Als je tijdens een sollicitatieprocedure een assessment moet maken, is er een kans dat dit een Harver assessment is. In het assessment van Harver word je getest op je cognitieve capaciteit, omdat die volgens Harver de beste voorspeller voor werkprestaties is. Om je optimaal voor te bereiden op dit assessment, heeft Hellotest zelf een oefenpakket voor Harver ontwikkeld. In dit oefenpakket vind je lesmateriaal voor een perfecte voorbereiding.

Op deze pagina vind je informatie over het Harver assessment en hoe je je hierop kunt voorbereiden.

Wat is een Harver assessment?

Harver is een Nederlandse uitgever van online psychometrische testen. In de test van Harver worden je cognitieve vaardigheden getest. Dit geeft een bedrijf namelijk meer inzicht in het vermogen om te leren, nieuwe kennis toe te passen en problemen op te lossen van een kandidaat.

Een aantal bedrijven die gebruik maken van Harver zijn onder andere Booking.com, Netflix, Heineken, Albert Heijn en KPMG.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan Harver. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het Harver assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hoe ziet de Harver test eruit?

Het Harver assessment wisselt nog wel eens van onderdelen. Op dit moment kun je rekenen op de onderstaande vijf onderdelen:

Analogieën – Verbaal Redeneren:

Bij analogieën krijg je twee woorden te zien met een onderliggend verband. Je moet vervolgens aangeven welk woord hetzelfde verband deelt met het gegeven derde woord.

Cijferreeksen – Numeriek Redeneren:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien en moet je zelf het laatste cijfer bepalen. Dat doe je door eenvoudige berekeningen uit te voeren zoals: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het lastige is dat je moet leren zien welke berekening toegepast moet worden.

Componenten – Logisch Redeneren:

Bij componenten moet je krijg je een gebroken figuur te zien. Het is de bedoeling dat je dan aanwijst welk compleet figuur hiermee gevormd kan worden.

Controleren – Verbaal Redeneren:

Bij controleren moet je in hele korte tijd bepalen of twee gegeven stukjes tekst of woorden hetzelfde zijn of niet. Door te oefenen leer je met de strakke tijd omgaan en makkelijker verschillen herkennen.

Spiegelbeelden – Abstract Redeneren:

Bij spiegelbeelden moet je aangeven welke figuren gespiegeld zijn aan het voorbeeld. Dit is een abstract onderdeel dat je met oefening goed onder de knie kunt krijgen.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Elk onderdeel van test heeft een eigen tijdsduur. Daarnaast moet je binnen die tijdsduur een aantal vragen maken. De Cognitive Ability test wordt ook steeds moeilijker naarmate je verder komt in het aantal vragen. Het Harver assessment is ontworpen zodat het lastig is om alle vragen te maken. Het is belangrijk om tijdens de test rustig door te werken en je niet af te laten leiden door het aantal vragen dat je nog moet maken. Als je door te snel werken onnodige fouten maakt, zal dit een nadelig effect hebben op je score.

Welke vaardigheden heb je nodig om een Harver test te maken?

Bij het maken van een Harver test worden meerdere vaardigheden van je gevraagd. De belangrijkste vaardigheden zijn:

  1. complexe informatie kunnen verwerken;
  2. het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven;
  3. abstracte, verbale en numerieke problemen oplossen.

Omdat elke test een zeer specifieke aanpak nodig heeft, is het erg belangrijk om bekend te raken met de vragen die je tijdens de Harver test kunt krijgen. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, neem deze van tevoren goed door.

Hoe moet ik een Harver assessment oefenen?

Als je een Harver assessment moet maken, is het verstandig om dit goed te bereiden. Dit kun je doen met het door ons gemaakte Cognitive Ability oefenpakket voor Harver.

Het Hellotest oefenpakket dat we hebben samengesteld, bevat alle onderdelen die je mogelijk kunt krijgen bij de Harver test. Zo kun je het Harver assessment oefenen, waar en wanneer je dat wilt. Na afronding van het oefenpakket ben je bekend met de manier waarop de vragen voor het assessment gesteld kunnen worden. Ook ben je per onderdeel in staat om de juiste strategie en aanpak te hanteren. Doordat je op een niveau oefent wat vergelijkbaar is met de vragen op het assessment ben je perfect voorbereid.

Wil je de Harver test oefenen op een kwalitatieve manier? Kies dan voor het oefenpakket van Hellotest.

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor Hrorganizer:

  • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
  • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
  • 15 lessen.
  • 38 testen.
  • 727 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers