Van Der Maesen Koch oefenen

De beste voorbereiding op de Van Der Maesen Koch test. Dit oefenpakket is geschikt voor alle testen. Deze worden via T-Station afgenomen. Start vandaag nog met jouw voorbereiding!

Geschikt voor:
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

T-Station oefentest

Deze oefentoets komt overeen met de ICCT-H en de ICCT-HV.

Van Der Maesen Koch Test

De Van Der Maesen Koch test is er in meerdere varianten. Er zijn namelijk twee niveaus: midden en hoog. Daarnaast heb je een korte en een lange variant. Daardoor kan je verschillende afkortingen zien in jouw uitnodiging, namelijk:

  • ICCT-H niveau Hoog
  • ICCT-HV niveau Hoog Verlengd
  • ICCT-M niveau Midden

T-Station

T-Station is het systeem waar de testen van Van Der Maesen Koch op staan. Daar moet je dus ook jouw test maken. Naast de capaciteitentesten staan daar ook de verschillende persoonlijkheidstesten en andere testen op.

Analogieën

Op elke test mag je analogieën verwachten. Je moet dus telkens twee woorden kiezen die de analogie compleet maken. Om dit goed te kunnen doen, moet je veel analogieën kennen. Dan kan je snel door de vragen heen en een zo hoog mogelijke score halen. Bovenaan deze pagina kan je gratis analogieën oefenen.

Cijferreeksen

De cijferreeksen zijn uniek. Je moet namelijk 2 antwoorden geven. Normaal moet je het laatste getal bepalen in een cijferreeks. Nu moet je de laatste 2 getallen bepalen. Daardoor kan je minder goed gokken en moet je de reeks echt begrijpen. Zorg daarom dat je gericht oefent voor de cijferreeksen van Van Der Maesen Koch.

Eelloo Q1000 cijferreeksen oefenen

Zoals je ziet moet je nu twee antwoorden bepalen. Weet jij wat de laatste twee getallen moeten zijn? Om het antwoord te vinden, begin je met het opschrijven van de verschillen:

Eelloo Q1000 cijferreeksen oefenen

En dan het antwoord:

Eelloo Q1000 cijferreeksen oefenen

Componenten

NOA componenten

Kan jij zien welke figuren gevormd worden met de losse componenten? In figuur 3 en 4 zie je alleen driehoeken, dus die kunnen het niet zijn. Want er moet een vierhoek in. In figuur 1 en 5 zit een kleinere, spitsere driehoek dan het voorbeeld. Dus die zijn het ook niet. Het antwoord is dus figuur 2 en 6.

Diagrammen

Je krijgt een aantal woorden te zien. Vervolgens moet je aangeven hoe deze woorden zich in een Venn diagram verhouden. In een Venn diagram geef je aan hoe tot elkaar in verhouding staan. Alle eiken zijn bijvoorbeeld een boom. Maar niet alle bomen zijn een eik. Neem de volgende drie woorden:

  • Kersen
  • Bomen
  • Fruit

Hoe zou je dit kunnen weergeven met een diagram?

Eelloo Q1000 diagrammen oefenen

Dit is een instinker. Je bent namelijk geneigd om te zeggen dat een kers aan een boom groeit. Maar je moet de woorden echt puur lezen zoals ze er staan. Dus een kers is een stuk fruit. Daarom valt ie in de categorie fruit. Maar een stuk fruit is nooit een boom. Net als dat een kers geen boom is. Het kan even wennen zijn om zo te redeneren daarom moet je dit goed oefenen.

Exclusie (Figuurklassen)

NOA exclusie

Welk figuur hoort er niet bij? In elk figuur is het aantal zwarte elementen per rij ongelijk. Behalve bij C. Verder is er geen andere logica te ontdekken. Daarom hoort C er niet bij.

Figuurreeksen

Je moet een patroon vinden in de test. Vervolgens pas je dit toe om een volgend figuur in de reeks aan te wijzen. Hierbij zijn heel veel patronen mogelijk: oriëntatie, vorm, kleur en grootte. Hieronder alvast 1 voorbeeld.

Eelloo Q1000 figuurreeksen

Het grote groene figuur draait telkens een kwartslag met de klok mee. Dat kan je goed zien aan de “schaduw”. Het aantal stippen begint met 2, dan 1 en dan 3. Na 2 stippen komt dus weer 1 stip. Dus het antwoord is A.

Hoe komt de score voor de test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.

Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!



Inge

Ga nu T-Station oefenen voor 34,99