Wanneer je bij Schiphol komt werken is het draaiende houden van het vliegveld 24/7 een echte uitdaging dat continue innovaties en verbeteringen vergt met een vlekkeloze operatie. Werken bij Schiphol brengt vele voordelen met uitstekende arbeidsvoorwaarden, unieke werkomgeving, ontwikkelingsmogelijkheden, en variabele beloningen.

Volgende bestemming

Schiphol is opgedeeld in meerdere werk divisies, waaronder Asset Management, IT, Airport Operations, Group Functions, Digital & Innovation en Corporate Procurement. Als je een baan in een van deze divisies ambieert is het belangrijk dat je jezelf in de waarden van het bedrijf kan vinden.

De kernwaarden van het bedrijf omvatten gastvrij, efficiënt, betrouwbaar, inspirerend en duurzaam. Zo ervaart iedereen Schiphol als “opmerkelijk zorgeloos, verrassend sympathiek”. Mocht jouw persoonlijkheid en doelen hierbij aansluiten, overtuig de recruiters dan in het sollicitatieproces!

Sollicitatieprocedure

Via de button Solliciteer Direct reageer je op de vacature die het beste bij je past. De volgende stap is jouw persoonlijke en overige gegevens in te vullen met je cv en eventuele andere documenten toegevoegd. Als jij in de eerste selectieronde eruit gehaald wordt ontvang je een uitnodiging voor de online tests.

Schiphol test

Wanneer jij voor de Schiphol Group solliciteert zal de test bestaan uit analogieën, syllogismen, cijferreeksen en rekenvaardigheid. Het standaardpakket van Schiphol bestaat echter uit statische figuurreeksen, matrixen, analogieën en rekenen met tabellen en grafieken. De test dien je thuis te maken in een rustige omgeving en voldoende tijd.

Het gesprek

De resultaten van de test zal door de recruiters beoordeeld worden en plannen met jou een persoonlijk gesprek in. Hier zal in gegaan op je motivatie, verantwoordelijkheidsgevoel en kernwaarden van het bedrijf. Solliciteer je voor Luchthavenbeveiliger, dan kun je een screening van AIVD en Justitie verwachten. Als het gesprek goed verlopen is kun je aan de slag bij Schiphol.

Schiphol

  • 327 directe bestemmingen vanaf Schiphol, dankzij 108 vliegmaatschappijen
  • 499.444 luchttransport vluchten wereldwijd met in totaal 1.72 miljoen ton aan vracht
  • Schiphol telt 2.141 werknemers
LTP cursusoverzichtLTP analogieën

LTP Oefenpakket

35,00

Kies voor de beste online LTP oefensite. Hier vind je online training voor het NIT H en LTP Impact assessment. De training bestaat uit 2.000+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de NIT M en H en LTP Impact voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
27 lessen
79 testen
2.095 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
2.100+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Verbale relaties M en H
NIT M en H
Matrix  M en H
Abstracte test M en H
Numerieke test M en H
Cijferreeksen M en H
Syllogismen M en H

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Schiphol assessment

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Abstracte test / figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.