Maak je cv compleet met een persoonlijk profiel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vind het juiste oefenpakket voor jouw test

Een cv is zoveel meer dan een verzameling van werk- en studie ervaringen. Het is je visitekaartje, en een visitekaartje verdient een mooie introductie. Daarom zie je tegenwoordig steeds vaker een persoonlijk profiel op een cv terugkomen. Dit is een korte introductie tekst over jezelf, die de lezer een eerste indruk geeft. In dit artikel vertel ik wat er absoluut niet mag ontbreken in een profiel cv en geef ik vijf cv profiel voorbeelden.

Wat is een persoonlijk profiel?

Een persoonlijk profiel is een korte introductietekst op je cv van 4-6 regels waarin je jezelf voorstelt. Deze tekst geeft de lezer een goede eerste indruk. Wist je dat ruim driekwart van de werkgevers graag je persoonlijkheid terugziet op je cv? Een persoonlijk profiel geeft je de kans om uit een stapel cv’s te springen.

Zo schrijf je een sterk persoonlijk profiel voor je cv

Een persoonlijk profiel schrijf je niet zomaar. Het is een kunst om jezelf te omschrijven in slechts een paar zinnen. Hier zijn wat tips die je op weg helpen:

  • Schrijf een knallende openingszin.
  • Benoem je kennis en kwaliteiten.
  • Laat je functietitel vallen.
  • Schrijf een informele en enthousiaste tekst.
  • Benoem je vaardigheden die het meest aansluiten bij de vacature.
  • Gebruik feiten en cijfers om je tekst kracht bij te zetten.
  • Deel je visie en persoonlijke ambities.
  • Verkoop jezelf.

Zit je nu met je handen in het haar en weet je écht niet hoe je deze punten beknopt in 75 woorden kunt omschrijven? Ga dan eerst schrijven en daarna schrappen. Als je eenmaal een tekst hebt staan, wordt het gemakkelijker om de niet-essentiële zinnen eruit te halen. Je tekst is af op het moment dat je hem doorleest en denkt: ja, dit ben ik.

Tip: Laat je profiel op je cv checken door een vriend/familie. Deze persoon kan de laatste taal- en typefouten eruit halen en voelt ook aan of de tekst bij jou past.

Vijf cv profiel voorbeelden

Een persoonlijk profiel is natuurlijk ‘persoonlijk’ en daardoor geheel afhankelijk van wie jij bent als persoon. Maar om je toch nog wat verder opweg te helpen, hebben we vijf persoonlijke profielen voor verschillende beroepen geschetst. Lees er lekker doorheen en laat je inspireren.

Profiel cv voor een winkelmedewerker

Mijn naam is X en ik sta al jaren met veel plezier op de werkvloer. Van het aanspreken van klanten, tot het adviseren en de verkoop: voor mij gaat alles als vanzelf. Ik vind het belangrijk om met de klant een persoonlijke relatie op te bouwen en er zo voor te zorgen dat de klant met veel plezier terugkomt. Na vier jaar als winkelmedewerker bij [huidig bedrijf] gewerkt te hebben, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het lijkt mij dan ook geweldig om jullie verkoop te stimuleren en [nieuw bedrijf] te laten groeien.

Profiel cv voor een klantenservicemedewerker

Mensen helpen om het beste uit een product of dienst te halen, is het liefste dat ik doe. Hoe complexer het vraagstuk, hoe meer energie ik krijg van het vinden van een passende oplossing. Ik heb dit nu drie jaar mogen ervaren binnen mijn functie als klantenservicemedewerker bij [huidig bedrijf] en het is nu tijd voor meer! Ik denk dat ik bij [nieuw bedrijf] mijn kwaliteiten in kan zetten om jullie klanten nóg blijer te maken.

Profiel cv voor een marketingmedewerker

Hi, ik ben [naam]. Welkom op mijn cv! Ik ben altijd al een creatieve en bezige bij geweest. Het was daarom ook geen verrassing toen ik vier jaar geleden begon aan mijn opleiding X. En met succes, want ik ben nu als marketing professional op zoek naar mijn eerste uitdaging. Ik wil graag bij jullie werken omdat ik mij als reeds afgestudeerde goed kan verplaatsen in jullie doelgroep. Met mijn kennis en ervaring gaan we content maken die niet onopgemerkt zal blijven!

Profiel cv voor een managementfunctie

Als [functietitel] vind ik het belangrijk om mijn team door middel van zelfstandigheid en coaching verder op weg te helpen in hun carrière. Dit doe ik door twee wekelijks een-op-een gesprekken te voeren over persoonlijke doelen en ook in teamverband elke maand doelen te stellen. Ik vind dat er een goede balans moet zijn tussen gesprekken op werk- en persoonlijk niveau. Met deze werkwijze heb ik al meerdere teams succesvol begeleid. Ik hoop hetzelfde voor [bedrijfsnaam] te kunnen doen.

Profiel cv voor medewerker in de zorg

Welkom op mijn cv! Mijn naam is X en ik ben momenteel werkzaam als [functietitel] bij [huidige bedrijf]. Ik heb altijd al graag met mensen gewerkt. Als [functietitel] heb ik als geen ander ervaren hoe het is om mensen te helpen en wat een positieve energie je daarvoor terug krijgt. De glimlach van een patiënt is onvervangbaar. Naast mijn liefde voor de zorg, werk ik zeer secuur en ben ik ook thuis in de administratieve kant van de zorg.

Zit jouw functie niet tussen dit rijtje voorbeelden? Gebruik de voorbeelden dan als inspiratiebron en ga zelf aan de slag met het schetsen van je profiel. Heel veel succes met het schrijven van een persoonlijk profiel voor je cv. Vergeet niet om ook een pakkende sollicitatiebrief te schrijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees meer artikelen over solliciteren en assessments ...

Inhoudsopgave

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Totaalpakket met 50% korting!

Als bestaande gebruiker krijg je 50% korting op ons totaalpakket. Je betaalt dus geen 69,99 maar slechts 34,99.

Totaalpakket van 199,99 voor 69,99

Beste keus: kies voor het Hellotest Totaalpakket met meer dan 12.500 oefenvragen.

Moet jij een assessment maken binnenkort?

Slechts 45% van de kandidaten slaagt voor het assessment. Begin vandaag dus nog met oefenen voor jouw test. Gebruik de kortingscode: 10eenmalig voor eenmalig 10% korting!