HireVue Assessment Oefenen

HireVue is een van oorsprong Brits bedrijf dat zich specialiseert in video en game based assessments. HireVue is actief voor graduates, starters, seniors en hoger.
Het proces bij HireVue bestaat uit een video interview, video assessment en een game based assessment. Daarnaast bieden ze verschillende coding assessments aan voor programmeurs.

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Corstiaan Smit

“De beste voorbereiding op het assessment interview, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Belangrijkste tip voor HireVue

Je hoeft niet te oefenen voor de game based assessments van HireVue. Dat betekent niet dat je niet moet zorgen dat je een goede prestatie levert. Zorg dus dat je uitgerust bent, een goede werkplek hebt en je goed kunt concentreren.

Wat is een HireVue Assessment?

Het HireVue cognitive game-based assessment bestaat uit verschillende games. Tijdens deze games worden zowel jouw cognitieve capaciteiten als emotionele intelligentie gemeten. De games die cognitieve capaciteiten meten zijn vooral gericht op rekenvaardigheid, geheugen en problemen oplossen. De emotionele intelligentie wordt gemeten op empathie, invloed en impulsiviteit.

Bij elkaar worden er honderden data punten verzameld die door een AI verwerkt worden. Zo krijg HireVue een goed beeld van jou als kandidaat. Op basis van dat profiel wordt dan vervolgens vastgesteld of je geschikt bent voor de functie waarop je solliciteert.

In totaal duurt het game based assessment zo’n 30 minuten. Zorg wel altijd dat je met meer tijd rekening houdt. Daardoor heb je meer rust in je hoofd en geen onnodige tijdsdruk tijdens het maken van de games.

Waarom een HireVue assessment?

De HireVue games worden gebruikt om kandidaten te selecteren voor werkgevers. Het hele HireVue proces bestaat uit een video interview, video assessment en een game based assessment. Tijdens deze drie onderdelen worden duizenden data punten verzameld. Al deze data punten worden door een AI verwerkt in jouw profiel. Op basis daarvan kan HireVue aangeven of jij geschikt bent voor de functie waarop je solliciteert.

Het hele proces is veel flexibeler en duurt minder lang. Daarom zou je als kandidaat een prettiger ervaring hebben. Je weet namelijk razendsnel of de functie geschikt is. Het nadeel is dat het onpersoonlijk aan kan voelen. Ook is het soms gek dat je na een paar onderdelen kan afvallen omdat je niet geschikt blijkt te zijn. Daarom is het belangrijk om goed te weten waaraan je begint.

Hoe ziet een HireVue assessment eruit?

Je moet verschillende games maken. Elke game duurt enkele minuten en je zult in totaal zo’n 30 minuten met de games kwijt zijn. De soorten games die je kunt verwachten zijn:

E-motions

Je krijgt steeds een gezicht te zien een paar seconden lang. De mensen die je te zien krijgt hebben een verschillende leeftijd, geslacht, achtergrond en etniciteit. Vervolgens moet je aangeven welke emotie zichtbaar is. De emoties die je moet herkennen, zijn:

  • boosheid,
  • angst,
  • afkeer,
  • geluk,
  • verrassing en
  • verdriet.

Teamchat en leaderchat

Dit is een Situational Judgement Test. Je krijgt verschillende fictieve situaties voorgelegd en moet aangeven hoe je daarmee omgaat. Hiermee wordt gekeken hoe je op situaties reageert. Hoe je samenwerkt en hoe je collega’s beïnvloedt.

Pulse

Hiermee wordt jouw impulsiviteit gemeten. Je krijgt heel veel voorwerpen te zien en mag alleen klikken als er een rode stip verschijnt. Je moet hiervoor dus heel geconcentreerd zijn en niet te vaak maar ook niet te weinig klikken. Je zult dus nauwkeurig en accuraat moeten zijn.

Digitspan

In dit geval krijg je een aantal cijfers achter elkaar te zien. Vervolgens moet je deze reeks cijfers kunnen herhalen. Hierbij wordt dus jouw geheugen gemeten maar ook jouw verbale capaciteiten. Een tip voor Digitspan: als je de volgende zes getallen achter elkaar krijgt: 1 4 6 8 3 4. Probeer deze dan samen te voegen, bijvoorbeeld tot 14, 68 en 34. Dan wordt het al makkelijker om te onthouden.

Shapedance

Dit is een abstracte test waarbij je telkens het juiste figuur moet bepalen. De figuren worden willekeurig getoond in een vierkant en je moet telkens het nieuwe vierkant kiezen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Capaciteitentest oefenen in 4 eenvoudige stappen

Uitnodiging

Bekijk de uitnodiging van jouw werkgever of opleiding. Daarin staat welke test je moet maken.

1

Overzicht

Staat in jouw uitnodiging niet wie de test maakt? Kijk dan in ons overzicht welke ontwikkelaar hoort bij jouw uitnodiging.

2

Catalogus

Zoek in onze catalogus op jouw test of testontwikkelaar. Dan krijg je vanzelf het juiste oefenpakket te zien.

3

Aan de slag

Binnen 5 minuten ga je aan de slag met het juiste oefenpakket! Zorg dat je alle oefeningen maakt.

4

Vind het juiste oefenpakket voor jouw test