Hellotest favicon

Sollicitatievraag: Waarom heb je lage cijfers

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vaak is het voldoende dat je een bepaald diploma hebt, als je ergens gaat solliciteren. Maar soms wordt specifiek naar je cijferlijst gevraagd. Wat doe je dan, als je cijfers nou niet bepaald overweldigend zijn?

Zesjescultuur

In de media wordt regelmatig schande gesproken van de zesjescultuur die onder sommige scholieren en studenten zou heersen. Met minimale inspanning toch een diploma halen wordt over het algemeen niet gezien als een grote prestatie, maar als luiheid en het ontbreken van ambitie. Of die zesjes nou echt zo erg zijn als je toch je diploma hebt gehaald, is de vraag. Maar als je aan het solliciteren bent, wil je natuurlijk niet dat je wordt afgewezen op de behaalde cijfers tijdens je studie. Dus wat moet je dan antwoorden, als er gevraagd wordt waarom je geen hogere cijfers gehaald hebt?

Wat moet je niet antwoorden?

Als op een sollicitatiegesprek naar je cijfers wordt gevraagd, betekent dit dat je de eerste selectieronde al door bent. De recruiter vond je motivatiebrief en cv dus interessant genoeg om je uit te nodigen voor een gesprek. Blijkbaar heb je daar die hoge cijfers niet voor nodig, maar om een ronde verder te komen zal je wel een sociaal wenselijk antwoord moeten geven. Wees dus niet al te eerlijk. Zeg dus niet ‘Ik ben nooit naar college geweest, omdat ik iedere avond in de kroeg zat en ’s morgens meestal een kater had’. En ook niet: ‘Ik vond die hele studie niet zo interessant, maar moest hem van mijn ouders afmaken, dus dat heb ik toen maar met minimale inspanning gedaan.’

Wat is wel een goed antwoord?

Het beste antwoord is natuurlijk een eerlijk antwoord dat een goede verklaring voor je magere cijfers geeft en toch positief is. Extracurriculaire activiteiten doen het altijd goed. Het volgen van een honoursprogramma of extra vakken of het vervullen van een bestuursfunctie in bijvoorbeeld de studievereniging kun je natuurlijk altijd als goede reden aanvoeren voor mindere cijfers.

Heb je niet iets dergelijks gedaan, dan moet je ook niet doen alsof. Blijf altijd eerlijk! Je kunt wel bijvoorbeeld aangeven dat de eerste jaren van je studie de verleidingen van het studentenleven zonder ouderlijk toezicht groot waren. Je hebt zo heel veel levenservaring opgedaan, maar je studieprestaties waren hierdoor wel wat minder. Vertel er wel altijd bij, dat je inmiddels volwassener geworden bent en je nu veel beter kunt focussen dan toen. Je potentiële werkgever hoeft dus niet bang te zijn, dat je je niet voor honderd procent zal inzetten bij je nieuwe baan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Niels Poelsma

Niels Poelsma

Niels is als mede eigenaar en oprichter van Hellotest elke dag bezig met assessments. Hij is eindverantwoordelijk voor de numerieke onderdelen zoals rekenvaardigheden, cijferreeksen en algebra. Daarnaast houdt Niels zich bezig met het ontwikkelen van de website en de online marketing.

Lees meer artikelen over solliciteren en assessments ...

Inhoudsopgave

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Capaciteitentest oefenen in 4 eenvoudige stappen

Uitnodiging

Bekijk de uitnodiging van jouw werkgever of opleiding. Daarin staat welke test je moet maken.

1

Overzicht

Staat in jouw uitnodiging niet wie de test maakt? Kijk dan in ons overzicht welke ontwikkelaar hoort bij jouw uitnodiging.

2

Catalogus

Zoek in onze catalogus op jouw test of testontwikkelaar. Dan krijg je vanzelf het juiste oefenpakket te zien.

3

Aan de slag

Binnen 5 minuten ga je aan de slag met het juiste oefenpakket! Zorg dat je alle oefeningen maakt.

4

Vind het juiste oefenpakket voor jouw test

Je krijgt de testontwikkelaars te zien die bij jouw zoekopdracht horen.