Hellotest favicon

In vier stappen een pakkende afsluiting van je motivatiebrief

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ben jij druk bezig met het solliciteren voor een nieuwe baan, stage of traineeship? Dan is het na het schrijven van een goede intro en een ijzersterk middenstuk tijd voor de afsluiting. Maar hoe sluit je een motivatiebrief af? Met deze laatste woorden wil je jouw potentiële werkgever nog een keer duidelijk maken waarom juist jij de beste kandidaat bent voor de functie. Schrijf de afsluiting aan de hand van onze checklist. Dan weet je zeker dat jouw motivatiebrief opvalt tussen de rest.

1. Een goede basis

In de afsluiting van je motivatiebrief zijn er een aantal zaken die niet vergeten mogen worden. Een goede basis beschikt over een verwijzing naar je curriculum vitae (cv). Voeg deze toe als bijlage zodat je de lezer hier op kunt wijzen. Spoor daarnaast de lezer aan om contact met jou op te nemen. Een makkelijke insteek hierbij is om aan te geven dat je de motivatiebrief en je cv graag persoonlijk verder komt toelichten.

Schrijf je een open sollicitatie? Dan is het van belang om net iets scherper te zijn omdat je niet zeker weet of en wanneer er contact met je opgenomen wordt. Geef daarom tijdens het afsluiten van de motivatiebrief aan dat je na een bepaald aantal dagen contact opneemt. Dit om te kijken of de motivatiebrief goed is ontvangen en of er mogelijkheid is tot het inplannen van een afspraak.

2. De juiste uitstraling

In een motivatiebrief wil je graag zelfverzekerd overkomen. Dit heb je als het goed is al in het middenstuk gedaan aan de hand van jouw sterktes en kwaliteiten. Als je deze op een juiste wijze hebt omschreven is het makkelijk om hier in de slotzin van de sollicitatiebrief op terug te komen. Het is daarbij ook van belang dat je niet té zelfverzekerd overkomt. Richt je daarom alleen op de kwaliteiten die specifiek bij de desbetreffende functie passen. Zorg ook dat je goed aangeeft wat jou uniek maakt en dat je enthousiasme is terug te lezen in de gehele motivatiebrief.

3. De schrijfstijl

Het hangt natuurlijk af van het bedrijf waar je jouw motivatie naar verstuurt Het is goed om na te denken over de formaliteit/informaliteit van jouw brief. In Nederland is het gebruikelijk om niet té formeel te schrijven. Solliciteer je bij een buitenlands bedrijf? Zoek dan nog even de richtlijnen van dit land op. Schrijf daarbij prikkelend. Gebruik woorden uit het vakgebied en geef de lezer het gevoel dat ze met een professional te maken hebben. Daarnaast is het verstandig om de afsluitende alinea niet te lang te maken. Met 4 á 5 zinnen heb je genoeg ruimte om alle belangrijke punten nog een keer te benoemen. Tegelijk behoud je dan de aandacht van de lezer.

4. Voorbeeldzinnen

We geven jou graag een goed beeld van de slotzinnen je het beste kunt gebruiken voor je motivatiebrief. Daarom geven we onderstaand een paar voorbeelden. Let wel op met het letterlijk overnemen van deze zinnen. Je kunt de lezer namelijk beter overtuigen wanneer je hier een persoonlijke twist aan geeft.

  • Voor meer informatie over mijn ervaringen en huidige werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn cv. Vanzelfsprekend ben ik bereid mijn cv en motivatiebrief in een gesprek nader toe te lichten.
  • Graag kom ik bij u langs om middels een gesprek mijn enthousiasme voor deze functie en uw bedrijf nader toe te lichten.
  • Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen ben ik altijd bereikbaar deze te beantwoorden. Alvast bedankt voor alle tijd en moeite en ik hoor graag van u.

Met alle tips én onze voorbeelden hopen we dat je helemaal klaar bent voor het schrijven van je motivatiebrief. Maar vooral dat je weet hoe je deze afsluit. Heel veel succes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Niels Poelsma

Niels Poelsma

Niels is als mede eigenaar en oprichter van Hellotest elke dag bezig met assessments. Hij is eindverantwoordelijk voor de numerieke onderdelen zoals rekenvaardigheden, cijferreeksen en algebra. Daarnaast houdt Niels zich bezig met het ontwikkelen van de website en de online marketing.

Lees meer artikelen over solliciteren en assessments ...

Inhoudsopgave

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Capaciteitentest oefenen in 4 eenvoudige stappen

Uitnodiging

Bekijk de uitnodiging van jouw werkgever of opleiding. Daarin staat welke test je moet maken.

1

Overzicht

Staat in jouw uitnodiging niet wie de test maakt? Kijk dan in ons overzicht welke ontwikkelaar hoort bij jouw uitnodiging.

2

Catalogus

Zoek in onze catalogus op jouw test of testontwikkelaar. Dan krijg je vanzelf het juiste oefenpakket te zien.

3

Aan de slag

Binnen 5 minuten ga je aan de slag met het juiste oefenpakket! Zorg dat je alle oefeningen maakt.

4

Vind het juiste oefenpakket voor jouw test

Je krijgt de testontwikkelaars te zien die bij jouw zoekopdracht horen.