Het Horizon College is een ambitieus ROC dat mbo-onderwijs verzorgt op vier locaties in Noord-Holland: Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.

Horizon College als werkgever

Ga je werken bij het Horizon College, dan ga je werken bij een eigenzinnige scholengemeenschap. Het is een college waarbij wordt gekeken naar wie de medewerkers en studenten zijn. Ze werken vanuit hun hart. Ga jij werken bij het Horizon College, dan moet dat wel bij je passen. Bevlogen, met passie en betrokken zijn de kernwoorden van de wijze waarop het Horizon College werkt. Je werkt in een ervaren en professioneel team met gedreven docenten en instructeurs. Het kunnen som lange en uitdagende dagen zijn, maar in ruil werk je wel in een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse opleidingsmogelijkheden.

Sollicitatieprocedure

Wil jij gaan werken voor het Horizon College? De eerste stap om dat te bereiken is het invullen van een online sollicitatieformulier van één van de vacatures. Hier wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens, je opleiding en werkervaring. Binnen twee weken ontvang je een reactie op jouw sollicitatie. Ziet de manager die de vacature heeft openstaan een goede aanwinst in jou? Dan krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek met de HR-manager en de manager van de afdeling. Verloopt dat goed? Dan worden jouw referenties gecheckt. Is dit allemaal keurig in orde? Dan ga je door in de sollicitatieprocedure van het Horizon College. De volgende stap is een vervolggesprek met de personeelsadministrateur waarin verder wordt ingegaan op de arbeidsvoorwaarden die het Horizon College kent. Hierna word je uitgenodigd voor het maken van  het online assessment van het Horizon College. Dit assessment bestaat uit en capaciteitentest en vragen die te maken hebben met jouw probleemoplossend vermogen en wie jij bent als persoon. Op basis van jouw motivatie en de uitslag van het online assessment wordt bekeken of jij past bij het Horizon College. Komt daar een positief antwoord uit, dan is volgt er een laatste gesprek. Dit gesprek wordt jouw aanbod besproken en wanneer je aan de slag kunt bij het Horizon College.

Horizon College

  • Opgericht: 1996
  • Aantal medewerkers: 1.340
  • Uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat de medewerkers van het Horizon College meer dan gemiddeld tevreden zijn

Horizon College assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.