Op deze pagina vind je alle informatie over assessmentbureau PiCompany. Heb je binnenkort een assessment van PiCompany? Dan wil je vast de test van PiCompany oefenen van tevoren. Op deze pagina geven we je een aantal praktische tips voor de PiCompany test.

Wat is een PiCompany test?

De PiCompany Connector Ability test, ook wel de Connector Ability test genoemd, is een cognitieve vaardigheidstest gemaakt door assessmentbureau PiCompany. Tijdens de test wordt de algemene intelligentie van een kandidaat gemeten. Het meet deze intelligentie door 3 verschillende soorten vragen. PiCompany heeft verschillende onderdelen: figuurreeksen, matrixen en cijferreeksen.

De PiCompany test is niet te verwarren met de PI test van PI Cognitive. De namen lijken op elkaar, maar het zijn compleet verschillende assessments.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het PiCompany assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan PiCompany. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een PiCompany test?

Er zijn veel bedrijven die gebruikmaken van de test van PiCompany in de sollicitatieprocedure. Als je de Connector Ability goed oefent, haal je in de meeste gevallen een betere persoonlijke score dan ongeoefend. Je kunt hierdoor sneller en beter zijn dan je concurrenten door de sollicitatieprocedures gaan. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van de PiCompany test zijn: Ahold Delhaize, de Bijenkorf, Damen, De Brauw en Van Doorne.

Hoe ziet een PiCompany assessment eruit?

De PiCompany Connector Ability test heeft over het algemeen drie onderdelen. Dit zijn de figuurreeksen, matrixen en cijferreeksen. In sommige gevallen krijg je ook het onderdeel analogieën. Omdat het onderdeel analogieën niet altijd in de uitnodiging staat, is het aan te raden dit altijd voor te bereiden. Dan kom je niet voor verrassingen te staan op het assessment zelf.

De Connector Ability test van PiCompany is een zogenaamde adaptieve test. Dat betekent dat het niveau zich aanpast tijdens de test zelf. Als je een vraag snel goed beantwoordt, krijg je een moeilijkere vraag. Andersom geldt dit ook: bij een fout antwoord krijg je een makkelijkere vraag. Zo blijft de PiCompany test constant uitdagend voor elke kandidaat.

Figuurreeksen

Tijdens het onderdeel Figuurreeksen (bewegend) – Logisch of Abstract Redeneren wordt gemeten hoe goed je bent in het afmaken van logische redeneringen. De oefeningen bestaan uit vier afbeeldingen die elkaar logisch opvolgen. Aan de hand hiervan moet je bepalen wat het vijfde figuur zal zijn. Je zult meerdere figuren tegelijk te zien krijgen die elk hun eigen logische verbanden hebben. Als je de elementen los van elkaar oplost, kun je telkens foute antwoorden uitsluiten tot je één goed antwoord kiest. PiCompany gebruikt opvallend vaak meerdere figuren die hetzelfde zijn, bijvoorbeeld drie vierkanten in één reeks. Het lastige hieraan is dat je zeer abstract moet redeneren om de logica van elk figuur met 100% zekerheid te kunnen bepalen.

PiCompany figuurreeksen oefenen
PiCompany matrix oefenen

Matrixen

Het onderdeel Matrixen is een visueel onderdeel, net als de figuurreeksen. Hiermee wordt gemeten of je snel en goed een ingewikkelde samenhang kunt analyseren en het ontbrekende antwoord kunt aanvullen. De matrixen van de PiCompany Connector Ability bestaan altijd uit negen vakken: drie kolommen bij drie rijen. Je moet het negende vak bepalen. Daarbij kun je informatie uit zowel de kolom als de rij gebruiken om tot je antwoord te komen. Het lijkt alsof de informatie complex is, dit zit voornamelijk in de hoeveelheid informatie. Het interessante van matrixen is dat de kolommen en rijen elkaar beïnvloeden. Met enige oefening wordt dit snel duidelijk.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Cijferreeksen 

In het onderdeel Cijferreeksen moet je uit opeenvolgende getallen de logica kunnen herkennen en het volgende logische beredeneerde getal aanvullen. Voor de test van PiCompany zul je een aantal vaardigheden moeten beheersen. Je moet namelijk snel kunnen hoofdrekenen: de PiCompany test mag alleen met pen en papier. Daarnaast moet je kunnen bepalen of er nog een dieper verband moet worden geanalyseerd. Hiervoor moet je onder de gewijzigde getallen nog een reeks dieper om tot het juiste antwoord te kunnen komen. Ook kunnen er dubbele cijferreeksen voorkomen. Dan moet je soms een getal overslaan om de juiste reeks, logica en uiteindelijk het antwoord te vinden.

PiCompany cijferreeksen oefenen
PiCompany analogieën oefenen

Analogieën 

Het onderdeel Analogieën komt niet altijd voor in de PiCompany Connector Ability test. Maar toch komt het onderdeel af en toe. Zo ook in de Connector Verbal Analogies. Een analogie is een methode om relaties tussen woorden te leggen. Jouw vermogen om snel en goed deze analogieën op te lossen is afhankelijk van de mate waarin je in staat bent om de relaties tussen woorden te herkennen. Analogieën zijn onder te delen in een beperkt aantal categorieën. Zodra je deze categorieën snel leert herkennen en toepassen, ben je in staat om een goede score te halen. Daarbij geldt natuurlijk wel dat hoe meer analogieën je hebt gezien en geoefend, hoe sneller en beter je zult scoren in de PiCompany test.

Wat meet het PiCompany assessment?

De PiCompany test is een cognitieve vaardigheidstest de de algemene intelligentie van een kandidaat voor een vacature meet. 

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Zoals hierboven beschreven, staat het aantal vragen dat je gaat krijgen niet vast. Ook de tijd dat je met de test bezig bent staat niet vast. PiCompany adviseert zelf om vijf kwartier vrij te maken voor de Connector Ability Test. Je mag geen rekenmachine gebruiken, dus oefen met hoofdrekenen en snel werken met pen en papier.

Welke vaardigheden heb je nodig om de PiCompany test te maken?

Bij het maken van een PiCompany assessment worden meerdere vaardigheden van je gevraagd. Dit zijn de belangrijkste vaardigheden: 

  • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven
  • complexe informatie kunnen verwerken
  • abstracte, verbale en numerieke problemen oplossen

Omdat elke test een zeer specifieke aanpak nodig heeft is het erg belangrijk om bekend te raken met de vragen die PiCompany je kan stellen. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, neem deze van tevoren goed door. 

Hoe moet ik voor PiCompany oefenen?

Iedere PiCompany test is anders en daarom is de PiCompany test oefenen soms lastig. Toch kun je je op ieder onderdeel van de test voorbereiden met het PiCompany Connector Ability oefenpakket. Dit pakket bestaat uit een training en een PiCompany oefentest. De online training voor het Connector Ability assessment bestaat uit 1.035 oefenvragen inclusief uitleg en PiCompany test antwoorden om je op de Connector Ability voor te bereiden. Met de oefentest PiCompany van Hellotest bereid je je perfect door op het echte PiCompany assessment. 

Naast het oefenpakket is het goed om zelf extra PiCompany te oefenen. Zorg er in ieder geval voor dat je rekenvaardigheden op peil zijn: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Je mag geen rekenmachine gebruiken tijdens de PiCompany test, dus oefen met hoofdrekenen en snel werken met pen en papier. Oefen daarnaast specifiek voor elk onderdeel.

We wensen je veel succes met je PiCompany assessment!

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor PiCompany:

  • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
  • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
  • 17 lessen.
  • 47 testen.
  • 1.035 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers

Wat is een Connector Ability test?

De Connector Ability Test is het assessment van PiCompany. Deze test wordt gebruikt om jouw abstracte, numerieke en verbale redeneervermogens te meten. In die zin wordt deze test vaak gebruikt als selectiemiddel tijdens een sollicitatieprocedure. Als je de test niet haalt, val je af in de sollicitatie. Daarom is het belangrijk dat je deze test goed voorbereidt via Hellotest.

Wat is een Ability test?

De connector ability test is een capaciteitentest van PiCompany. Deze wordt gebruikt om jouw capaciteiten te meten. Daarvoor moet je een abstracte, numerieke en soms een verbale test maken. Op basis hiervan krijg je een rapport over jouw capaciteiten en vaardigheden.

Als je de test niet voldoende goed maakt, betekent dat dat je niet doorgaat in de sollicitatieprocedure. Of je wordt niet toegelaten tot de opleiding waar je je voor wilt inschrijven. Daarom is het belangrijk om deze test goed te oefenen.