Talent Q is onderdeel van Hay Group en Korn Ferry. Het is opgericht door één van de vroegere eigenaren van SHL. Het Talent Q Elements assessment wordt in veel verschillende talen afgenomen. Het is de belangrijk dat je als kandidaat de test maakt in je moedertaal. Het Talent Q assessment bestaat uit verschillende onderdelen: Elements Verbal, Elements Numerical en Elements Logical. Met Hellotest oefen je voor de assessments van Talent Q, zodat je goed bent voorbereid op de test en je kans van slagen wordt vergroot.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het Talent Q assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan Talent Q. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Wat is het Talent Q assessment?

Met het Talent Q assessment controleren bedrijven of jij de kennis en vaardigheden in huis hebt die nodig zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Er zijn veel bedrijven die gebruikmaken van de test Talent Q Elements. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van Talent Q zijn: Bang & Olufsen, Ford, RBS, Qantas, Epson, Bank of England, HSBC en UBS.

Door te oefenen voor Talent Q Elements, zul je een betere persoonlijke score halen dan ongeoefend. Zo kun je sneller en beter door de sollicitatieprocedures gaan dan je concurrenten.

Waarom het Talent Q assessment?

Het Talent Q assessment geeft bedrijven de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier te testen of jij de kennis en vaardigheden in huis hebt die ze zoeken voor een bepaalde functie. Met de Talent Q Elements wordt er onderzocht hoe goed jij scoort op het gebied van verbaal redeneren, logisch of abstract redeneren en numeriek redeneren. Aan de hand van de uitslag kan het bedrijf waar je solliciteert, beslissen of je qua kennis en vaardigheden geschikt bent voor de functie.

Hoe ziet het Talent Q assessment eruit?

Het Talent Q assessment bestaat uit verschillende onderdelen, de Talent Q Elements genoemd. De volgende onderdelen worden getoetst:

Elements Verbal – Verbaal Redeneren

Elements Verbal is het onderdeel tekst analyseren. Je krijgt een tekst te zien inclusief een specifieke vraag. Dit kan bijvoorbeeld zijn welke stelling juist is op basis van de tekst. Daarna moet je deze stelling selecteren op basis van informatie die in de tekst staat. De antwoorden mag je dus alleen baseren op de informatie die wordt getoond. Hierbij telt dus niet de kennis die je vanuit je algemene ontwikkeling hebt. Over het algemeen vergt het enige oefening voordat je gewend bent aan de valkuilen van verbaal redeneren.

Talent Q Elements verbaal oefenen
Talent Q matrix oefenen

Elements Logical – Logisch of Abstract Redeneren

Elements Logical van Talent Q is het onderdeel matrixen, ook wel bekend als Raven’s Progressive Matrices. Matrixen zijn een combinatie tussen statische en bewegende figuren. Op die manier word je maximaal uitgedaagd op je abstracte redeneervermogen. Je moet op basis van acht beschikbare vakken het ontbrekende negende vak kiezen uit een aantal opties. Omdat matrixen zo complex zijn, is het zeer verstandig om je hier goed op voor te bereiden.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Elements Numerical – Numeriek Redeneren

Elements Numerical van Talent Q is het onderdeel rekenen met tabellen. Op basis van visuele en cijfermatige informatie moet je bedrijfskundige vragen beantwoorden. Om de vragen te kunnen beantwoorden, dien je aanvullend enkele basisberekeningen uit te voeren. Denk aan het berekenen van een toegenomen of afgenomen winstpercentage. Ook kan je gevraagd worden om aan de slag te gaan met indexcijfers, grafieken en wisselkoersen. De vragen voor dit type assessment zijn voor veel mensen geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het belangrijk deze kennis op te frissen en verbeteren.

Talent Q numeriek oefenen

Met het Talent Q Elements oefenpakket van Hellotest kun je perfect oefenen voor al deze onderdelen.

Wat meet het Talent Q assessment?

Het Talent Q assessment meet drie verschillende onderdelen, namelijk verbaal redeneren, logisch of abstract redeneren en numeriek redeneren. Deze onderdelen laten in combinatie zien of jouw vaardigheden voldoende zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Gelukkig kun je oefenen voor deze onderdelen, zodat je een voordeel hebt ten opzichte van je concurrenten.

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Bij Talent Q krijg je 16 minuten per onderdeel. Je bent in totaal dus ca. drie kwartier bezig met het maken van de vragen. Tel daar nog enkele minuten bij op voor het lezen van de introductiesommen en uitleg en je hebt de hele test gemaakt.

De test heeft een maximum tijd per vraag. Je krijgt dus de gelegenheid om elke vraag te maken. Als de beschikbare tijd van de vraag bijna voorbij is, wordt er een timer zichtbaar. Zorg dat je altijd een antwoord invult voordat deze timer voorbij is. Geen antwoord invullen is immers altijd fout. Vanwege het adaptieve karakter van de Talent Q test is het belangrijker dat je vraag goed is dan dat je heel snel alle vragen maakt. Adaptief betekent dat de test telkens moeilijkere of makkelijkere vragen geeft op basis van jouw antwoorden.

Welke vaardigheden heb je nodig om het Talent Q assessment te maken?

Er zijn een aantal belangrijke vaardigheden die je nodig hebt als je het Talent Q assessment succesvol wilt afleggen. Gelukkig kun je voor veel van deze vaardigheden oefenen, zodat je ze beter onder de knie krijgt. Het belangrijkste is dat je tijdens de test niet in de stress raakt en je dus goed kunt presteren onder tijdsdruk. Door veel te oefenen, wen je hier waarschijnlijk vanzelf aan. Verder is het belangrijk dat je vaardigheden met betrekking tot verbaal redeneren, logisch of abstract redeneren en numeriek redeneren op peil zijn. Door deze onderdelen te oefenen, zul je beter presteren en misschien wel de baan van je dromen krijgen!

Hoe moet ik het Talent Q assessment oefenen?

Op de site van Talent Q tref je enkele goede tips aan; neem deze dus altijd goed door. Daarnaast kan je per onderdeel een oefentoets maken. Het is aan te raden deze vragen allemaal goed door te nemen en daarnaast specifiek voor het assessment te oefenen. Zorg er in ieder geval voor dat je rekenvaardigheden op peil zijn: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het oefenpakket van Hellotest bereidt jou optimaal voor op de Talent Q Elements!

Wat meet de Talent Q Dimensions persoonlijkheidstest?

Met de Talent Q Dimensions persoonlijkheidstest worden drie brede categorieën getest:

  1. People and relationships
  2. Tasks and projects
  3. Drives and emotions

Per categorie worden vijf eigenschappen (15 in totaal) getest. Op basis daarvan worden verschillende uitspraken gedaan over jouw persoonlijkheid. De test bestaat uit stellingen. Je krijgt telkens vier stellingen te zien waarvan je moet aangeven of je het er “helemaal niet” of “helemaal wel” mee eens bent. Als je dezelfde waarde aan een stelling in een groep geeft, moet je deze onderling rankschikken. Door deze opzet is bijna niet mogelijk om antwoorden te geven die wenselijk zijn. Daardoor zou je dus een goed beeld moeten krijgen van jouw persoonlijkheid.

Zoals altijd raden wij aan om een persoonlijkheidstest zo eerlijk mogelijk in te vullen. Het heeft geen zin om te liegen of je anders voor te doen. Daarmee heb je uiteindelijk alleen jezelf als er verwachtingen ontstaan waaraan je niet wilt of kunt voldoen.

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor Talent Q:

  • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
  • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
  • 10 lessen.
  • 35 testen.
  • 725 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers