Justitie en Veiligheid assessment

Moet jij een assessment maken voor Ministerie van Justitie en Veiligheid? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, juniors, seniors en managers.

Q1000 oefenpakket

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Ministerie van J en V, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Ministerie van Justitie en Veiligheid test te oefenen.

Inzetten voor een samenleving waarin iedereen veilig is, waar je rechten worden gerespecteerd en beschermd – los van je opvattingen of levensstijl. Dat is wat je doet als je gaat werken bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Ministerie van Veiligheid en Justitie als werkgever

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid zet zich in voor een veilige en rechtvaardige samenleving. Je kan aan de slag als inspecteur, opsporingsambtenaar, beleidsmedewerker of beveiligingsmedewerker. Ga je werken bij Justitie dan kan je rekenen op uitdagend, actueel, politiek geladen en maatschappelijk relevant werk. Hiervoor moet je soms wel sterk in je schoenen staan. Iedereen heeft namelijk een mening over de veiligheid en een rechtvaardige samenleving.

Als je gaat werken bij Justitie heb je een verantwoordelijke baan en rust er veel op je schouders. Justitie snapt dat en biedt er dan ook veel voor terug. Zo krijg je een goed salaris, volop doorgroeimogelijkheden en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals voorzieningen om werk en privé goed te kunnen (blijven) combineren. Gedurende je loopbaan biedt Justitie voldoende ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Sollicitatieprocedure

Je vult eerst een digitaal sollicitatieformulier in. In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens, opleidingen en werkervaring in. Verder is er de mogelijkheid om jouw CV en je motivatiebrief bij te voegen. Ook vinden ze cijferlijsten en beoordelingen van eerdere werkgevers belangrijk om te kunnen inzien. Met deze gegevens maken ze vervolgens een eerste selectie. Behoor jij tot de eerste selectie?

Assessment

Het assessment wordt afgenomen door Eelloo en heet de Q1000. In sommige gevallen kan het zijn dat er een ander testbureau staat maar de test is dan nog steeds de Q1000. De Q1000 is een moeilijke test die je goed moet voorbereiden. Vooral specifiek omdat de vragen redelijk uniek zijn. De onderdelen die je krijgt:

De diagrammen zijn een uniek onderdeel voor Eelloo. Je moet drie woorden weergeven in een Venn diagram. Daardoor moet je dus zowel abstract als verbaal redeneren. De cijferreeksen zijn ook uniek omdat je 1 maar 2 cijfers moet aanvullen. Daarom kan je het beste specifiek oefenen met ons Eelloo oefenpakket.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Waren al deze gesprekken positief en ziet Justitie in jou een nieuwe medewerker? Dan heb je daarna een arbeidsvoorwaardengesprek en mag je daarna je contract tekenen. Hierna kun jij je ook inzetten voor een veilig en rechtvaardig Nederland.

Andere ministeries

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99