Wat is error checking?

Het onderdeel error checking, ook wel snelheid en nauwkeurigheid genoemd, is een bijzonder onderdeel. Je krijgt telkens twee stukjes tekst te zien en het is vervolgens aan jou om aan te geven of deze stukjes tekst hetzelfde zijn of niet. In een korte tijd krijg je veel stukjes tekst te zien, dus het is niet alleen belangrijk dat je snel werkt, maar ook nauwkeurig.

De stukjes tekst komen in verschillende vormen voor, bijvoorbeeld:

  • alleen cijfers
  • alleen letters
  • cijfers en letters
  • cijfers, letters en leestekens

Daarnaast wisselt het aantal tekens, dat kan van vier tot wel twaalf oplopen.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle soorten error checking, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hoe kun je error checking oefenen?

Het assessment onderdeel error checking wordt door diverse assessmentbureaus gebruikt. Het lastige is dat je in korte tijd heel veel vragen moet beoordelen op gelijk of niet gelijk. Als je dit voor het eerst tegenkomt, zul je niet snel genoeg werken en vaak een slechte score halen.

Door error checking te oefenen, raak je bekend met de verschillende vormen. Daardoor kom je voor minder verrassingen op de test te staan en zul je beter presteren. Daarnaast is het controleren van de tekstjes een vaardigheid die je kunt verbeteren. Je zult dus ook sneller en beter worden in het herkennen van verschillen.

Error checking oefenen

Welke assessmentbureaus maken gebruik van error checking?

Zoals eerder gezegd, maken diverse assessmentbureaus gebruik van error checking. Assessmentbureaus die bij ons bekend zijn, zijn onder andere NOA en Pearson. Indien je wordt uitgenodigd voor een assessment, staat er vaak in de uitnodiging welk assessmentbureau de test gaat afnemen. We raden je aan om vervolgens op onze websites te checken welke onderdelen je kunt verwachten bij dit bureau. Op die manier kun jij je goed voorbereiden. Weet je niet welk assessmentbureau jouw test gaat afnemen? Bekijk dan ons bedrijvenoverzicht. Hier zie je welk bedrijf welk assessmentbureau inschakelt én welke onderdelen je kunt verwachten.

>Error checking oefenen

Oefenen met error checking? Dat doe je met Hellotest. Indien je weet bij welk bureau je een assessment moet afleggen, kun je een oefenpakket voor dat specifieke assessmentbureau bij ons kopen. In dat specifieke oefenpakket kom je dan het onderdeel error checking tegen. Op die manier kun je error checking oefenen met uitleg. Met onze oefenpakketten kun je oefenen met je error checking oplosstrategie en ben je volledig voorbereid op de moeilijkheidsgraad van het assessment.

Kies nu voor Hellotest en leer eenvoudig error checking te oplossen tijdens je assessment!

Ook kun je kiezen voor ons Hellotest totaalpakket. Dit is handig indien je veel assessments bij diverse bureaus moet afleggen. Hiermee krijg je toegang tot al ons cursusmateriaal.

Andere assessments

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.