Aldi assessment oefenen

Moet jij het assessment voor Aldi maken? Begin dan vandaag nog met oefenen. Met onze oefenpakketten voor het Aldi assessment kan jij je perfect voorbereiden. Aldi maakt gebruik van verschillende testen: Harver en PiCompany. Het ligt eraan op welke functie en welke locatie je solliciteert welke test je krijgt. Controleer dus goed jouw eigen uitnodiging. 

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op alle Aldi assessments,
alleen bij Hellotest.”

Gratis oefentoets voor Aldi

Harver oefentoets

Probeer een oefentoets voor Harver. De Harver Cognitive Ability is een assessment dat Aldi gebruikt om kandidaten te toetsen.

Aldi als werkgever

Aldi assessmentBij Aldi zoeken ze altijd mensen. Als jij op het (regio)kantoor of voor de Aldi Academy solliciteert, is de kans groot dat je een assessment moet maken. Afhankelijk van de locatie en functie waar je wilt werken, krijg je een andere test. Daarom kan het zijn dat je soms de PiCompany test en soms de Harver test moet maken.

Aldi sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bij Aldi ziet er eigenlijk altijd hetzelfde uit. Je stuurt jouw motivatiebrief en cv op. Als er een match is, ontvang je een bericht van Aldi.

Meestal krijg je op dit punt, of na de telefonische kennismaking een assessment. De reden dat je het assessment zo snel krijgt, is omdat ze de uitslag daarvan in de gesprekken meenemen. Ook willen ze natuurlijk weten of jij wel geschikt bent voor de functie waar je op solliciteert.

Het kennismakingsgesprek is meestal telefonisch of eventueel via Zoom, Teams of Hangouts. Maak gebruik van de gelegenheid om zelf ook vragen te stellen. Daarmee toon je interesse en je kunt ook daadwerkelijk antwoord op vragen krijgen. 

Tot slot volgt het echt sollicitatiegesprek. Daarin ga je flink de diepte in. Alles wat je tot nu toe hebt aangeleverd wordt dan meegenomen. Je kunt dus vragen over jouw motivatie, drijfveren, cv, persoonlijkheidstest en assessment uitslag krijgen. Zorg dat je dit gesprek goed voorbereidt!

Aldi assessment

Het Aldi assessment bestaat altijd uit meerdere onderdelen. De onderdelen die je in ieder geval krijgt, zijn de persoonlijkheidstest en de capaciteitentest. Voor de persoonlijkheidstest hoef je niet te oefenen. Die vul je gewoon in zoals je bent. Dan krijg je het beste resultaat waar je ook echt iets mee kan.

De capaciteitentest wordt dus door PiCompany of Harver afgenomen. Als je de PiCompany Connector Ability moet maken, bestaat die uit:

  • analogieën (niet altijd),
  • cijferreeksen,
  • figuurreeksen en
  • matrixen.

De Harver Cognitive Ability test bestaat uit meer onderdelen:

  1. Logical reasoning: spiegelbeelden. Je moet aangeven welke figuren gespiegeld zijn.
  2. Numerical reasoning: cijferreeksen. Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet het laatste cijfer invullen.
  3. Perceptual speed and accuracy: error checking. Telkens moet je van twee reeksen letters en cijfers zeggen of ze hetzelfde zijn.
  4. Spatial ability: componenten. Welke losse figuren vormen samen het complete figuur.
  5. Verbal reasoning: analogieën. Je moet een analogie kloppend maken.

Andere testen

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?