MinBuZa assessment

Moet jij een assessment maken voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken? MinBuza maakt momenteel gebruik van het Cognissess assessment. Dit is een ander type assessment dat je niet kan voorbereiden. Je moet namelijk enkele spellen spelen waaruit een overzicht van jouw soft en hard skills volgt. Op basis daarvan word je geschikt of ongeschikt bevonden.

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor MinBuZa, alleen bij Hellotest.”

Wil je mee bouwen aan een veilige, stabiele en welvarende wereld? Dan is werken bij het ministerie Buitenlandse Zaken dé plek om te gaan werken.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken als werkgever

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich in om conflicten, armoede en onrecht te bestrijden. Maar ook om de belangen van Nederlanders in het buitenland te behartigen. Wil jij graag werken in een internationale omgeving? Heb je oog voor wat er in de Nederlandse samenleving gebeurt? Dan is werken bij Ministerie van Buitenlandse zaken precies iets wat bij jou past.

Werken bij ministerie van Buitenlandse Zaken betekent dat je snel moet kunnen schakelen. Daarnaast moet je het doel voor ogen blijven houden. Ook moet je beschikken over een goede talenkennis. Je werkt immers met meerdere verschillende landen samen.

Sollicitatieprocedure

MinBuZa heeft een strenge selectieprocedure. Na het insturen van jouw sollicitatie vindt de eerste selectie plaats op basis van de brieven. De volgende stap is het online assessment van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit bestaat uit een taaltest, capaciteitentest, een persoonlijkheidstest en een drijfverentest uit. Zijn de resultaten van de psychologische testen goed?

Speeddate

Dan word je uitgenodigd voor de volgende ronde van de sollicitatieprocedure. Dit is een speeddate ronde. In deze ronde voer je vier gesprekken van elk 10 minuten met verschillende professionals uit het vakgebied.

Andere ministeries

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest: