Liander assessment

Moet jij een assessment maken voor Liander? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

HFM oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Liander, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Liander assessment test te oefenen.

LianderBij Liander lever je Nederland twee belangrijke voorzieningen: gas en stroom. Liander maakt deel uit van een groep bedrijven waaronder Alliander. De sollicitatie verloopt via de website van Alliander.

Sollicitatieprocedure

Het hangt er vanaf op welke functie je instapt hoe jouw sollicitatie er precies uitziet. Over het algemeen bestaat jouw sollicitatie uit de volgende stappen:

  1. Lever jouw motivatiebrief en cv in.
  2. Online assessment.
  3. Kennismakingsgesprek met een recruiter en medewerker.
  4. Tweede gesprek met leidinggevende.
  5. Aanbod van Liander.

Brief en cv

Je moet uiteraard een motivatiebrief en cv inleveren. Dat doe je online via de website van Alliander. Of in sommige gevallen via de website van een recruitmentbedrijf. Alles wat je in deze documenten zet, kan aan bod komen in jouw gesprekken. Denk dus goed na wat je er in zet. Stel jezelf ook vragen over punten in je brief en cv. Dan kun je je voorbereiden op vragen die je krijgt.

Online assessment

Het assessment bij Liander wordt afgenomen door HFM. Je moet goed opletten welke test je moet maken. HFM heeft er namelijk twee:

  1. specifieke intelligentietest,
  2. volledige intelligentietest.

Liander gebruikt de specifieke intelligentietest. Maar Alliander de volledige intelligentietest. Er zit veel overlap in deze testen maar ook flink wat verschil. Kijk dus goed in jouw uitnodiging welke test je moet maken. Jouw eigen uitnodiging is leidend! Ons HFM oefenpakket bevat het oefenmateriaal voor alle twee de testen. Dus als je dat aanschaft, ben je altijd goed voorbereid.

Kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek is meestal een breedte gesprek. Je neemt de gesprekspartners mee in jouw brief en cv. Vertel over elk punt iets en licht het toe. Als er iets is waar je op voorhand mee zit, licht dat dan toe. Bijvoorbeeld dat gat in je cv tijdens je studie. Vertel waarom dat er is en licht toe hoe je dat nu zou oplossen.

Tweede gesprek

Het tweede gesprek is een diepte gesprek. Dan ga je over het algemeen diep in op jouw motivatie om bij Liander te werken. Wat spreekt je aan in het bedrijf? Wat is jouw motivatie. Wat drijft jou in je werk? Hier ben je al kort op ingegaan tijdens het eerste gesprek maar nu ga je daar uitgebreid op in.

Het aanbod

Als alle stappen goed doorlopen zijn, krijg je een aanbod van Liander.

Andere assessments

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99