De grootste uitdaging voor Rijkswaterstaat is een balans te vinden tussen verschillende belangen van economie, milieu en woongenot bij het inrichten van het land. Het land beschermen tegen overstromingen, voldoende en veilig van A naar B en schoon water is een greep uit de verantwoordelijkheden.

Talent als basis, diversiteit als kracht

Rijkswaterstaat is een bedrijf dat ruimte wil bieden aan iedereen en diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor Nederland. Kortom, iedereen is welkom bij de organisatie. Als je er nog niet helemaal uit bent of Rijkswaterstaat bij jou past, kun je gerust de vaak geplande inhouse-dagen of -lunchen bij wonen om een goede indruk te krijgen. Ook is het mogelijk om als trainee, 18 maanden aan de slag te gaan waardoor je in verschillende werkvelden en organisatieonderdelen werkt. Met persoonlijke vaardigheden als resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en verbindend, pas je uitstekend bij Rijkwaterstaat.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren bij Rijkswaterstaat gebeurt door je sollicitatiebrief en CV op te sturen. Tijdens de selectie van de sollicitaties wordt er gekeken naar geschikte kandidaten. Wanneer je door de briefselectie bent ontvang je eventueel een e- assessment. De deadline hiervoor wordt vaak aangegeven in de vacature onder het kopje bijzonderheden. De e-assessment dien je uiterlijk binnen enkele dagen te maken. Afhankelijk van de functie kun je de volgende onderdelen verwachten: statische figuurreeksen, matrixen, analogieën en rekenen met tabellen en grafieken of figuurreeksen, cijferreeksen, diagrammen en analogieën. Vervolgens hoor je of je uitgenodigd ben voor de selectie dag of een eerste gesprek. Daarnaast kan ook een casus of online screening (via databanken) onderdeel zijn van het recruitment proces, evenals het inwinnen van referenties.

Rijkswaterstaat

  • Sinds de 18de eeuw neemt Rijkswaterstaat de zorg voor weg en water op zich
  • De 8.700 medewerkers werken verspreid over landelijke en regionale organisatieonderdelen
  • Het hoofdkantoor staat in Den Haag en valt onder het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
LTP cursusoverzichtLTP analogieën

LTP Oefenpakket

35,00

Kies voor de beste online LTP oefensite. Hier vind je online training voor het NIT H en LTP Impact assessment. De training bestaat uit 2.000+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de NIT M en H en LTP Impact voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
27 lessen
79 testen
2.095 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
2.100+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Verbale relaties M en H
NIT M en H
Matrix  M en H
Abstracte test M en H
Numerieke test M en H
Cijferreeksen M en H
Syllogismen M en H

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Rijkswaterstaat assessment

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Abstracte test / figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.