Wat is een Hudson assessment?

Hudson is een groot en internationaal opererend HR-adviesbureau. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel talent management als in recruitment. In beide onderdelen van het bedrijf wordt gebruik gemaakt van het Hudson assessment. Dit instrument maakt het mogelijk om deelnemers te testen op cognitieve capaciteiten.

Naast de capaciteitentest is het ook mogelijk om een motivatie, persoonlijkheidsvragenlijsten en motivatievragenlijsten af te nemen. Daarmee is Hudson in staat om een goed beeld van een kandidaat te vormen.

Wil jij je optimaal voorbereiden op het Hudson assessment? Dan vind je op deze pagina alle informatie over de onderdelen en hoe die het beste kan worden voorbereid.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het Hudson assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan Hudson. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom een Hudson assessment?

Tijdens het sollicitatietraject van sommige bedrijven wordt er gebruikgemaakt van de Hudson test. Wanneer je deze goed oefent, kun je een streepje voor hebben op de concurrentie. Onder andere BPOST maakt gebruik van de Hudson test.

Hoe ziet het Hudson assessment eruit?

Hudson heeft een eigen instrument ontwikkeld voor het meten van de cognitieve capaciteiten. De naam van deze test is de Reasoning Ability test (Hudson redeneertest). Het assessment bestaat vrijwel altijd uit dezelfde drie onderdelen. Dit zijn abstract redeneren, verbaal redeneren en numeriek redeneren.

De test kent een adaptief karakter tot vier niveaus waardoor het mogelijk is om mensen met een brede achtergrond te testen. Naast numeriek, verbaal en abstract redeneervermogen meet de test ook bredere vaardigheden als plannen, snelheid en nauwkeurigheid, technisch en ruimtelijk inzicht.

Wat meet het Hudson assessment?

Tijdens het Hudson assessment wordt verbaal redeneren gemeten aan de hand van het analyseren van teksten. Numeriek redeneervermogen meet het vermogen van het oplossen van tabellen en grafieken. Abstract redeneervermogen vraagt het oplossen van stroomdiagrammen.

Tabellen en grafieken – Numeriek redeneren Hudson

Het onderdeel numeriek redeneren van Hudson is een complex onderdeel. Aan de hand van tabellen en grafieken wordt er getest op het vermogen om complexe numerieke informatie te verwerken. Er worden meerdere tabellen en grafieken getoond waarbij telkens enkele vragen moeten worden beantwoord.

>Doordat er veel variatie zit in de mogelijkheden is het goed om gericht te oefenen voor het numeriek redeneren van Hudson. Het is belangrijk bekend te zijn met het type tabellen en grafieken die gevraagd kunnen worden tijdens het assessment. Op die manier voorkom je vervelende verrassingen tijdens het maken van de test. Ook worden veel instinkers voorkomen.

Het Hellotest oefenpakket geeft een duidelijke uitleg over de optimale strategieën en tactieken voor het oplossen van grafieken en tabellen. De tabellen die het meest voorkomen worden apart geanalyseerd. Daarnaast is het mogelijk om via de oefentoetsen de ervaring van het assessment zo veel mogelijk te benaderen.

SHL numeriek redeneren oefenen
SHL verbaal redeneren oefenen

Analyseren – Verbaal redeneren Hudson

De capaciteitentest verbaal redeneervermogen meet het analyseren van complexe verbale informatie. Hierbij krijg je een tekst te zien inclusief een specifieke vraag. Dit kan bijvoorbeeld zijn welke stelling juist is op basis van de tekst.

Bij het oplossen van de vraag moet je de stelling selecteren op basis van informatie de in de tekst staat. De antwoorden mag je dus alleen baseren op de informatie die getoond wordt. Hierbij telt dus niet de kennis die je vanuit je algemene ontwikkeling hebt.

Over het algemeen vergt het enige oefening voordat je gewend bent aan de valkuilen van verbaal redeneren. Omdat tekst ook vaak meerzijdig geïnterpreteerd kan worden is dit onderdeel minder absoluut dan bijvoorbeeld numeriek en abstract redeneren. Daarom wordt dit onderdeel als relatief lastig ervaren.

Het Hellotest oefenpakket helpt bij het doorgronden van het analyseren van teksten. Aan de hand van een duidelijke uitleg en representatieve oefenvragen van een vergelijkbaar niveau als het echte assessment is het mogelijk om dit toch goed voor te bereiden.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Stroomdiagrammen – Abstract redeneren Hudson

Het onderdeel abstract redeneren voor de Abstract Reasoning Ability test is relatief zeldzaam. Aan de hand van een set regels en relaties wordt jouw vermogen op logische verbanden getoetst. Er worden voorbeeld relaties getoond. Die relaties moeten toegepast worden op de vraag.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde regels een figuur vergroten of juist verkleinen. Om de vraag goed te begrijpen moeten de regels worden doorgrond. Als alle regels duidelijk zijn kunnen ook alle vragen opgelost worden. Dit lijkt qua principes op een formule. Links worden elementen getoond, daarna enkele regels waarna dit leidt tot de figuren rechts in de vergelijking.

In het Hellotest oefenpakket raak je bekend met de manier waarop deze regels en relaties werken. Dit niveau bouwt stapsgewijs op van makkelijk naar moeilijk. Vervolgens kun je aan de hand van oefentoetsen je nieuw aangeleerde vaardigheden toepassen.

Saville Stroomdiagrammen

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Het Hudson Reasoning Ability assessment (de Hudson redeneertest) heeft een aantal eigenschappen die van invloed zijn op je strategie en aanpak. Hudson hanteert per onderdeel één tijd voor alle vragen. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Het is mogelijk om meer tijd te besteden aan een moeilijke vraag. Ook kan er tijd worden gewonnen met een makkelijke vraag. Het is mogelijk om terug te keren naar eerder gemaakte vragen.

Het is echter belangrijk om niet te lang bij een te moeilijke vraag stil te staan. Op die manier raakt de kans verkeken om vragen verderop in de test met de juiste aandacht te maken. Bepaal vooraf hoeveel tijd er per vraag kan worden besteed en wijk hier niet te veel van af tijdens het maken van de test. Bekijk dit bijvoorbeeld elke vijf vragen, of elke nieuwe tekst en tabel. Op die manier kun je globaal je voortgang het beste bijhouden.

Welke vaardigheden heb je nodig om het Hudson assessment te maken?

Moet je binnenkort een Hudson assessment maken? Dan worden er diverse vaardigheden van je gevraagd, zoals:

  • complexe informatie kunnen verwerken;
  • abstracte, verbale en numerieke problemen oplossen;
  • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven.

Omdat elke test een zeer specifieke aanpak nodig heeft, is het erg belangrijk om bekend te raken met de vragen die Hudson je kan stellen. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, een goede voorbereiding kan het verschil maken!

Hoe moet ik de Hudson redeneer oefeningen oefenen?

Indien je binnenkort een Hudson assessment moet maken, adviseren we je om deze goed voor te bereiden. Een Hudson test oefenen, doe je bij Hellotest! Voor elk onderdeel van de Hudson test geldt een andere voorbereiding. Deze onderdelen kun je het beste oefenen met een Hudson oefenpakket. Daarin komt elk onderdeel aan bod met een uitgebreide theorie en voldoende oefenvragen.

Moet je de komende tijd meerdere assessments maken, bij diverse bureaus? Dan adviseren we je het Hellotest totaalpakket. Dit is de ultieme voorbereiding op assessments! Met het Hellotest totaalpakket krijg je toegang tot al het cursusmateriaal op de website. Het totaalpakket geeft 60 dagen toegang tot ruim 10.000 vragen! Daarmee ben je perfect voorbereid op ieder type assessment!

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor Hudson:

  • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
  • 13 lessen.
  • 28 testen.
  • 546 oefenvragen.
  • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers