalen.

Matrixen

Het onderdeel Matrixen is een visueel onderdeel, net als de figuurreeksen. Hiermee wordt gemeten of je snel en goed een ingewikkelde samenhang kunt analyseren en het ontbrekende antwoord kunt aanvullen. De matrixen van de PiCompany Connector Ability bestaan altijd uit negen vakken: drie kolommen bij drie rijen. Je moet het negende vak bepalen. Daarbij kun je informatie uit zowel de kolom als de rij gebruiken om tot je antwoord te komen. Het lijkt alsof de informatie complex is, dit zit voornamelijk in de hoeveelheid informatie. Het interessante van matrixen is dat de kolommen en rijen elkaar beïnvloeden. Met enige oefening wordt dit snel duidelijk.

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor PiCompany:

  • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
  • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
  • 17 lessen.
  • 47 testen.
  • 1.035 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers

Cijferreeksen 

In het onderdeel Cijferreeksen moet je uit opeenvolgende getallen de logica kunnen herkennen en het volgende logische beredeneerde getal aanvullen. Voor de test van PiCompany zul je een aantal vaardigheden moeten beheersen. Je moet namelijk snel kunnen hoofdrekenen: de test mag alleen met pen en papier. Daarnaast moet je kunnen bepalen of er nog een dieper verband moet worden geanalyseerd. Hiervoor moet je onder de gewijzigde getallen nog een reeks dieper om tot het juiste antwoord te kunnen komen. Ook kunnen er dubbele cijferreeksen voorkomen. Dan moet je soms een getal overslaan om de juiste reeks, logica en uiteindelijk het antwoord te vinden.

PiCompany cijferreeksen oefenen
PiCompany analogieën oefenen

Analogieën 

Het onderdeel Analogieën komt niet altijd voor in de PiCompany Connector Ability test. Maar toch komt het onderdeel af en toe. Zo ook in de Connector Verbal Analogies. Een analogie is een methode om relaties tussen woorden te leggen. Jouw vermogen om snel en goed deze analogieën op te lossen is afhankelijk van de mate waarin je in staat bent om de relaties tussen woorden te herkennen. Analogieën zijn onder te delen in een beperkt aantal categorieën. Zodra je deze categorieën snel leert herkennen en toepassen, ben je in staat om een goede score te halen. Daarbij geldt natuurlijk wel dat hoe meer analogieën je hebt gezien en geoefend, hoe sneller en beter je zult scoren in de PiCompany test.

Wat meet het PiCompany assessment?

De PiCompany test is een cognitieve vaardigheidstest de de algemene intelligentie van een kandidaat voor een vacature meet. 

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Zoals hierboven beschreven, staat het aantal vragen dat je gaat krijgen niet vast. Ook de tijd dat je met de test bezig bent staat niet vast. PiCompany adviseert zelf om vijf kwartier vrij te maken voor de Connector Ability Test. Je mag geen rekenmachine gebruiken, dus oefen met hoofdrekenen en snel werken met pen en papier.

Welke vaardigheden heb je nodig om de PiCompany test te maken?

Bij het maken van een PiCompany assessment worden meerdere vaardigheden van je gevraagd. Dit zijn de belangrijkste vaardigheden: 

  • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven
  • complexe informatie kunnen verwerken
  • abstracte, verbale en numerieke problemen oplossen

Omdat elke test een zeer specifieke aanpak nodig heeft is het erg belangrijk om bekend te raken met de vragen die PiCompany je kan stellen. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, neem deze van tevoren goed door. 

Hoe moet ik de PiCompany test oefenen?

Iedere PiCompany test is anders en daarom is de PiCompany test oefenen soms lastig. Toch kun je je op ieder onderdeel van de test voorbereiden met het PiCompany Connector Ability oefenpakket. Dit pakket bestaat uit een training en een PiCompany oefentest. De online training voor het Connector Ability assessment bestaat uit 1.035 oefenvragen inclusief uitleg en PiCompany test antwoorden om je op de Connector Ability voor te bereiden. Met de oefentest PiCompany van Hellotest bereid je je perfect door op het echte PiCompany assessment. 

Naast het oefenpakket is het goed om zelf extra te oefenen. Zorg er in ieder geval voor dat je rekenvaardigheden op peil zijn: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Je mag geen rekenmachine gebruiken tijdens de PiCompany test, dus oefen met hoofdrekenen en snel werken met pen en papier. Oefen daarnaast specifiek voor elk onderdeel.

We wensen je veel succes met je PiCompany assessment!