Een internationaal advocatenkantoor gevestigd in de belangrijkste zakelijke en financiële centra met in Nederland 140 medewerkers. De unieke waarde dat Simmons & Simmons over wil brengen op klanten is dat het graag samen werkt op een business partner niveau. Het bedrijf is opgedeeld in verschillende divisies gezondheidszorg en levenswetenschappen, financiële instituties, vermogensbeheer en beleggingsfondsen en ten slotte: technologie, media en telecommunicatie.

Samenwerken, Agile en Partner-geleid

De lat ligt hoog bij dit advocatenkantoor en er wordt specifiek gezocht naar uitstekende academische prestaties. In Engelse termen is dat minimaal een 2:1 of 136 UCAS-punten in het nieuwe systeem. Toch is er ook hoop voor lagere scores, als je aan kan tonen dat je over groot potentieel beschikt en een sterke aansluiting met het bedrijf hebt. Dit kun je doen door onder andere te focussen op de vereiste persoonlijke vaardigheden: analytisch, adaptief vermogen, veerkrachtig presenteren met een commerciële insteek.

Sollicitatieprocedure

Als een starter is het proces iets complexer en daarom hier een duidelijke omschrijving. De eerste stap is de online sollicitatie en een beoordelingstest. In de sollicitatie online wordt er gevraagd naar jouw academische en belangrijke prestaties. In de beoordelingstest word je getoetst of jouw werkstijlen aansluiten bij het bedrijf. Fase twee bestaat uit een online verbaal en logisch beredeneren toets. Daarnaast vindt er een video interview plaats waarin je competentie en scenario vragen beantwoord. Laat hier dus goed zien wat jij kan. De laatste stap is het bezoeken van het kantoor waar je partners, associates en trainees ontmoet. Hier neem je deel aan een meeslepende assessment center. Wanneer je voor een open dag solliciteert hoef je alleen de online sollicitatieformulier in te vullen.  Voor de functie als werkstudent wordt er een gesprek met een recruiters en partner ingepland met uitsluitend een assessment op kantoor. Wanneer de uitkomst hiervan positief is kun je binnen een week een baan aanbod verwachten.

Simmons & Simmons

  • Hoofdkantoor in Londen en 22 kantoren verspreid over Europa, Midden-Oosten en Azië
  • Opgericht in 1896 door Percy Simmons en Edwards Simmons
  • Het internationale Legal concern telt 1800 medewerkers

Simmons & Simmons assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.