Wat is een Q1000 Eelloo assessment?

De Eelloo Q1000 capaciteitentest is een specifieke test waarin het werk- en denkniveau van kandidaten wordt gemeten. Eelloo geeft aan dat de testonderdelen zowel meten op aangeboren intelligentie als op verworven intelligentie. Op die manier zou het beste en meest betrouwbare beeld van een kandidaat te maken zijn.

De Eelloo test richt zich op de algemene cognitieve capaciteiten (ACAP). Deze wordt weer verdeeld in drie subgroepen:

 • Verbale Cognitieve Capaciteit (VCAP)
 • Figurale Cognitieve Capaciteit (FCAP)
 • Cijfermatige Cognitieve Capaciteit (CCAP)

Dit betekent dat je de volgende onderdelen mag verwachten: figuurreeksen, diagrammen, cijferreeksen en analogieën.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het Eelloo assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan Eelloo. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom Q1000 Eelloo assessment?

De Eelloo Q1000 capaciteitentest wordt ingezet in de selectieprocedure van verschillende bedrijven. Als je goed bent voorbereid op het assessment haal je een betere score dan wanneer je dit niet doet. Door je goed voor te bereiden kun je een streepje voor hebben op je concurrenten. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van het Eelloo assessment zijn Defensie, Connexxion en Belastingdienst.

Hoe ziet een Q1000 Eelloo test eruit?

De Eelloo test kent verschillende onderdelen, variërend van basis, midden en hoog en dan per opleidingsniveau (MBO, HBO en WO). De volledige Eelloo test kent negen onderdelen: analogieën, woordrelaties, diagrammen, lezen, cijferreeksen, sommen, rekenen, figuurreeksen en kubussen. In principe bestaan de meeste testen die thuis worden afgelegd uit het verkorte assessment.

De Eelloo Q1000 test oefenen, doe je met ons oefenpakket. Maar lees ook goed onderstaande informatie voor een optimale voorbereiding!

Figuurreeksen (bewegend) – Logisch of Abstract Redeneren

Eelloo schrijft het volgende over de figuurreeksen: “Dit betreft het ontdekken van systematiek die aan een reeks figuren ten grondslag ligt. Dit is onder andere van belang bij het ontdekken van verbanden en trends in figuren of schema’s, maar zegt ook iets over iemands abstractievermogen/analytisch denken.” Wij kennen de figuurreeksen van Eelloo als bewegende figuurreeksen. Dat wil zeggen dat je op basis van een paar figuren, patronen moet gaan herkennen en op basis hiervan het volgende, logische figuur moet kiezen. Dit is een onderdeel dat redelijk ver van de vaardigheden af ligt die je in het dagelijks leven gebruikt (rekenen en taal). Daarom is het ontzettend belangrijk dit goed te oefenen, een kleine investering qua tijd kan al een ontzettend grote verbetering laten zien!

Eelloo figuurreeksen oefenen
Eelloo cijferreeksen oefenen

Cijferreeksen – Numeriek Redeneren

Eelloo: “Dit betreft het in staat zijn de wetmatigheid te ontdekken die aan een reeks getallen ten grondslag ligt. Dit type vragen houdt verband met het abstractieniveau dat men aankan in de analyse en verwerking van cijfers.” Een cijferreeks heeft een logisch patroon. Zodra je dit herkent, kun je het volgende getal in de reeks logisch beredeneren. Voor het maken van cijferreeksen is het erg prettig als je je hoofdrekenvaardigheden nog wat oefent. Door snel te herkennen of iets vermenigvuldigt, deelt, of juist op- of aftrekt kun je ontzettend veel snelheid winnen op dit onderdeel. Specifiek voor de Eelloo test is dat je niet alleen het eerstvolgende, maar ook het volgende nummer in de reeks moet herkennen. Daarom zijn er twee rijen qua logica in de cijferreeks verwerkt.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Diagrammen – Abstract Redeneren

Eelloo: “Dit betreft het kunnen aangeven van de samenhang tussen verzamelingen van begrippen door middel van een afbeelding. Dit vermogen stelt iemand in staat algemene werkwijzen, richtlijnen of regels snel te doorgronden en toe te passen.” Bij diagrammen gebruik je meerdere vaardigheden. Zowel je verbale als je figuurmatige vaardigheden worden op de proef gesteld. Omdat je maar 25 seconden per vraag hebt, moet je razendsnel vaststellen of woorden tot een bepaalde verzameling horen. Stel je voor dat alle stoelen een verzameling zijn. Alle meubels zijn dan ook een verzameling waar alle stoelen in horen. Visueel geef je dit weer door alle stoelen in de verzameling meubelen te tekenen. Een appelboom heeft echter met beide woorden geen enkele overlap qua verzameling. Geen enkele appelboom is een meubel of een stoel. Daarmee staat die visueel los van beide andere verzamelingen. Het mooie aan diagrammen is dat er slechts rond de tien varianten bestaan. In ons oefenmateriaal kun je direct aan de slag om al deze varianten te leren kennen en daarna met oefenvragen dit uitgebreid toetsen.

Eelloo diagrammen oefenen
Eelloo analogieën oefenen

Analogieën – Verbaal Redeneren

Eelloo: “Dit betreft het kunnen ontdekken van overeenkomsten tussen paren van begrippen. Deze vaardigheid is van belang bij het onderkennen van samenhangen en het zien van grote lijnen.” Dit is een onderdeel wat relatief vaak wordt gevraagd. De Eelloo test vraagt de ‘dubbele’ analogieën. Je moet een verband zoeken tussen twee sets woorden, bijvoorbeeld:

…. vinger als voet staat tot ….

De woorden die deze analogie compleet maken zijn ‘hand’ en ‘teen’, je krijgt dan “Hand staat tot vinger, als voet staat tot teen”. Dit verband moet in beide sets van woorden exact gelijk zijn, dan heb je een analogie. Het is altijd een goed idee om analogieën goed te oefenen. Er bestaan namelijk zes tot acht basis varianten van analogieën. Door te oefenen zul je deze vormen snel herkennen en daarmee snel het juiste antwoord vinden op de vragen van de Q1000 capaciteitentest van Eelloo.

Wat meet het Q1000 Eelloo assessment?

De Eelloo Q1000 capaciteitentest is een assessment waarin het werk- en denkniveau van kandidaten wordt gemeten. Verschillende testonderdelen worden ingezet om te meten op aangeboren en verworven intelligentie. Hierdoor kan een bedrijf het meest betrouwbare beeld van een kandidaat verkrijgen.

Wat meet de Eelloo persoonlijkheidstest?

De Eelloo persoonlijkheidstest is een zogeheten Big Five test. Jouw persoonlijkheid wordt dan gemeten op basis van vijf waarden:

 1. extraversion (tegenover introversion)
 2. >conscientiousness
 3. emotional stability (tegenover neuroticism)
 4. agreeableness
 5. openness to experience

De persoonlijkheidstest van Eelloo maak je in ongeveer 20 minuten. De bedoeling is dat je een aantal stellingen beantwoordt en op basis daarvan krijg je een rapport over jouw persoonlijkheid.

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Het aantal vragen dat je krijgt wisselt. Je weet dus van tevoren niet hoelang je bezig gaat zijn met jouw assessment. Eelloo adviseert zelf om vijf kwartier vrij te maken voor de Eelloo Q1000 test. Je mag geen rekenmachine gebruiken, dus zorg ervoor dat je rekenvaardigheden op peil zijn. Oefen eventueel extra met hoofdrekenen en vergeet niet dat je pen en papier mag gebruiken. Oefen dus ook op het uitwerken van sommen met pen en papier.

Welke vaardigheden heb je nodig om de Eelloo test te maken?

Bij het maken van een Eelloo assessment worden meerdere vaardigheden van je gevraagd. Dit zijn de belangrijkste vaardigheden:

 • complexe informatie kunnen verwerken
 • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven
 • abstracte, verbale en numerieke problemen oplossen

Omdat elke test een zeer specifieke aanpak nodig heeft, is het erg belangrijk om bekend te raken met de vragen die Eelloo je kan stellen. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, we adviseren om deze van tevoren goed door te nemen.

Hoe moet ik de Eelloo Q1000 test oefenen?

Op de website van Eelloo kun je een aantal oefenopgaven maken voor verschillende onderdelen. Uit ervaringen van verschillende kandidaten blijkt dat dit niveau echter niet aansluit bij het echte assessment. Goed maken van die oefeningen biedt dus geen garantie op het assessment. Het is daarom het beste om specifiek voor elk onderdeel van Eelloo te oefenen. Ook als een onderdeel je goed ligt, is het aan te raden daarvoor te oefenen. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je een hoge score haalt, maar ook dat je een hogere score dan je mede kandidaten haalt. Met een hogere score val je namelijk meer op bij de recruiters.

De Eelloo Q1000 test oefenen doe je met het Eelloo Q1000 oefenpakket. De online training voor het Q1000 assessment van Eelloo bestaat uit 450+ oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

De Eelloo Q1000 test oefenen, begint bij Hellotest!

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor Eelloo:

 • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
 • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
 • 9 lessen.
 • 53 testen.
 • 1.058 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers

Wat is een Eelloo test?

Eelloo heeft meerdere testen om de capaciteiten, motivatie, persoonlijkheid en talenten van kandidaten te beoordelen. Deze testen geven inzicht in de capaciteiten en persoonlijkheid van de kandidaat. Voor een deel van deze testen kan je oefenen (de capaciteitentest) voor een gedeelte niet (de persoonlijkheidstesten).

Wat is een Q1000 test?

De Q1000 test is de capaciteitentest van Eelloo. Er bestaan verschillende variaties van deze test. Je kan deze op basis, midden en hoog niveau maken. Er is ook onderscheid op basis van jouw opleidingsniveau: mbo, hbo en wo. De Q1000 bestaat uit verschillende testen om jouw abstracte, numerieke en verbale capaciteiten te meten. Het is belangrijk dat je deze onderdelen goed oefent.