Make IT Work assessment

Moet jij een assessment maken voor Make IT Work? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

Harver oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Make IT Work, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Make IT Work test te oefenen.

Make IT Work is een omscholingsprogramma op hbo- en wo-niveau. Dit programma is bedacht door de Hogeschool van Amsterdam. Maar tegenwoordig is het een losstaand initiatief dat door meerdere hogescholen worden aangeboden:

 • Amsterdam: Hogeschool van Amsterdam
 • Arnhem: HAN_ Iniversity of Applied Sciences
 • Den Haag: de Haagse Hogeschool
 • Eindhoven: Fontys Hogeschool ICT
 • Groningen: IT Academy Noord-Nederland
 • Hilversum: Hogeschool van Amsterdam – Hilversum
 • Rotterdam: Hogeschool Rotterdam

De selectieprocedure

Als je aan het programma wilt deelnemen, moet je aan een aantal eisen voldoen. Die vind je op de website van Make It Work. Belangrijk is dat je in ieder geval over een hbo- of wo-diploma beschikt. In sommige gevallen is een havo-, vwo- of mbo-diploma ook voldoende.

Virtuele start

Aan de hand van enkele filmpjes krijg je een beeld van de verschillende programma’s:

 1. Software engineering,
 2. Security,
 3. Business & Data analytics,
 4. Applied Artificial Intelligence

Het assessment

Een belangrijke en bindende stap in de selectie is het assessment. Als je de capaciteitentest niet goed maakt, word je niet toegelaten. Deze analytische test wordt afgenomen door Harver of NOA. De test heet de cognitive ability test en bestaat uit 5 tot 8 onderdelen. Je moet deze echt goed voorbereiden. Anders ga je de test niet halen. Dat kan natuurlijk met ons oefenpakketten.

Naast de analytische test krijg je ook een persoonlijkheidstest. Deze test kan je niet voorbereiden. Het beste is om gewoon eerlijk antwoord op de vragen te geven. Probeer ook niet vragen te overdenken. Als je twijfelt, kies je het antwoord dat het beste bij je past. 

Matching met werkgevers

Je moet naar de werkgeversmarkt om een nieuwe werkgever te vinden. Anders kan je niet deelnemen aan het programma. Op deze markt zijn verschillende werkgevers zoals ARUP, BaseNet, SIDN en het UWV. Als jij een werkgever hebt gevonden en jullie een intentieverklaring tekenen, kan je beginnen met de opleiding.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99