MinFin assessment

Moet jij een assessment maken voor het Ministerie van Financiën? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, juniors, senior en managers.

Q1000 oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor MinFin, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis MinFin test te oefenen.

Een financieel gezond Nederland is de missie van dit ministerie. Wetgeving die hier op aansluit is dan ook essentieel om toezicht te houden op een correct functionerende financiële sector. Ook verdedigt dit ministerie de financiële belangen van Nederland.

Inkomsten en uitgaves voor jou

Begrotingen staan centraal bij het Ministerie van Financiën, maar wordt er ook goed gekeken of jouw uitgaves – of inzet – goed worden beloond met uitstekende arbeidsvoorwaarden zodat dit resulteert in inkomsten voor jou. Bij het Ministerie van Financiën kun je terecht met een economische, juridische of fiscale achtergrond.

Bestuurskundigen en bedrijfskundigen kunnen daarnaast ook een plekje bemachtigen binnen dit Ministerie. Er wordt wel van je verwacht dat je kritisch bent, zelfstandig en doorzettingsvermogen om dossiers verder te brengen, waarbij je tot de essentie kunt doordringen. Dit kun je dan vervolgens uitstekend communiceren en in adviseren richting bestuurders of de ambtelijke top.

Sollicitatieprocedure

Verwerk de kernwaarden van het ministerie in jouw sollicitatiebrief en CV: duidelijk, deskundig, integer, durf en samenwerken. Overtuig de lezer van jouw zorgvuldig- en eerlijkheid. Het gaat namelijk om overheidsgeld in het belang van het publiek.

Speeddaten

Vanwege het tekort aan mensen wordt de sollicitatieprocedure zo snel mogelijk gestart en afgerond bij het Ministerie van Financiën. Zo kan het zijn dat je meegaat in een zogenaamde flitsprocedure met speeddaten. Waarbij een vragenlijst wordt ingevuld, waarop je op dezelfde ochtend twee gesprekken met verschillende commissies kunt verwachten. In deze commissies zitten onder andere een wervingsadviseur, teamleider en psycholoog.

Daarnaast is er de mogelijkheid om met ambassadeurs te speeddaten; medewerkers van de fiscus. Tijdens een presentatie aan de kandidaten over de arbeidsvoorwaarden, kijken de commissies naar de geschiktheid van deze kandidaten. Ben jij één van die gelukkigen? Dan krijg je direct een concreet voorstel. Twee maanden later kun jij dan starten!

Andere ministeries

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99