Calder Werkt assessment oefenen

Moet jij een Calder Werkt assessment maken? Dan moet je eigenlijk de Aob Compaz test maken. Wij hebben een speciaal oefenpakket ontwikkeld voor Aob Compaz (en dus Calder Werkt). Begin vandaag nog met oefenen voor de Calder Werkt test.

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"
4.4/5

Gratis Calder Werkt toets oefenen

In deze Calder Werkt test krijg je alle losse onderdelen.

Calder Werkt wordt gebruikt door o.a.

Calder werkt assessment

Uit Aob Compaz is in 2017 Calder Werkt ontstaan. De test is daarom hetzelfde. Het verschil is dat Calder Werkt zich richt op UWV en gemeentes en dan specifiek reintegratietrajecten. De organisaties waar Calder Werkt actief voor is, zijn:

  • Gemeente Rotterdam
  • Gemeente Den Haag
  • Gemeente Tilburg
  • UWV

Dit betekent niet dat je altijd een Calder Werkt assessment krijgt bij deze organisaties. In specifieke gevallen moet je de Calder Werkt test maken. Kijk dus goed in jouw uitnodiging of je deze test moet maken.

Calder Werkt analogieën

Bij analogieën krijg je telkens twee woorden te zien. Vervolgens moet je aangeven welke woorden de analogie aanvullen. Omdat je twee woorden moet aanvullen, moet je zelf bedenken welke relatie de woorden hebben. Dat kan lastig zijn als je niet bekend bent met analogieën. Het is belangrijk om veel woorden en analogieparen te kennen. De analogie heeft de volgende vorm:

… staat tot Dun als Gedetailleerd staat tot … .

  • Nagels
  • Uitgemergeld
  • Nauwkeurig
  • Manicure

Weet jij het antwoord? Dan moet natuurlijk  Uitgemergeld en Nauwkeurig zijn. Voor meer voorbeelden kan je de gratis test bovenaan deze pagina maken.

Calder Werkt cijferreeksen

De opgaven uit dit testonderdeel bestaan uit reeksen van 5 of meer cijfers waar een logische relatie tussen bestaat. Deze relatie kan gebaseerd zijn op verschillende soorten berekeningen als optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het is bij dit onderdeel belangrijk dat je rekenvaardigheden goed zijn.

Aob Compaz cijferreeksen

Zie jij het antwoord op deze cijferreeks? Je begint altijd met het uitschrijven van de verschillen:

Aob Compaz cijferreeksen

Het antwoord moet dus 35 zijn. Je ziet dat er telkens meer wordt opgeteld. Dus 28 + 7 = 35.

Calder Werkt figuurreeksen

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je een patroon zien te vinden in deze figuren. Dat patroon kan van alles zijn. Bijvoorbeeld dat de grootte, oriëntatie of kleur van de figuren wijzigt. Als je het patroon hebt gevonden, wijs je een figuur aan dat ook dit patroon volgt als antwoord. Een voorbeeld:

Aob Compaz figuurreeks

Zie jij het antwoord van deze figuurreeks? De oranje stip beweegt tegen de klok in en blijft dan staan. De blauwe trapeze doet hetzelfde. Daarom moet het antwoord A zijn. Alle andere antwoorden zijn sowieso fout. Wat geel doet, maakt niet uit.

Hoe komt de score voor de Calder Werkt toets tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor de Calder Werkt toets. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Ga nu Calder Werkt oefenen voor 34,99