Nederlandse Arbeidsinspectie

Moet jij een assessment maken voor de Nederlandse arbeidsinspectie? Momenteel maakt de arbeidsinspectie gebruik van twee testen: Leeuwendaal en the Selection Lab. Controleer jouw uitnodiging goed om te zien welke test jij moet maken. 

Met onze oefenpakketten kan jij beide testen perfect voorbereiden. Wist je dat 96% van onze cursisten de test de eerste keer haalt? Begin dus nu met oefenen!

Leeuwendaal

2.000+ oefenvragen

The Selection Lab

2.500+ oefenvragen

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Arbeidsinspectie, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Arbeidsinspectie assessment test te oefenen.

Arbeidsinspectie als werkgever

Arbeidsinspectie assessmentDe Nederlandse Arbeidsinspectie valt onder het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zoals de naam al zegt is het merendeel (driekwart) van de medewerkers inspecteur. Er zijn verschillende rollen binnen de arbeidsinspectie, namelijk:

 • Opsporing
 • Arbo
 • AMF
 • Werken met gevaarlijke stoffen
 • MHC

De sollicitatieprocedure ziet er voor alle rollen ongeveer hetzelfde uit. Maar voor opsporing is er nog een aanvullende eis: een veiligheidsonderzoek. Hieronder beschrijven de we sollicitatieprocedures.

Sollicitatieprocedure: opsporing

De sollicitatieprocedure voor opsporing is zeer grondig en zorgvuldig. Deze procedure bestaat uit de volgende stappen:

 1. CV & motivatiebrief insturen. Laat zien waarom je inspecteur wilt worden. Waarom wil jij zorgen voor een veilige(re) werkomgeving? Hoe beter je dit kunt onderbouwen, hoe groter de kans dat je doorgaat in de sollicitatie.
 2. Online assessment: je maakt een capaciteitentest (IQ test) waarbij je aantoont dat je tenminste hbo-niveau hebt. Daarnaast maak je enkele persoonlijkheidsvragenlijsten, o.a. over competenties zoals communicatie.
 3. Selectiegesprek: je voert een gesprek met de manager en enkele collega’s. Het gaat in dit gesprek vooral over jouw drijfveren en motivatie.
 4. Arbeidsvoorwaardengesprek: je krijgt een aanbod van de arbeidsinspectie.
 5. Veiligheidsonderzoek: de AIVD voert een veiligheidsonderzoek uit op niveau B. Dit onderzoek kan tot 8 weken duren.

Sollicitatieprocedure: overig

Voor de andere rollen (Arbo, AMF, werken met gevaarlijke stoffen en MHC) geldt een vergelijkbare procedure:

 1. CV & motivatiebrief insturen.
 2. Online assessment dat bestaat uit een persoonlijkheidstest en capaciteitentest.
 3. Selectiegesprek met manager en collega’s.
 4. Arbeidsvoorwaardengesprek waarin je een aanbod ontvangt.

In sommige gevallen krijg je het assessment na het selectiegesprek. Maar dat hoor je ruim op tijd van de arbeidsinspectie.

Online assessment arbeidsinspectie

De arbeidsinspectie maakt gebruik van twee verschillende assessment testen. Je moet dus goed jouw uitnodiging bekijken om te bepalen welke test je moet maken. De twee testen die de arbeidsinspectie gebruikt, zijn:

 1. Leeuwendaal
 2. The Selection Lab

Hieronder laten we zien waaruit elke test bestaat. De twee testen zijn namelijk compleet anders. Het is daarom belangrijk dat je goed weet welke test je moet maken. Anders heeft de voorbereiding minder zin en zal je een minder goed resultaat halen.

Leeuwendaal

De test van Leeuwendaal heet de Q1000. Deze test is eigenlijk weer ontwikkeld door Eelloo maar wordt door Leeuwendaal weer verkocht onder eigen naam. Het Leeuwendaal assessment bestaat uit:

The Selection Lab

The Selection Lab gebruikt veel verschillende onderdelen in hun test. Daarom is dit een lastige test om voor te bereiden. De onderdelen die je kunt verwachten, zijn:

Andere ministeries

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest: