Welkom bij jouw cursusoverzicht

Op deze pagina zie je een overzicht van alle cursussen waarvoor je staat ingeschreven. Al onze oefenpakketten hanteren een vaste structuur. In het cursusoverzicht vind je altijd:

 • De module ‘Begin hier met oefenen’ voor jouw specifieke oefenpakket: hierin vind je uitleg over jouw cursus en welke onderdelen je moet oefenen. Deze onderdelen staan verderop deze pagina.
 • Onderdelen: bijvoorbeeld cijferreeksen of figuurreeksen. Dit bevat de lessen en oefentoetsen ter voorbereiding op de test..
 • Engelstalig materiaal: in sommige gevallen is er Engels materiaal inbegrepen. Dat vind je onderaan deze pagina.

Uitleg over de module ‘Begin hier met oefenen’:
Elk oefenpakket heeft een specifieke toelichting ter voorbereiding. Wij hebben dit de module ‘Begin hier met oefenen’ genoemd. Lees altijd de ‘Begin hier met oefenen’ door voordat je begint met oefenen. Elke voorbereiding is uniek. Daarmee is dit jouw studiegids waar de belangrijkste vragen worden over jouw voorbereiding en het oefenpakket worden behandeld. Je vindt hier uitleg over:

 • Welke onderdelen je moet oefenen voor jouw test.
 • Hoe werkt de normgroep en de aanbevolen score?
 • Wanneer ben je klaar voor de test?
 • Informatie over de test.
 • Tactiek en strategie voor de test.

Totaalpakket / branche oefenpakket:
Als je het totaalpakket of een ander groot samengesteld pakket hebt, krijg je een heel groot overzicht. Neem dan goed de specifieke ‘Begin hier met oefenen’ module voor jouw test door om te bepalen welke onderdelen je moet voorbereiden. Je vindt de onderdelen door naar beneden te scrollen. Raadpleeg jouw eigen uitnodiging, of anders ons bedrijvenoverzicht om te bepalen welk oefenmateriaal je moet maken.

Naam van onderdeel komt niet overeen met het assessmentbureau:
Soms heb je een oefenpakket besteld en zie je een andere naam in jouw overzicht. Dit kan verwarrend zijn maar wordt uitgelegd in de Begin hier. Daarin staat welke onderdelen je moet oefenen om een goede voorbereiding op de test te hebben.

De reden dat je een andere naam ziet, is omdat het onderdeel hetzelfde is voor twee bureaus. In dat geval hebben we er vaak voor gekozen om één assessmentbureau in de titel te zetten. Anders worden de titels lang en onoverzichtelijk. In de Begin hier kan je precies terugvinden welke onderdelen overeenkomen met jouw test.

Je moet ingelogd zijn om jouw voortgang te zien.

Cursusopbouw:

Een cursus bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Modules – Lessen zijn onderverdeeld in modules.
 • Lessen – Een les bevat uitleg of een quiz met vragen.

Lessen:

Op Hellotest vind je verschillende soorten lessen:

 • Lesplan en begin hier: in deze lessen vind je uitleg hoe je specifiek met een bepaalde cursus moet omgaan. Ook vind je hier tips over het assessment.
 • Basis en complex: de meeste cursussen bevatten deze twee lessen. Hierin wordt achtereenvolgens de basis en daarna complexe stof behandeld.
 • Bureau specifiek: voor specifieke uitzonderingen van een bureau zijn specifieke lessen gemaakt. Hierin vind je uitzonderingen en instinkers voor dat assessmentbureau.
 • Oefentoets: een oefentoets bevat vragen voor dat onderdeel van het assessmentbureau. Het is belangrijk om hierbij de volgorde te volgen, dus eerst 1 en dan 2, et cetera.
 • Extra oefenen: deze vragen sluiten niet per se perfect aan op het bureau maar bieden goede oefening voor vergelijkbare vaardigheden.

Starten met de cursus:

 1. Klik op de cursus: nu vouwt een balk uit waarin de modules en lessen voor die cursus zichtbaar worden.
 2. Selecteer de les waarmee je wilt beginnen. Het is aan te raden om de getoonde volgorde te volgen.
 3. De les wordt geopend. Je kan de les volgen en onderaan krijg je twee opties: een quiz maken of de les afronden. Dan kan je door naar de volgende les.

Wisselen van les:

Als je tussentijds een andere les wilt maken kan dat op twee manieren:

 1. Als je de lessen geopend hebt, kan je rechts in beeld een andere les selecteren.
 2. Vanaf het cursusoverzicht kan je altijd de les selecteren die je wilt volgen.

Ook als je een quiz niet met 100% hebt voltooid, kan je op bovenstaande manieren van les wisselen!

Opnieuw maken van een quiz:

Als je een quiz voltooid hebt, kan je deze opnieuw maken.

Ik heb cursussen maar als ik erheen ga, kan ik ze niet openen?

 • Als je langer dan 30 dagen geleden de cursus hebt aangeschaft, kan het membership verlopen zijn.
 • Als je wel de mogelijkheid ziet om de quiz te starten maar deze laadt niet ben je waarschijnlijk uitgelogd. Log in dat geval opnieuw in via Mijn account of Inloggen.