SHV’s activiteiten vinden plaats op het gebied van groothandels, beleggen, energie, diervoeding en zwaar transport. Dit wordt uitgevoerd binnen zeven verschillende bedrijven: SHV Energy, Makro, Mammoet, ERIKS, Nutreco, ONE- Dyas en NPM Capital. Alleen SHV-energy heeft al een klantenbestand van 30 miljoen klanten in vier continenten.

Look For the Unusual

Integriteit en loyaliteit worden gezien als de belangrijkste waarden. Eerlijkheid, oprechtheid en open communicatie liggen ten grondslag hieraan. Loyaliteit staat gelijk aan je beste beentje voor zetten in jouw baan, het bedrijf ’s succes en vooruitgang. Om deze groei te bereiken streeft SHV naar het ongewoonlijke te kijken om vervolgens met een listen- learn- and- react- strategie eropin te spelen. Probeer deze waarden goed te belichten tijdens je sollicitatie in zowel de motivatiebrief als het gesprek. Zoek daarnaast praktische voorbeelden en bekijk de kernwaarden van de afzonderlijke bedrijven voor een volledig plaatje.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan via het vinden van vacatures op de websites of LinkedIn per bedrijf. SHV-holding vacatures hebben als locatie het hoofdkantoor en voor de andere bedrijven kan dit nationaal als internationaal zijn. Na een selectie in binnengekomen sollicitaties, zul jij binnen enkele weken horen of het een match is. Hierop kun je een uitnodiging ontvangen voor een online assessment met als onderdelen figuurreeksen, teksten analyseren en rekenen met tabellen en grafieken. Vervolgens kun je met positieve resultaten op de online assessment een uitnodiging verwachten voor een gesprek met de recruiters en het afdelingshoofd. Eventueel kan er voor bepaalde functies een tweede gesprek worden gepland met directe collega’s.

SHV

  • Het grootste familiebedrijf van Nederland met het hoofdkantoor in Utrecht
  • Telt in de verschillende divisies in totaal 60.000 medewerkers
  • SHV staat voor Steenkolen Handels Vereeniging en is begonnen als een fusie tussen een aantal grote kolenhandel-bedrijven
SHL cursusoverzichtSHL deductief redeneren

SHL Oefenpakket

35,00

Online training voor het SHL assessment. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 2.300+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
32 lessen
120 testen
2.533 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.300+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op:

On Demand
General Ability
Verify G+

Assessment onderdelen:

Cijfermatig / numeriek redeneren – tabellen en grafieken
Deductief redeneren – syllogismen
Inductief redeneren – figuurreeksen
Inductief redeneren – matrixen
Numeriek redeneren – redactiesommen
Numeriek redeneren – rekenvaardigheid
Verbaal redeneren – teksten analyseren

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

SHV assessment

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.