Hellotest favicon

Sollicitatievraag: Wat zijn je verantwoordelijkheden in je huidige functie

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Een recruiter wil natuurlijk graag weten wat hij aan jou kan hebben in een bepaalde functie. Een sollicitatievraag die vaak gesteld wordt om daar achter te komen is ‘Wat zijn je verantwoordelijkheden in je huidige functie?’. Wat kun je het beste op deze vraag antwoorden?

Hoe zelfstandig ben jij?

Als je solliciteert naar een soortgelijke functie als die je nu vervult of eerder vervuld hebt, zal het voor de recruiter wel zo’n beetje duidelijk zijn welke verantwoordelijkheden je nu hebt of gehad hebt. Als je echter nu een heel andere functie vervult of werkt bij een bedrijf dat hij niet kent, zal de recruiter graag weten welke verantwoordelijkheden je daar hebt. Onderliggende vraag is natuurlijk hoe zelfstandig jij bent en wat hij aan je over kunt laten.

Zo concreet mogelijk

Om je verantwoordelijkheden te omschrijven moet je de recruiter een duidelijk beeld geven van jouw werkzaamheden. Vertel welke taken je hebt, wat je hiervan zelfstandig uitvoert, welke doelen je moet halen en aan wie je rapporteert. Probeer hierbij zo concreet mogelijk te zijn. Noem getallen als dat mogelijk is. Heb je een inkoopbevoegdheid tot € 10.000,-? Stuur je tien mensen aan? Door deze cijfers krijgt de recruiter een goed beeld van wat jij aan kan.

Ambities

Waren je verantwoordelijkheden niet zo erg groot? Of in ieder geval niet zo groot als jij zou willen? Laat dat dan in ieder geval weten en benoem je ambities. Je sollicitatie is er misschien wel op gericht om verder door te groeien. Vertel dan rustig dat je nu aan drie mensen leiding hebt gegeven en dat je heb gemerkt dat dat je goed afgaat en dat je daar energie van krijgt. En dat je daarom nu dus heb gesolliciteerd naar een functie waarbij je aan meer mensen leiding moet geven. Je verantwoordelijkheden kunnen met je meegroeien!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Niels Poelsma

Niels Poelsma

Niels is als mede eigenaar en oprichter van Hellotest elke dag bezig met assessments. Hij is eindverantwoordelijk voor de numerieke onderdelen zoals rekenvaardigheden, cijferreeksen en algebra. Daarnaast houdt Niels zich bezig met het ontwikkelen van de website en de online marketing.

Lees meer artikelen over solliciteren en assessments ...

Inhoudsopgave

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Capaciteitentest oefenen in 4 eenvoudige stappen

Uitnodiging

Bekijk de uitnodiging van jouw werkgever of opleiding. Daarin staat welke test je moet maken.

1

Overzicht

Staat in jouw uitnodiging niet wie de test maakt? Kijk dan in ons overzicht welke ontwikkelaar hoort bij jouw uitnodiging.

2

Catalogus

Zoek in onze catalogus op jouw test of testontwikkelaar. Dan krijg je vanzelf het juiste oefenpakket te zien.

3

Aan de slag

Binnen 5 minuten ga je aan de slag met het juiste oefenpakket! Zorg dat je alle oefeningen maakt.

4

Vind het juiste oefenpakket voor jouw test

Je krijgt de testontwikkelaars te zien die bij jouw zoekopdracht horen.