pymetrics oefenen

pymetrics is een assessmentbureau dat anders werkt dan de meeste assessmentbureaus. Zij waren de eerste partij die werkt met zogenaamde assessment games. Dit betekent dat je niet de klassieke IQ test onderdelen krijgt. In plaats daarvan maak je een aantal assessment games en krijg je daarna te horen of je bij het bedrijf van jouw keuze past. De pymetrics games bestaan uit twaalf verschillende games. Die elk andere vaardigheden toetsen. Deze games hoef je niet te oefenen.

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Corstiaan Smit

“De beste voorbereiding op het assessment interview, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Belangrijkste tip voor het pymetrics assessment

Je hoeft niet te oefenen voor de game based assessments van Brainsfirst. Dat betekent niet dat je niet moet zorgen dat je een goede prestatie levert. Zorg dus dat je uitgerust bent, een goede werkplek hebt en je goed kunt concentreren.

Wat is een pymetrics assessment?

Het pymetrics assessment bestaat uit twaalf core games. Deze twaalf games meten zaken als geheugen, aandacht en altruïsme. Het is belangrijk om te weten dat er geen goed of fout antwoord bestaat. Deze games zijn bedoeld om uit te vinden hoe jij op bepaalde situaties reageert. Op basis van het profiel dat wordt samengesteld op basis van de twaalf core games wordt vastgesteld of en voor welke functie jij geschikt bent binnen het bedrijf waar je solliciteert.

Naast de twaalf core games zijn er nog vier games die cognitieve capaciteiten meten. In zo’n 10 minuten worden jouw numerieke en logische redeneer vaardigheden getest. Het gaat hier om eenvoudige vraagstukken. Deze vier games maken lang niet altijd deel uit van het assessment proces!

Waarom een pymetrics assessment?

De pymetrics games worden gebruikt om kandidaten te selecteren voor werkgevers. Een werkgever die hier gebruik van maakt is Unilever. Bij de games is er niet zoiets als een goed of fout antwoord. In plaats daarvan wordt een profiel samengesteld dat jouw talenten bevat. Op basis daarvan wordt gekeken of de functie waar je op gesolliciteerd hebt, geschikt is. In totaal word je op zo’n 90 eigenschappen getest, waaronder:

  • aandacht,
  • beslissingssnelheid,
  • risico profiel,
  • geheugen,
  • beoordelend vermogen,
  • emoties herkennen.

Bij de werkgever zijn top presteerders uitgekozen op verschillende functies die de games hebben gemaakt. Zo kunnen ze zien welke talenten belangrijk zijn voor welke functie. Als jouw talenten overeenkomen met die van de top presteerders van een bepaalde functie, ga je door naar de volgende ronde.

Dit betekent ook, dat als je solliciteert voor de ene functie, jouw talenten misschien beter aansluiten bij een andere functie. In dat geval kunnen de recruiters dat zien en je benaderen voor de andere functie.

pymetrics heeft samen met de deelnemende bedrijven gezien dat de retentie van nieuwe werknemers flink omhoog gaat. Je komt namelijk eerder op een functie of afdeling terecht die bij je past. Daardoor zijn werknemers veelal gelukkiger in hun baan en blijven ze langer. Dat levert voor iedereen winst op.

Hoe ziet een pymetrics assessment eruit?

Je moet twaalf verschillende games maken. Elke game duurt enkele minuten en je zult in totaal zo’n 25 minuten met de games kwijt zijn. De soorten games die je kunt verwachten zijn:

Ballonnen oppompen

Je moet een aantal ballonnen oppompen. Als je een ballon oppompt krijg je daarvoor een bedrag maar als de ballon barst, raak je het bedrag kwijt. Hiermee wordt het risico profiel gemeten. Neem je wel of niet het risico om extra geld te verdienen als de ballon bijna barst?

Rode en groene stippen

In beeld verschijnen rode en groene stippen. Het is de bedoeling dat je bij de rode of groene stip op een toets drukt. Hierbij zul je dus geconcentreerd en snel moeten reageren op de gegeven informatie.

Emoties herkennen

Nu krijg je een aantal gezichten te zien, soms met een beschrijving en soms zonder beschrijving. Je moet dan vervolgens bedenken welke emotie daarbij hoort.

Transactiespel

In dit spel krijg je een bepaald budget vervolgens wordt gevraagd dit wel of niet te delen met iemand anders. Afhankelijk van hoeveel je met iemand deelt, wordt een profiel opgesteld. Ook hierbij geldt dat het niet goed of fout is om veel of weinig te delen. Deel dus wat je zelf eerlijk vindt.

Wat meet een pymetrics assessment?

Het pymetrics assessment beoordeelt 90 vaardigheden en stelt op basis daarvan jouw profiel samen. Dit profiel vormt de basis voor de verdere stappen in het sollicitatieproces.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Capaciteitentest oefenen in 4 eenvoudige stappen

Uitnodiging

Bekijk de uitnodiging van jouw werkgever of opleiding. Daarin staat welke test je moet maken.

1

Overzicht

Staat in jouw uitnodiging niet wie de test maakt? Kijk dan in ons overzicht welke ontwikkelaar hoort bij jouw uitnodiging.

2

Catalogus

Zoek in onze catalogus op jouw test of testontwikkelaar. Dan krijg je vanzelf het juiste oefenpakket te zien.

3

Aan de slag

Binnen 5 minuten ga je aan de slag met het juiste oefenpakket! Zorg dat je alle oefeningen maakt.

4

Vind het juiste oefenpakket voor jouw test