Bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kun je werken als docent voor de klas, onderzoeker, managers of als medewerker ieen ondersteunende functie. De gemeenschappelijk factor is dat ze samen het mogelijk dat het onderwijs uitgevoerd kan worden.

Hogeschool van Amsterdam als werkgever

Ga je werken bij HvA, dan ga je werken bij een grote onderwijsinstelling in de hoofdstad AmsterdamZe hebben niet alleen een breed aanbod aan beroepsonderwijs en een grote variëteit aan studenten, maar de diversiteit is ook terug te vinden in het personeel. De diversiteit is terug te vinden in de functies, niveau en cultuur. Ga jij werken bij de HvA dan heb je veel kansen op werkgebied en jezelf verder te professionaliseren. Ook heb je zelf natuurlijk de mogelijkheid om je te laten bijscholen. Van het volgen van cursussen, promoveren, een congres bezoeken tot stage lopen; het is allemaal mogelijk bij de HvA. Scholing zorgt ervoor dat je kennis up-to-date blijft en dat je nieuwe inzichten kunt delen. Ook doet de HvA doet mee met Project Buiten: een online platform met opdrachten en meeloopstages bij deelnemende hogescholen voor alle medewerkers van deze hogescholen.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken voor de HvADe eerste stap om dat te bereiken is het invullen van een online sollicitatieformulier van één van de vacatures. Hier wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens, je opleiding en werkervaring. Binnen twee tot drie weken ontvang je een reactie op jouw sollicitatie. Zijn er genoeg aanknopingspunten tussen jou en de gevraagde functie? Dan krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek met de HR manager en de manager van de afdelingVerloopt dat goed? Dan worden jouw referenties gecheckt. Is dit allemaal keurig in orde? Dan ga je door in de sollicitatieprocedure van de HvA. De volgende stap is het maken van het online assessment van de HvA. Dit assessment bestaat uit en capaciteitentest, persoonlijkheidstest en vragen over jouw communicatieve en probleemoplossend vermogen. Heb je het online assessment van de HvA goed afgerond? Dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Hierin ga je verder in op de inhoud van de functie, toekomstverwachting en werken bij de HvA. Was dit ook een positief gesprek? Dan volgt daarna een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna krijg je een aanbod van de HvA en wordt besproken wanneer je aan de slag kunt bij de HvA.

Hogeschool van Amsterdam

 • Aantal medewerkers: 4.060
 • Opgericht: 1993
 • Op de HvA wordt lesgeven aan ruim 46.675 studenten
NOA exclusie oefenen

NOA MCT-H Oefenpakket

35,00

Dertig dagen toegang tot volledige uitleg over NOA MCT-H en 2.200+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

 • 30 dagen toegang
 • 17 lessen
 • 73 testen
 • 2215 oefenvragen

Geschikt voor:

 • Rekenvaardigheid
 • Componenten
 • Woordrelaties
 • Cijferreeksen
 • Controleren
 • Spiegelbeelden
 • Woordanalogieën
 • Exclusie

Ook te koop als onderdeel van:

Hogeschool van Amsterdam assessment

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.

Componenten:

Bij componenten moet je vaststellen welk heel figuur gemaakt kan worden met enkele losse figuren. Vergelijk het met puzzelen.

Woordrelaties:

Synoniemen zijn woorden met dezelfde betekenis. Antoniemen zijn woorden met een tegengestelde betekenis. In dit onderdeel moet je telkens een antoniem of synoniem van het gegeven woord selecteren.

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Controleren:

Bij controleren moet je razendsnel vaststellen of twee stukjes tekst hetzelfde zijn. Het gaat hierbij om veel informatie in hele korte tijd.

Spiegelbeelden:

Bij spiegelbeelden moet je selecteren welke figuren gespiegeld zijn en niet gedraaid.

Woordanalogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Exclusie:

Je krijgt een aantal figuren te zien. In plaats van aan te geven welk figuur erbij hoort, moet je aangeven welk figuur er niet tussen hoort. Hiervoor moet je eerst vaststellen wat de onderlinge relatie van de figuren is.