MinBuZa assessment

Moet jij een assessment maken voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

Q1000 oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor MinBuZa, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis MinBuZa test te oefenen.

Wil je mee bouwen aan een veilige, stabiele en welvarende wereld? Dan is werken bij het ministerie Buitenlandse Zaken dé plek om te gaan werken.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken als werkgever

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich in om conflicten, armoede en onrecht te bestrijden. Maar ook om de belangen van Nederlanders in het buitenland te behartigen. Wil jij graag werken in een internationale omgeving? Heb je oog voor wat er in de Nederlandse samenleving gebeurt? Dan is werken bij Ministerie van Buitenlandse zaken precies iets wat bij jou past.

Werken bij ministerie van Buitenlandse Zaken betekent dat je snel moet kunnen schakelen. Daarnaast moet je het doel voor ogen blijven houden. Ook moet je beschikken over een goede talenkennis. Je werkt immers met meerdere verschillende landen samen.

Sollicitatieprocedure

MinBuZa heeft een strenge selectieprocedure. Na het insturen van jouw sollicitatie vindt de eerste selectie plaats op basis van de brieven. De volgende stap is het online assessment van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit bestaat uit een online vragenlijst voer je een taaltest, capaciteitentest, een persoonlijkheidstest en een drijfverentest uit. Zijn de resultaten van de psychologische testen goed?

Speeddate

Dan word je uitgenodigd voor de volgende ronde van de sollicitatieprocedure. Dit is een speeddate ronde. In deze ronde voer je vier gesprekken van elk 10 minuten met verschillende professionals uit het vakgebied.

Online assessment

Standaard maakt de Q1000 onderdeel uit van het assessment. Deze test die door Eelloo ontwikkeld is, is behoorlijk ingewikkeld. Het is daarom verstandig als je daar goed voor oefent. Je wilt natuurlijk niet jouw kans op een baan verpesten met een slechte score. De Q1000 test bestaat uit de volgende onderdelen:

De sollicitatie wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna mag je het contract tekenen en kun je aan de slag bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Andere ministeries

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99

96% van onze klanten beveelt ons aan!