Brainsfirst biedt met de online assessment games een andere vorm van het standaard assessment aan. Je moet een aantal online games maken waaruit een profiel komt van verschillende cognitieve capaciteiten. Vervolgens wordt dit profiel gebruikt door bedrijven én topsport om te bepalen of je de juiste keuze bent.

Wat is een Brainsfirst assessment?

Het Brainsfirst assessment, de NeurOlympics, bestaat uit vier online assessment games. Deze vier online games meten capaciteiten zoals geheugen, anticipatie, controle en aandacht. Bijzonder aan de games is dat ze ook adaptief zijn. Dat betekent dat het spel steeds moeilijker wordt als je een goed antwoord geeft. Zo wordt tijdens het spel jouw maximale capaciteit bepaald. Daardoor is het spel ook voor iedereen moeilijk. Wees dus niet ongerust als de test moeilijk is, want dat hoort erbij!

Als je alle games hebt afgerond wordt een profiel samengesteld op basis van 53 cognitieve factoren en negen eigenschappen. Dat profiel wordt gebruikt om vast te stellen of je geschikt bent voor een bepaalde functie, sport of niveau.

Voor Brainsfirst bieden wij geen oefenpakket aan. Momenteel geloven wij ook niet dat dit een assessment is dat je kan oefenen. Wel vind je op deze pagina informatie over het assessment. Zodat je weet waar je aan toe bent.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle soorten e-assessments, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan Brainsfirst. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een Brainsfirst assessment?

De Brainsfirst NeurOlympics worden gebruikt om kandidaten te selecteren voor werkgevers. Tijdens de games wordt je getest op onder andere:

 • stressbestendigheid,
 • overzicht,
 • reactiesnelheid,
 • overzicht.

Bijzonder aan Brainsfirst is dat er ook specifiek gekeken wordt naar topsporters. Na vier games is er een goed beeld van je ontstaan. Dat kan dan worden vergeleken met bestaande profielen waar de werkgever naar op zoek is. De werkgever stelt namelijk vooraf een ideaal profiel op met:

 1. Welke kwaliteiten die écht belangrijk zijn.
 2. De kwaliteiten die nodig zijn, maar niet heel belangrijk.
 3. Welke kwaliteiten niet relevant zijn.

Op basis van jouw uitslag en de opgestelde kwaliteiten komt er een match tussen jou en de functie van 0 tot 100%. Hoe hoger de match, hoe geschikter je waarschijnlijk bent.

Het voordeel van de games is dat je met een minder CV toch door kunt gaan naar de volgende ronde. Er wordt namelijk niet meer puur gekeken naar cv vaardigheden maar juist naar jouw profiel. Als je dus niet zulke mooie cijfers hebt of geen bijbaantjes tijdens je studie hebt gedaan, kan je dankzij de games toch gekozen worden.

Omdat de werkgever waarschijnlijk meerdere vacatures heeft, worden er meerdere profielen opgesteld. Zo kan het dus ook gebeuren dat als je de games gemaakt hebt, blijkt dat er een andere functie is die perfect bij je aansluit. In dat geval krijg je dat ook te horen en kom je misschien wel voor een andere functie in aanmerking. Dit is heel anders dan bij sommige bedrijven waar je na een mislukte sollicitatie misschien wel een jaar niet meer mag solliciteren.

Hoe ziet een Brainsfirst assessment eruit?

Je moet vier verschillende games maken. Elke game duurt zo’n tien minuten en je zult in totaal zo’n 45 minuten met de games kwijt zijn. De soorten games die je kunt verwachten zijn:

 1. Werkgeheugen.
 2. Anticipatie.
 3. Controle.
 4. Aandacht.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Wat meet een Brainsfirst assessment?

Het Brainsfirst assessment beoordeelt 53 cognitieve vaardigheden en stelt op basis daarvan jouw profiel samen. Dit profiel vormt de basis voor de verdere stappen in het sollicitatieproces.

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Voor de vier core games heb je ongeveer 45 minuten nodig. Je hebt hierbij geen extra hulpmiddelen nodig, behalve een werkende computer. Zorg dat je in een rustige omgeving zit en geconcentreerd bezig bent.

Hou er ook rekening mee dat je de games op elk gewenst moment van de dag kunt maken. Maak de games dus op het moment dat je het best bent. Ga dus niet als avondmens de games in de ochtend maken.