Assessmentbureau Eelloo (voorheen Meurs HRM) heeft een Q1000 capaciteitentest ontwikkeld, waarmee het werk- en denkniveau van kandidaten wordt gemeten. Moet jij dit assessment afleggen? Dan zul je ook het onderdeel diagrammen moeten maken. Omdat je diagrammen niet in het dagelijks leven gebruikt, is het belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Wij leggen je uit wat de diagrammen van Eelloo precies zijn en hoe je je het beste op dit onderdeel van het assessment kunt voorbereiden.

Diagrammen oefenen, doe je bij Hellotest!

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op Diagrammen, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Wat zijn diagrammen?

Volgens Eelloo draaien diagrammen om het ontdekken van de samenhang tussen verzamelingen van begrippen door middel van een afbeelding. Als je hier goed in bent, stelt dit vermogen je op de werkvloer in staat om algemene werkwijzen, richtlijnen of regels snel te doorgronden en toe te passen. Bij diagrammen gebruik je meerdere vaardigheden. Zowel je verbale als je figuurmatige vaardigheden worden getoetst. Omdat je bij het assessment van Eelloo bij diagrammen maar 25 seconden per vraag hebt, moet je dus razendsnel vaststellen of woorden tot een bepaalde verzameling horen. Het is dus ook belangrijk dat je een beetje stressbestendig bent! Gelukkig kun je door diagrammen veel te oefenen, een groot deel van de stress wegnemen.

Verschillende type diagrammen bij Eelloo

Er zijn slechts rond de tien varianten van diagrammen. Door diagrammen veel te oefenen, kun je je dus perfect voorbereiden en kom je bij het assessment van Eelloo niet voor verrassingen te staan. Bij het onderdeel diagrammen krijg je telkens drie woorden te zien en is het aan jou om het juiste verband tussen deze woorden te ontdekken. Dit doe je door te bepalen welke overlap deze woorden hebben in een verzameling.

Een simpel voorbeeld is dat alle appels tot de verzameling fruit behoren. Visueel gezien zijn dat twee rondjes in elkaar. Mandarijnen vallen ook volledig in de verzameling fruit. Mandarijnen hebben echter geen enkele overlap met appels. Visueel moet je dan ook twee losse cirkels (appels en mandarijnen) in een grotere cirkel (fruit) voorstellen.

Er zijn dus verschillende soorten verbanden bij diagrammen, waaronder:

  • Geen overeenkomst: er is geen enkel verband tussen de woorden.
  • Insluiten: één woord sluit een ander woord volledig in: Amsterdam valt volledig onder Nederland.
  • Overlap: woorden hebben overlap. Bijvoorbeeld “mannen, vrouwen, ondernemer”. Zowel mannen als vrouwen hebben overlap met ondernemer. Want er zijn mannelijke en vrouwelijke ondernemers.

Hoe kun je Eelloo diagrammen oefenen?

Door veel te oefenen met diagrammen, kun je je goed voorbereiden op dit onderdeel van het Eelloo assessment. Zo krijg je een voorsprong op de concurrentie en maak je meer kans om het assessment met succes af te leggen. Je kunt Eelloo diagrammen het beste oefenen door eerst de basisvaardigheden onder de knie te krijgen en vervolgens aan de gang te gaan met de oefentoetsen van Hellotest.

Basisvaardigheden

  • Onderzoek welke typen verbanden er allemaal bestaan binnen diagrammen.
  • Maak voor jezelf een visueel overzicht van welke varianten er mogelijk zijn als je drie cirkels hebt.
  • Oefen ook eens met syllogismen, de logica achter syllogismen is goed te vergelijken met diagrammen.

Oefentoetsen

Wil je je optimaal voorbereiden op de diagrammen van Eelloo? Dan is het Eelloo Q1000 Oefenpakket een aanrader. De diagrammen in deze oefentoets simuleren de vragen die je bij Eelloo kunt verwachten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je je optimaal voorbereiden. We raden je aan om ongeveer 1,5 uur de tijd te nemen om de diagrammen goed te oefenen.

We raden je aan om de oefenvragen eerst te gebruiken om je vaardigheden op het gebied van diagrammen uit te breiden. De oefentoets kun je gebruiken om op tijd te oefenen; zo weet of je snel genoeg bent voor het echte assessment.

Heb je bovenstaande oefeningen gemaakt? Dan ben je klaar voor het assessment!

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.