Welkom bij jouw cursusoverzicht

Op deze pagina zie je een overzicht van alle cursussen waarvoor je staat ingeschreven. Al onze oefenpakketten hanteren een vaste structuur. Per cursus vind je altijd:

 • De les ‘Begin hier met oefenen’ voor jouw specifieke oefenpakket: hierin vind je uitleg over jouw cursus en welke onderdelen je moet oefenen. Het is aan te raden om hier met je voorbereiding te beginnen om zo je voorbereiding optimaal te starten.
 • Onderdelen: bijvoorbeeld cijferreeksen of figuurreeksen. Dit bevat de lessen en oefentoetsen ter voorbereiding op de test.

Totaalpakket / branche oefenpakket

Als je het totaalpakket of een ander groot samengesteld pakket hebt, krijg je een groot overzicht. Raadpleeg jouw eigen uitnodiging, of anders ons bedrijvenoverzicht om te bepalen welk oefenmateriaal je moet maken. Het kan zijn dat er overlap tussen de verschillende testen zit. Het systeem is zo ingericht dat de voortgang bij de verschillende cursussen duidelijk wordt bijgehouden. Op die manier voorkom je dubbel werk en dit zorgt voor een optimale voorbereiding. 

Cursusopbouw

Een cursus bestaat uit vrijwel altijd uit de uitleg per onderdeel en daarna oefentesten. Die bouwen op qua lengte en aantal vragen. Probeer zo veel mogelijk testen te maken voordat je aan je assessment begint. Elk assessmentbureau is uniek in de samenstelling van de onderdelen. Het systeem houdt automatisch de voortgang bij in het geval er overlap zit in de voorbereiding tussen verschillende testen. 

Lessen

Op Hellotest vind je verschillende soorten lessen:

 • Lesplan en begin hier: in deze lessen vind je uitleg hoe je specifiek met een bepaalde cursus moet omgaan. Ook vind je hier tips over het assessment.
 • Algemene uitleg over het onderdeel: hier wordt de algemene uitleg gegeven over het onderdeel.
 • Type specifiek: indien er een aanvullende les nodig is per type (bijvoorbeeld Cijferreeksen – Type B en Cijferreeksen Type C), zal dit apart worden getoond.
 • Oefentesten: de oefentesten bevatten vragen in de stijl die je op jouw test kunt verwachten. Het is aan te raden hier zo veel mogelijk van te maken voordat je aan je test begint.

Starten met de cursus

 1. Klik op de cursus: er opent een nieuwe pagina met daarin al het lesmateriaal voor de betreffende cursus.
 2. Selecteer de les waarmee je wilt beginnen. Het is aan te raden om de getoonde volgorde te volgen. Lees vooral de ‘Begin hier met oefenen’!
 3. De les wordt geopend. Zodra de les is afgerond, kun je aan de slag met de quizzen. 

Wisselen van les

Als je tussentijds een andere les wilt maken kan dat op twee manieren:

 1. Als je de lessen geopend hebt, kan je links in beeld een andere les selecteren.
 2. Vanaf het cursusoverzicht kan je altijd de les selecteren die je wilt volgen.

Ook als je een quiz niet met 100% hebt voltooid, kan je op bovenstaande manieren van les wisselen!

Opnieuw maken van een quiz

Als je een quiz voltooid hebt, kan je deze opnieuw maken.