pymetrics is een assessmentbureau dat anders werkt dan de meeste assessmentbureaus. Zij waren de eerste partij die werkt met zogenaamde assessment games. Dit betekent dat je niet de klassieke iq test onderdelen krijgt. In plaats daarvan maak je een aantal assessment games en krijg je daarna te horen of je bij het bedrijf van jouw keuze past.

Wat is een pymetrics assessment?

Het pymetrics assessment bestaat uit twaalf core games. Deze twaalf games meten zaken als geheugen, aandacht en altruïsme. Het is belangrijk om te weten dat er geen goed of fout antwoord bestaat. Deze games zijn bedoeld om uit te vinden hoe jij op bepaalde situaties reageert. Op basis van het profiel dat wordt samengesteld op basis van de twaalf core games wordt vastgesteld of en voor welke functie jij geschikt bent binnen het bedrijf waar je solliciteert.

Naast de twaalf core games zijn er nog vier games die cognitieve capaciteiten meten. In zo’n 10 minuten worden jouw numerieke en logische redeneer vaardigheden getest. Het gaat hier om eenvoudige vraagstukken. Deze vier games maken lang niet altijd deel uit van het assessment proces!

Voor pymetrics bieden wij geen oefenpakket aan. Momenteel geloven wij ook niet dat dit een assessment is dat je kan oefenen. Wel vind je op deze pagina informatie over het assessment. Zodat je weet waar je aan toe bent.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle soorten e-assessments, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan pymetrics. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een pymetrics assessment?

De pymetrics games worden gebruikt om kandidaten te selecteren voor werkgevers. Een werkgever die hier gebruik van maakt is Unilever. Bij de games is er niet zoiets als een goed of fout antwoord. In plaats daarvan wordt een profiel samengesteld dat jouw talenten bevat. Op basis daarvan wordt gekeken of de functie waar je op gesolliciteerd hebt, geschikt is. In totaal word je op zo’n 90 eigenschappen getest, waaronder:

  • aandacht,
  • beslissingssnelheid,
  • risico profiel,
  • geheugen,
  • beoordelend vermogen,
  • emoties herkennen.

Bij de werkgever zijn top presteerders uitgekozen op verschillende functies die de games hebben gemaakt. Zo kunnen ze zien welke talenten belangrijk zijn voor welke functie. Als jouw talenten overeenkomen met die van de top presteerders van een bepaalde functie, ga je door naar de volgende ronde.

Dit betekent ook, dat als je solliciteert voor de ene functie, jouw talenten misschien beter aansluiten bij een andere functie. In dat geval kunnen de recruiters dat zien en je benaderen voor de andere functie.

pymetrics heeft samen met de deelnemende bedrijven gezien dat de retentie van nieuwe werknemers flink omhoog gaat. Je komt namelijk eerder op een functie of afdeling terecht die bij je past. Daardoor zijn werknemers veelal gelukkiger in hun baan en blijven ze langer. Dat levert voor iedereen winst op.

Hoe ziet een pymetrics assessment eruit?

Je moet twaalf verschillende games maken. Elke game duurt enkele minuten en je zult in totaal zo’n 25 minuten met de games kwijt zijn. De soorten games die je kunt verwachten zijn:

Ballonnen oppompen

Je moet een aantal ballonnen oppompen. Als je een ballon oppompt krijg je daarvoor een bedrag maar als de ballon barst, raak je het bedrag kwijt. Hiermee wordt het risico profiel gemeten. Neem je wel of niet het risico om extra geld te verdienen als de ballon bijna barst?

Rode en groene stippen

In beeld verschijnen rode en groene stippen. Het is de bedoeling dat je bij de rode of groene stip op een toets drukt. Hierbij zul je dus geconcentreerd en snel moeten reageren op de gegeven informatie.

Emoties herkennen

Nu krijg je een aantal gezichten te zien, soms met een beschrijving en soms zonder beschrijving. Je moet dan vervolgens bedenken welke emotie daarbij hoort.

Transactiespel

In dit spel krijg je een bepaald budget vervolgens wordt gevraagd dit wel of niet te delen met iemand anders. Afhankelijk van hoeveel je met iemand deelt, wordt een profiel opgesteld. Ook hierbij geldt dat het niet goed of fout is om veel of weinig te delen. Deel dus wat je zelf eerlijk vindt.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Wat meet een pymetrics assessment?

Het pymetrics assessment beoordeelt 90 vaardigheden en stelt op basis daarvan jouw profiel samen. Dit profiel vormt de basis voor de verdere stappen in het sollicitatieproces.

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Voor de twaalf core games heb je ongeveer 25 minuten nodig. Je hebt hierbij geen extra hulpmiddelen nodig, behalve een werkende computer. Je kunt een game zelf niet pauzeren. Je kunt wel tussen games pauze nemen. Je kunt spellen ook niet opnieuw maken. Zorg dus dat je in een rustige omgeving zit en geconcentreerd bezig bent.