Een financieel gezond Nederland is de missie van dit ministerie. Wetgeving die hier op aansluit is dan ook essentieel om toezicht te houden op een correct functionerende financiële sector. Ook verdedigt dit ministerie de financiële belangen van Nederland.

Inkomsten en uitgaves voor jou

Begrotingen staan centraal bij het Ministerie van Financiën, maar wordt er ook goed gekeken of jouw uitgaves – of inzet – goed worden beloond met uitstekende arbeidsvoorwaarden zodat dit resulteert in inkomsten voor jou. Bij het Ministerie van Financiën kun je terecht met een economische, juridische of fiscale achtergrond.

Bestuurskundigen en bedrijfskundigen kunnen daarnaast ook een plekje bemachtigen binnen dit Ministerie. Er wordt wel van je verwacht dat je kritisch bent, zelfstandig en doorzettingsvermogen om dossiers verder te brengen, waarbij je tot de essentie kunt doordringen. Dit kun je dan vervolgens uitstekend communiceren en in adviseren richting bestuurders of de ambtelijke top.

Sollicitatieprocedure

Verwerk de kernwaarden van het ministerie in jouw sollicitatiebrief en CV: duidelijk, deskundig, integer, durf en samenwerken. Overtuig de lezer van jouw zorgvuldig- en eerlijkheid. Het gaat namelijk om overheidsgeld in het belang van het publiek.

Vanwege het tekort aan mensen wordt de sollicitatieprocedure zo snel mogelijk gestart en afgerond bij het Ministerie van Financiën. Zo kan het zijn dat je meegaat in een zogenaamde flitsprocedure met speeddaten. Waarbij een vragenlijst wordt ingevuld, waarop je op dezelfde ochtend twee gesprekken met verschillende commissies kunt verwachten. In deze commissies zitten onder andere een wervingsadviseur, teamleider en psycholoog.

Daarnaast is er de mogelijkheid om met ambassadeurs te speeddaten; medewerkers van de fiscus. Tijdens een presentatie aan de kandidaten over de arbeidsvoorwaarden, kijken de commissies naar de geschiktheid van deze kandidaten. Ben jij één van die gelukkigen? Dan krijg je direct een concreet voorstel. Twee maanden later kun jij dan starten!

Ministerie van Financiën

  • Het ministerie is opgericht in 1789 dat hand in hand ging met de ‘Staatsregeling voor het Bataafsche Volk’
  • Binnen het ministerie werken 1.500 medewerkers, een groot deel hiervan werkt op de hoofdvestiging Den Haag
  • Er zijn verschillende organisatieonderdelen zoals directoraat- generaal Belastingdienst, Fiscale Zaken, Rijksbegroting en SG- cluster
Eelloo cursusoverzichtEelloo cijferreeksen

Eelloo Q1000 Oefenpakket

35,00

Online training voor het Q1000 assessment van Eelloo. De training bestaat uit 1.800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
65 testen
1.848 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
1.000+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op alle Q1000 testen:

Q1000 Capaciteiten Midden en Hoog – QCM / QCH
Q1000 Capaciteiten Verkort Midden en Hoog – QCMV / QCHV
Q1000 Capaciteiten Check Midden en Hoog – QCHC / QCMC

Assessment onderdelen:

Analogieën
Figuurreeksen
Cijferreeksen
Diagrammen
Kubussen
Rekenvaardigheid

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Ministerie van Financiën assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.