De gemeente heeft de verantwoordelijkheid voor het leven en welzijn van 500.000 inwoners van Den Haag. Werken voor de gemeente Den Haag is dan ook een afwisselende baan.

De gemeente Den Haag als werkgever

Ga je werken bij de gemeente Den Haag, dan ben je verantwoordelijk voor de leefbaarheid van een stad waar mensen met 180 verschillende nationaliteiten wonen, werken en verblijven. Dat vraagt om een open blik, initiatief en de wil om echt het verschil te maken. Net zo als de stad is ook de cultuur bij gemeente Den Haag divers en slagvaardig. De gemeente Den Haag werkt dan ook hard om als werkgever potentieel talent binnen te halen en te houden. Daarom wordt er gekeken naar hoe jij kan worden ingezet en waar jouw kracht ligt. Zodat je goed bent in het werk wat je doet en samen doelen kan bereiken.

Sollicitatieprocedure

De eerste stap van het solliciteren bij de gemeente Den Haag is door te reageren op een vacature op de website van de gemeente Den Haag. Dit doe je door een online sollicitatieformulier in te vullen. In dit formulier word je gevraagd je persoonsgegevens in te vullen en je CV, een motivatiebrief, en je diploma’s en certificaten aan te leveren. Nadat de gemeente Den Haag jouw sollicitatie in overweging heeft genomen, en dit positief blijkt te zijn, zal je uitgenodigd worden voor een eerste gesprek met één van de leden van de selectiecommissie. Is dit gesprek goed bevallen? Dan word je uitgenodigd voor een online assessment. Met het online assessment van de gemeente Den Haag wordt het vermogen om te kunnen leren, probleemoplossend te werken en jouw communicatieve vaardigheden getoetst. Een speerpunt van de gemeente Den Haag is namelijk dat jij  in diverse situatie een open blik blijft houden. Daarom komt dat ook speciaal terug in het online assessment van  de gemeente Den Haag. Zijn de testen en het gesprek succesvol verlopen dan zal er een tweede gesprek volgen. In het tweede gesprek van de sollicitatieprocedure bij de gemeente Den Haag wordt meer de diepte in gegaan op jouw capaciteiten en persoonlijkheid. Is dit allemaal positief? Dan krijg je daarna een aanbod van de gemeente Den Haag en kun je aan de slag.

Gemeente Den Haag

  • Aantal medewerkers: 7.556
  • Van de 7.556 medewerkers is 51% man en 49% vrouw
  • In 2018 gaat de gemeente Den Haag gerichter werven onder jongeren en biculturelen