Belastingdienst assessment

Moet jij een assessment maken voor de Belastingdienst? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates en managers.

Eelloo oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding
op het assessment voor de Belastingdienst,
alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Belastingdienst assessment test te oefenen.

De Belastingdienst is bekend van de blauwe enveloppen. Als medewerkerdraag je bij aan een financieel gezond Nederland.

De Belastingdienst als werkgever

Bij de Belastingdienst wordt veel gevraagd van haar medewerkers. Elke dag van de week, 24/7, is de Belastingdienst bereikbaar. Ze vragen veel, maar als jij hier aan de slag gaat, krijg je ook veel terug.

Hier kun je niet alleen rekenen op een goed salaris, vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering. Je beschikt ook over een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen dit pakket bepaal je zelf wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Sollicitatieprocedure Belastingdienst

Het begint met een e-mail met jouw CV en motivatiebrief. Jouw sollicitatie wordt dan beoordeeld aan de hand van de functie-eisen uit de vacature. Voldoe je aan deze eisen dan ga je door naar de tweede stap in de sollicitatieprocedure van de Belastingdienst.

Voorselectietest belastingdienst

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de sollicitatieprocedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over voorselectietest en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van deze test duurt ongeveer 120 minuten en kun je thuis achter de computer doen.

Sollicitatiegesprek

Dan word je uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie.

Assessment belastingdienst

Hierna volgt een selectie assessment. Het assessment van de Belastingdienst is een test die je thuis kunt maken. Het assessment van de Belastingdienst is speciaal ontwikkeld voor de vacature waarop je solliciteert en gaat over jouw persoonlijkheidskenmerken en een capaciteitstest.

Het assessment dat je moet maken bij de Belastingdienst heet de Q1000. Dit is een pittige test die uit vier onderdelen bestaat: analogieën, cijferreeksen, diagrammen en figuurreeksen. Je moet een goede score halen want jouw score wordt vergeleken met een normgroep.

Die normgroep zijn andere mensen met eenzelfde achtergrond. Jouw score moet tenminste hoger zijn dan 50% uit de normgroep! Daarom is het dus belangrijk dat je goed oefent, anders versla je de normgroep misschien niet.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Zijn de testen en het selectiegesprek goed verlopen? Dan word je door de adviseur Werving & Selectie bij het desbetreffende organisatiedeel uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding krijg je te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij de Belastingdienst.

Andere overheidsbedrijven

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99