Het Make IT Work project van HvA maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan.

HvA Make IT Work als werkgever

Onder invloed van digitalisering is de arbeidsmarkt in de afgelopen jaren sterk veranderd. Wil jij je laten omscholen en zie jij het belang van een Leven Lang Leren? Dan is het HvA Make IT Work iets voor jou. Met het HvA-programma Make IT Work krijg je digitaal vaardig talent. Ga je beginnen met het HvA Make IT Work project? Dan moet je zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken en beschikken over een proactieve houding. Er wordt namelijk ook gevraagd om veel mijzelf te investeren. Je volgt een fulltime traject van vijf maanden met een intensieve opleiding en werkt daarna zes maanden bij een opdrachtgever. In deze zes maanden heb je ook nog zes terugkomsessies bijwonen voor inhoudelijke verdieping.  

Sollicitatieprocedure

Wil jij je laten omscholen tot Software Engineer, Securityspecialist of Business & Data Analytics Specialist? Solliciteer dan voor het HvA Make IT Work project. De eerste stap om dat te bereiken is het invullen van een online sollicitatieformulier. Hier wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens, je opleiding en werkervaring. De online selectieprocedure start met een informatietraject. In dit virtuele traject word je meegenomen in de wereld van een Software Engineer, Securityspecialist of Business & Data Analytics Specialist. Er volgt veel informatie zoals informatieve filmpjes die concreet uitleggen wat de functies inhouden en welke competenties daarvoor nodig zijn. Hierna wordt een selectie gemaakt. De eerste selectie vindt plaats op basis van jouw CV en motivatie.  Ziet de selectiecommissie in jou een geschikte kandidaat voor HvA Make IT Work? Dan word je uitgenodigd om een aantal testen te maken. Deze testen gaan over jouw persoonlijkheid,  cijfermatig inzicht, analytisch vermogen en het niveau van jouw Engels. Heb je de testen goed afgerond en pas jij in het HvA Make IT Work project? Dan krijg je daarna uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. In dit gesprek worden de uitslagen van de testen besproken en kun je toelichten waarom jij een geschikte kandidaat bent. Ook wordt er ingegaan op de inhoud van het HvA Make IT Work project. Was dit een positief gesprek? Dan volgt er een laatste gesprek waarin je kennismaakt met een mogelijke IT-werkgever waar jij zes maanden kom te werken. Klikt dit gesprek? Dan kun je daarna beginnen met de omscholing naar een IT-professional.

HvA Make IT Work

  • Opgericht: 1996
  • Make IT Work is opgericht in 2015
  • De opleiding is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, in samenwerking met Amsterdam Economic Board en het regioplan Werk Maken Van Talent
  • Momenteel (maart 2019) hebben 325 cursisten meegedaan aan Make IT Work