Het Make IT Work project van HvA maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan.

HvA Make IT Work

Onder invloed van digitalisering is de arbeidsmarkt in de afgelopen jaren sterk veranderd. Wil jij je laten omscholen en zie jij het belang van een Leven Lang Leren? Dan is deze opleiding iets voor jou. Met het HvA-programma krijg je digitaal talent. Je moet zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken. Ook beschik je over een proactieve houding. Je moet namelijk flink in jezelf investeren. Je volgt een fulltime traject van vijf maanden met een intensieve opleiding. Daarna werk je zes maanden bij een opdrachtgever. Tijdens deze stage heb je zes terugkomsessies voor inhoudelijke verdieping.  

Sollicitatieprocedure

Wil jij je laten omscholen tot Software Engineer, Securityspecialist of Business & Data Analytics Specialist? Solliciteer dan voor het HvA Make IT Work project. Je vult eerst het online formulier in. Hiervoor heb je de gebruikelijke gegevens nodig: persoonlijk, opleiding, ervaring.

De sollicitatieprocedure bevat een uitgebreid informatietraject. In dit traject leer je alles over de verschillende opleidingen. Ook leer je welke functies mogelijk zijn en welke competenties daarbij horen. Zo kan je jouw eigen keus beter ondersteunen.

De eerste selectie vindt plaats op basis van jouw CV en motivatie.  Als die bevallen, moet je enkele capaciteitentesten maken. Deze testen gaan over jouw persoonlijkheid,  cijfermatig inzicht, analytisch vermogen en Engelse taalvaardigheid. Je moet de testen goed afronden, anders val je direct af. Bereid deze dus goed voor. Als de testen voltooid zijn, krijg je een uitnodiging voor een gesprek.

In dit gesprek worden de uitslagen van de testen besproken. Daarnaast krijg je de kans om te vertellen waarom jij een geschikte kandidaat bent. Ook wordt er ingegaan op de inhoud van het HvA Make IT Work project.

Tot slot volgt er een laatste gesprek. In dit gesprek maak je kennis met een mogelijke werkgever. Als dit allemaal goed gaat, kan je aan jouw nieuwe opleiding beginnen. Een toekomst in de IT ligt dan voor je klaar!

Andere bedrijven:

HvA Make IT Work

  • Opgericht: 1996
  • Make IT Work is opgericht in 2015
  • De opleiding is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, in samenwerking met Amsterdam Economic Board en het regioplan Werk Maken Van Talent
  • Momenteel (maart 2019) hebben 325 cursisten meegedaan aan Make IT Work