Wat is een TestGroup assessment?

TestGroup Consulting is een assessmentbureau dat zich richt op het meten van cognitieve capaciteiten en intelligentie van sollicitanten. TestGroup Consulting levert met de Bridge Ability Test een instrument waarmee kandidaten kunnen worden getest op intelligentie.

TestGroup is actief in meer dan 20 landen. Vanwege dit grote aantal landen is het vrijwel altijd mogelijk om de Bridge Ability Test te maken in je eigen moedertaal. TestGroup is actief onder haar eigen naam, maar ook via partners. Het kan dus goed zijn dat je een TestGroup assessment moet maken die door een andere partij verstuurd wordt.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het Testgroup assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan TestGroup. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een TestGroup assessment?

Tijdens het sollicitatietraject van sommige bedrijven wordt er bij de selectie gebruikgemaakt van de testen van TestGroup. Wanneer je deze goed oefent, kun je een streepje voor hebben op de concurrentie. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van TestGroup zijn Bridge, Mazars en Osborne Clark.

Hoe ziet het TestGroup assessment eruit?

De naam die TestGroup gebruikt voor het assessment van is de Bridge Ability Online test. Het assessment kan uit meerdere onderdelen bestaan. De meest voorkomende onderdelen zijn numeriek redeneren, verbaal redeneren en abstract redeneren. Als de test in het Engels wordt afgenomen wordt dit numerical, verbal en logical reasoning genoemd.

Wat meet het TestGroup assessment?

TestGroup maakt gebruik van drie onderdelen: numeriek, verbaal en abstract redeneren. Deze onderdelen zijn erg breed. Verbaal redeneren is het analyseren van teksten. Numeriek redeneren is het analyseren van grafieken en tabellen. Abstract redeneren is een unieke test voor TestGroup. Hierbij moeten logische relaties worden toegepast op figuren. Dit onderdeel wordt soms stroomdiagrammen genoemd.

Tabellen en grafieken – Numeriek redeneren

Het onderdeel numeriek redeneren van TestGroup is een complex onderdeel. Aan de hand van tabellen en grafieken wordt er getest op het vermogen om complexe numerieke informatie te verwerken. Er worden meerdere tabellen en grafieken getoond waarbij telkens enkele vragen moeten worden beantwoord.

Doordat er veel variatie zit in de mogelijkheden is het goed om gericht te oefenen voor het numeriek redeneren van TestGroup. Het is belangrijk bekend te zijn met het type tabellen en grafieken die gevraagd kunnen worden tijdens het assessment. Op die manier voorkom je vervelende verrassingen tijdens het maken van de test. Ook worden veel instinkers voorkomen.

Het Hellotest oefenpakket geeft een duidelijke uitleg over de optimale strategieën en tactieken voor het oplossen van grafieken en tabellen. De tabellen die het meest voorkomen worden apart geanalyseerd. Daarnaast is het mogelijk om via de oefentoetsen de ervaring van het assessment zo veel mogelijk te benaderen.

SHL numeriek redeneren oefenen
SHL verbaal redeneren oefenen

Tekst analyseren – Verbaal redeneren

De capaciteitentest verbaal redeneren van TestGroup meet het vermogen om complexe verbale informatie correct te analyseren. Dit wordt gemeten door middel van stellingen die met ‘waar’, ‘niet waar’, en ‘niet te beoordelen’ moeten worden beantwoord. Per tekst moeten meerdere stellingen worden beantwoord.

Veel capaciteitentesten toetsen vaardigheden die zelden in de dagelijkse praktijk worden gebruikt. De intelligentietest voor verbaal redeneren meet of jij een tekst goed kunt lezen en analyseren. Dit zijn vaardigheden die jij in de dagelijkse praktijk ook nodig zult hebben. Wel hebben sommige beroepsgroepen een voorsprong, bijvoorbeeld advocaten.

Omdat vrijwel iedereen direct begrijp hoe deze specifieke capaciteitentest van TestGroup werkt is het extra belangrijk om dit goed voor te bereiden. Aangezien de uitslag wordt vergeleken met een normgroep van mensen met een vergelijkbare achtergrond is het lastig die te verslaan.

Het Hellotest oefenpakket helpt bij het doorgronden van het analyseren van teksten. Aan de hand van een duidelijke uitleg en representatieve oefenvragen van een vergelijkbaar niveau als het echte assessment is het mogelijk om dit toch goed voor te bereiden.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Stroomdiagrammen – Abstract redeneren

Het onderdeel abstract redeneren voor de Bridge Ability test is uniek voor TestGroup. Aan de hand van een set regels en relaties wordt jouw vermogen op logische verbanden getoetst. Er worden voorbeeld relaties getoond. Die relaties moeten toegepast worden op de vraag.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde regels een figuur vergroten of juist verkleinen. Om de vraag goed te begrijpen moeten de regels worden doorgrond. Als alle regels duidelijk zijn kunnen ook alle vragen opgelost worden. Dit lijkt qua principes op een formule. Links worden elementen getoond, daarna enkele regels waarna dit leidt tot de figuren rechts in de vergelijking.

In het Hellotest oefenpakket raak je bekend met de manier waarop deze regels en relaties werken. Dit niveau bouwt stapsgewijs op van makkelijk naar moeilijk. Vervolgens kun je aan de hand van oefentoetsen je nieuw aangeleerde vaardigheden toepassen.

Bridge Stroomdiagrammen

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Het Bridge Ability assessment van TestGroup heeft een aantal eigenschappen die van invloed zijn op je strategie en aanpak. TestGroup hanteert per onderdeel één tijd voor alle vragen. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Het is mogelijk om meer tijd te besteden aan een moeilijke vraag. Ook kan er tijd worden gewonnen met een makkelijke vraag. Het is mogelijk om terug te keren naar eerder gemaakte vragen.

Het is echter belangrijk om niet te lang bij een te moeilijke vraag stil te staan. Op die manier raakt de kans verkeken om vragen verderop in de test met de juiste aandacht te maken. Bepaal vooraf hoeveel tijd er per vraag kan worden besteed en wijk hier niet te veel van af tijdens het maken van de test. Bekijk dit bijvoorbeeld elke vijf vragen, of elke nieuwe tekst en tabel. Op die manier kun je globaal je voortgang het beste bijhouden.

Welke vaardigheden heb je nodig om het TestGroup assessment te maken?

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatie en moet je een TestGroup assessment maken om door te gaan naar de volgende ronde? Dan is het goed om je hierop voor te bereiden. De TestGroup test vraagt de volgende vaardigheden van je:

  • complexe informatie kunnen verwerken;
  • abstracte, verbale en numerieke problemen oplossen;
  • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven.

Iedere test heeft een specifieke aanpak nodig, daarom is het belangrijk om bekend te raken met de onderdelen en vragen die TestGroup je kan stellen. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, een goede voorbereiding kan het verschil maken!

Hoe moet ik het TestGroup assessment oefenen?

Een goede voorbereiding is erg belangrijk voordat je een TestGroup assessment gaat maken. Een TestGroup test oefenen, doe je bij Hellotest! Voor elk onderdeel van de TestGroup test geldt een andere voorbereiding. Deze onderdelen kun je het beste oefenen met een TestGroup oefenpakket. Daarin komt elk onderdeel aan bod met een uitgebreide theorie en voldoende oefenvragen.

Moet je de komende tijd meerdere assessments maken, bij diverse bureaus? Dan adviseren we je het Hellotest totaalpakket. Dit is de ultieme voorbereiding op assessments! Met het Hellotest totaalpakket krijg je toegang tot al het cursusmateriaal op de website. Het totaalpakket geeft 60 dagen toegang tot ruim 10.000 vragen! Daarmee ben je perfect voorbereid op ieder type assessment!

Wat meet de Testgroup persoonlijkheidstest?

Testgroup maakt gebruik van twee testen, de Bridge Personality en de Bridge Career. De Bridge Personality is gebaseerd op de Big Five test in combinatie met de 16 Jung types. De Bridge Career is een uitgebreide beroepskeuzetest die adaptief en interactief is.

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor TestGroup:

  • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
  • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
  • 12 lessen.
  • 27 testen.
  • 526 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers